ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Προχωρά-το-«Εθνικό-Σχέδιο-Αναδάσωσης-antinero-ii»-ύψους-έως-122,5-εκατ-ευρώ-–-Πού-θα-γίνουν-εργασίες-αποκατάστασης-στην-Αν.-Αττική

Προχωρά το «Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης Antinero II» ύψους έως 122,5 εκατ. ευρώ – Πού θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης στην Αν. Αττική

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Πρόσφατα άρθρα


Έως τα επίπεδα των 122,5 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) μπορεί να ανέλθει συνολικά το έργο «Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης – Πρόγραμμα Προστασίας Δασών (Antinero II)» που θα προχωρήσει υπό την «ομπρέλα» της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ), για λογαριασμό του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση 16.500 εκταρίων σε επιλεγμένες περιοχές υποβαθμισμένων δασικών οικοσυστημάτων στην Ελλάδα.

Το προς δημοπράτηση έργο αφορά σε εργασίες που θα εκτελεστούν στην Ροδόπη, στον Έβρο, στην Πέλλα, στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στην Κόρινθο, στη Μεσσηνία, στη Λακωνία, στην Αρκαδία, στη Λάρισα, στην Καρδίτσα, στη Λίμνη και στην Ιστιαία Ευβοίας, στο Λασίθι, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, στα Δωδεκάνησα, στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στο Αιγάλεω, στο Λαύριο, στον Πειραιά, στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη και τα Μέγαρα.

Περιλαμβάνει την εκπόνηση μελετών αναδάσωσης των επιλεγμένων περιοχών και την εκτέλεσή τους υπό την επίβλεψη των αρμόδιων δασικών υπηρεσιών, δηλαδή θα έχει ως αντικείμενο συγχρόνως τη μελέτη και την εκτέλεση του έργου. Η προμήθεια του απαιτούμενου αριθμού δενδρυλλίων για την εκτέλεση του έργου θα προέλθει από τα Δημόσια Δασικά Φυτώρια.

Τέθηκε σε διαβούλευση – Προϋπολογισμός μεταξύ 80,5 εκατ. και 122,5 εκατ. ευρώ
Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Next Generation EU στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης – Πρόγραμμα Προστασίας Δασών (Antinero II)» που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Ήδη, το ΤΑΙΠΕΔ προσκάλεσε τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς σε προκαταρκτική διαβούλευση διάρκειας 15 ημερών, μη δεσμευτική για το Ταμείο (και την Αναθέτουσα Αρχή), με σκοπό την προετοιμασία διαγωνιστικής διαδικασίας ανάθεσης συμβάσεων, άνω των ορίων, με αξιολόγηση μελέτης, για το έργο «Εθνικό Σχεδίου Αναδάσωσης».

Το συνολικό έργο υποδιαιρείται, βάσει γεωγραφικών κριτηρίων, σε τουλάχιστον επτά (7) τμήματα τα οποία θα ανατεθούν με διακριτές συμβάσεις. Το εύρος προϋπολογισμού κάθε τμήματος κυμαίνεται κατ’ εκτίμηση από 11.500.000 έως 17.500.000, πλέον ΦΠΑ. Αρα, το συνολικό κόστος θα κυμαίνεται μεταξύ 80,5 εκατ. και 122,5 εκατ. ευρώ.

Το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης – Προστασίας Δασών

Όπως αναφέρονταν σε παλιότερο Τεχνικό Δελτίο (Ταμείου Ανάκαμψης) το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης αποσκοπεί στην αποκατάσταση 16.500 εκταρίων σε πολλά υποβαθμισμένα δασικά οικοσυστήματα στην Ελλάδα και περιλαμβάνει τόσο τις μελέτες αναδάσωσης και όσο και την υλοποίηση των μελετών αυτών.

Το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης περιλαμβάνει:

Tην εκπόνηση μελετών αναδάσωσης επιλεγμένων περιοχών και την εκτέλεσή τους υπό την επίβλεψη των τοπικών δασικών υπηρεσιών.
Την αναβάθμιση δημόσιων δασικών φυτωρίων.

