13.1 C
Keratea
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Πρωτοποριακό Πρόγραμμα εκμάθησης τεχνικών αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας σε γυναίκες, γονείς και παιδιά, εγκαινιάζει ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Πρόσφατα Άρθρα

Αρχική » Αρχική » Πρωτοποριακό Πρόγραμμα εκμάθησης τεχνικών αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας σε γυναίκες, γονείς και παιδιά, εγκαινιάζει ο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 15/10/2021

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

Πρωτοποριακό Πρόγραμμα εκμάθησης τεχνικών αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας

σε γυναίκες, γονείς και παιδιά, εγκαινιάζει οΟ Δήμος Μαρκοπούλου εγκαινιάζει ένα νέο πρωτοποριακό Πρόγραμμα, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μένης Βαμποράκη, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, με στόχο την εκμάθηση τεχνικών αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας σε γυναίκες, γονείς και παιδιά.

Το Πρόγραμμα μαθημάτων αποτελείται συνολικά από 3 άξονες, που περιλαμβάνουν:

«Μείνε Μακριά (stay away

Εκμάθηση της μεθόδου γυναικείας αυτοάμυνας του ισραηλινού Krav Maga.

«Γονείς και Παιδιά»

Αφορά τεχνικές προστασίας που δουλεύονται μαζί με τον γονιό και το παιδί.

« και εκφοβισμός (bulling

Η κατακλείδα του Προγράμματος, που θα ολοκληρωθεί σε μια συνάντηση και αφορά το που γίνεται δέκτης εκφοβιστικών συμπεριφορών.

Εισηγητής του παραπάνω Προγράμματος είναι ο Krav Maga Expert 1, Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας και των Ενόπλων Δυνάμεων στο Ju-Jitsu και Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας – Πολεμικών Τεχνών στον Αθλητικό Όμιλο Μαρκοπούλου (Α.Ο.Μ.) κ. Γιώργος Ζαντιώτης, ο οποίος έχει να επιδείξει 40 χρόνια εμπειρίας στις πολεμικές τέχνες, με επίσημη πιστοποίηση προπονητή στα αθλήματα του παγκρατίου και Ju-Jitsu, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η υλοποίηση του Προγράμματος ξεκινάει άμεσα με τον 1ο άξονα «Μείνε Μακριά (stay away, με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση και στηρίζεται στην τεχνική Krav Maga. Αποτελείται από 1 εισαγωγικό μάθημα και 2 τεχνικής.

Το Krav Maga είναι η νεότερη πολεμική τέχνη και δημιουργήθηκε από τον Ίμι Λίχτενφελντ, πριν από σαράντα περίπου χρόνια. Προσαρμοσμένη στις ανάγκες του απλού πολίτη, βασίζεται στο έμφυτο ένστικτο του ανθρώπου για αυτοσυντήρηση και χρησιμοποιεί χέρια, βραχίονες, αγκώνες, πόδια, γόνατα και κεφάλι, για την αυτοπροστασία του ατόμου.

Ο συγκεκριμένος κύκλος μαθημάτων απευθύνονται αποκλειστικά σε όλες τις γυναίκες 13 ετών και άνω, ανεξαρτήτως σωματικής κατασκευής, δύναμης, εμπειρίας ή πρότερης εκπαίδευσης. Η τεχνική Krav Maga είναι εύκολη στην εκμάθησή της, δεν απαιτεί πολύχρονη εκπαίδευση κι επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άτομα με περιορισμένες κινητικές δυνατότητες. Για αυτούς τους λόγους άλλωστε, πάνω από 200.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μυηθεί σε αυτή, ενώ θεωρείται μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αυτοάμυνας.

Τα θα διεξάγονται μόνο ημέρα Σάββατο 17.00 – 18.30 στην κλειστή αίθουσα του 1ου Λυκείου Μαρκοπούλου (Κ. Σωτηρίου 3, Μαρκόπουλο Μεσογαίας) και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, στον ανοιχτό χώρο του γηπέδου μπάσκετ του σχολείου. Oι συμμετέχουσες θα ενημερώνονται τηλεφωνικά για την ημερομηνία διεξαγωγής του μαθήματος, από τους αρμόδιους της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης 6μηνου, είτε δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος rapid test που έγινε ως 48 ώρες πριν ή μοριακού ελέγχου που έγινε ως 72 ώρες πριν.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν άμεσα τη δωρεάν συμμετοχή τους, στα παρακάτω τηλέφωνα:

Προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας και Κοινωνική Λειτουργός Βασιλική Σταύρου

Τηλ. 22990-20174

Διοικητική Υπάλληλος Κοινωνικής Υπηρεσίας Χαρίκλεια Κακαρνάκη

Τηλ. 22990-20187

Συντονίστρια Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνική Λειτουργός Κατερίνα Κουράση

Τηλ. 22990-20176Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Οι εγγραφές για τον 1ο Άξονα του Προγράμματος «Μείνε Μακριά (stay awayολοκληρώνονται την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021.

Οι επόμενοι δυο Άξονες του Προγράμματος, θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση του πρώτου και θα υπάρξει νεότερη σχετική ανακοίνωση για τους τρόπους συμμετοχής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Πηγή: Πρωτοποριακό Πρόγραμμα εκμάθησης τεχνικών αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας σε γυναίκες, γονείς και παιδιά, εγκαινιάζει ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