Στο φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των απαραίτητων κρατικών δασικών φυτωρίων ώστε να αυξηθεί η παραγωγική τους δυναμικότητα και να μπορούν να παράγουν το μέγιστο αριθμό δενδρυλλίων, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για το κύριο έργο των αναδασώσεων του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης. Εκτός από τις παραδοσιακές τεχνικές φύτευσης, θα χρησιμοποιηθούν πειραματικά καινοτόμες λύσεις, όπου είναι δυνατόν, όπως για παράδειγμα με τη χρήση drone. Θα δοθεί έμφαση στις περιοχές μίξης δασών-οικισμών με τη φύτευση αυτοχθόνων πλατυφύλλων ειδών με σκοπό να ενισχυθεί η πυροπροστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας και παράλληλα των οικισμών.

Το Πρόγραμμα Προστασίας Δασών – Αntinero II αφορά στις απαραίτητες δράσεις αντιπυρικής προστασίας που απαιτείται να υλοποιηθούν για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας από καταστροφικές πυρκαγιές και, κατ’ επέκταση, τη θωράκιση (από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς) των οικισμών, αρχαιολογικών χώρων, των κτιριακών, βιομηχανικών και λοιπών εγκαταστάσεων και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που βρίσκονται εντός ή πλησίον αυτών.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ανωτέρω έργου θα προβλέπονται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά: • Καθαρισμοί δασών και δασικών εκτάσεων (απομάκρυνση του υπορόφου, των νεκρών ξηρών υπολειμμάτων, αποκλάδωση-αραίωση ανωρόφου, αραίωση της θαμνώδους βλάστησης και των φρυγάνων) • Συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου • Συντήρηση και διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών • Δημιουργία ζωνών αμιγούς ή μικτής βλάστησης με πλατύφυλλα είδη, τα οποία χαρακτηρίζονται από πιο αργή και ελεγχόμενη εξάπλωση της πυρκαγιάς μέσω φυτεύσεων εμπλουτισμού, σε θέσεις δασών ή δασικών εκτάσεων χωροθετημένων πλησίον ή σε μίξη με οικιστικές περιοχές. • Λοιπά ειδικά δασοτεχνικά έργα αντιπυρικής προστασίας.

insider.gr

Πηγή: Προχωρά το «Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης Antinero II» ύψους έως 122,5 εκατ. ευρώ – Πού θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης στην Αν. Αττική

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Παρουσίαση-βιβλίου-συμπολίτισσας-Ελένης-Πίνη-«Ο-ρόλος-της-μυθοποιημένης-ανάγνωσης-και-του-μυθοποιημένου-αναγνώστη-στο-έργο-του-gabriel-garcia-marquez»

Παρουσίαση βιβλίου συμπολίτισσας Ελένης Πίνη «Ο ρόλος της μυθοποιημένης ανάγνωσης και του μυθοποιημένου αναγνώστη στο έργο του Gabriel García Márquez»

Αρχική » Αρχική » Παρουσίαση βιβλίου συμπολίτισσας Ελένης Πίνη «Ο ρόλος της μυθοποιημένης ανάγνωσης και του μυθοποιημένου αναγνώστη στο έργο του Gabriel García Márquez» Ο

Θύμα-απάτης-έπεσε-ηλικιωμένη-έξω-από-τράπεζα-στο-Μαρκόπουλο.-Της-άρπαξαν-ολόκληρη-τη-σύνταξη!

Θύμα απάτης έπεσε ηλικιωμένη έξω από τράπεζα στο Μαρκόπουλο. Της άρπαξαν ολόκληρη τη σύνταξη!

Θύμα απάτης έπεσε ηλικιωμένη έξω από τράπεζα στο Μαρκόπουλο. Της άρπαξαν ολόκληρη τη σύνταξη! Του Βάιου Σύρρου Της συστήθηκε ως λογιστής, την έπεισε ότι γνώριζε

Scroll to Top