ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Πολύ-υψηλός-κίνδυνος-πυρκαγιάς-–-Κατάσταση-Αυξημένης-Ετοιμότητας-(κατηγορία-4)-για-σήμερα-Τετάρτη-23-Αυγούστου-2023

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Αυξημένης Ετοιμότητας (κατηγορία 4) για σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Αρχική » Αρχική » Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Αυξημένης Ετοιμότητας (κατηγορία 4) για σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Αγαπητές Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Σύμφωνα με το ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Αυξημένης Ετοιμότητας (κατηγορία κινδύνου 4) μεταξύ άλλων και για την Περιφέρεια Αττικής.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-08-2023

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Ο Δήμος Μαρκοπούλου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας και σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 683289/6-6-2023 (ΑΔΑ: Ψ1ΘΘ7Λ7-72Ψ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής και Προέδρου του Σ.Ο.Π.Π Αθανάσιου Αυγερινού, τίθεται σε ισχύ η εφαρμογή του Μέτρου απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση (όπως ορίζονται στις διατάξεις του ν.998/1979 (Α΄289)) της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2023, προς αποτροπή κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, μόνο τις ημέρες εκείνες που ο δείκτης επικινδυνότητας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι κατηγορίας 3 (υψηλή), κατηγορίας 4 (πολύ υψηλή) ή κατηγορίας 5 (κατάσταση συναγερμού).

Για τον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, η εφαρμογή του Μέτρου απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, αφορά τις ακόλουθες οδούς και περιοχές, κατά τις περιόδους πρόβλεψης των κατηγοριών κινδύνου, που εμφανίζονται σε παρένθεση:

  1. Στο δρόμο στην θέση «Χαμολιά» του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, που διέρχεται από τις κατασκηνώσεις (Κατηγορία 4 & 5)
  2. Στην οδό Μυρρινούντος & Πόρτο – Ράφτη Κουβαρά, στα όρια του Δήμου Σαρωνικού, η απαγόρευση να επεκτείνεται για την οδό Μυρρινούντος και μέχρι το ύψος της οδού Στησαγόρα (αρχή Ιπποδρόμου) και για την οδό Κουβαρά, Πόρτο-Ράφτη μέχρι την εκτός σχεδίου περιοχή Πόρτο-Ράφτη, (θέση Πρόι-Στίρι) (Κατηγορία 4 & 5)
  3. Απόλλωνος, στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα, στη συμβολή με την ανώνυμη οδό που καταλήγει στη παραλία της Ερωτοσπηλιάς (Κατηγορία 4 & 5)
  4. Κορώνης, στην περιοχή του Αυλακίου και ειδικότερα στην συμβολή της με την ανώνυμη οδό που ενώνει κάθετα την οδό Αυλακίου με την οδό Κορώνης (Κατηγορία 4 & 5)
  5. Ο αδιέξοδος, παράλληλος της ακτογραμμής χωματόδρομος που ξεκινά βορειοανατολικά του χώρου στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου και Μουσείου Βραυρώνας στο Δήμο Μαρκοπούλου και συνεχίζει ανατολικά για περίπου ένα (1) χιλιόμετρο (Κατηγορία 4 & 5)
  6. Όλοι οι εσωτερικοί δασικοί δρόμοι της περιοχής του δάσους της Χαμολιάς (Κατηγορία 4 & 5)
  7. Η οδός Ανθίμου Γαζή (τέρμα), οικισμός Αμφιθέας προς Κουβαρά (Κατηγορία 4 & 5)

Η απαγόρευση αφορά στην ημέρα πρόβλεψης και ενεργοποιείται άμεσα σε κάθε περίπτωση που εκδίδεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα για πρόβλεψη κινδύνου από πολύ υψηλή (κατηγορία 4) έως κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5) σε εφαρμογή του άρθρου 2 παρ. 4α του Ν. 3013/2002 και από πρόβλεψη κινδύνου υψηλή (κατηγορία 3), σε εφαρμογή του άρθρου 129 παρ. 1 του Ν. 4926/2022 και κοινοποιείται στους δήμους με ευθύνη των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Αποκεντρωμένων Διευθύνσεων.

2023 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2023 (1).pdf

Επιπλέον, προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια,

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ:
Α) Το κάπνισμα των κυψελών (πυροσβεστική διάταξη 9/2000-9Α/20086).
Β) Η χρήση πυρός σε αγροτικές δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις (πυροσβεστική διάταξη 1/2018).

Οδηγίες Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

Δασικές Πυρκαγιές


Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται οι πολίτες να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή τον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112.

Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Χρήστος Χουχουλής, τηλ. 22990 72354, κιν. 6973 383542

Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Βαγγέλης Δημητρίου, κιν. 6936 524 927

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

Πηγή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Αυξημένης Ετοιμότητας (κατηγορία 4) για σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

Θανάσης-Μαρτίνος:-Ο-«εφοπλιστής-της-Γλυφάδας»,-η-αυτοκρατορία-των-74-πλοίων-και-το-φιλανθρωπικό-έργο-–-ΦΩΤΟ
Γιατί-αναρτήθηκαν-οι-απαγορευτικές-πινακίδες-στην-παραλία-«Πεύκος»-στο-Λαγονήσι;
kυκλοφοριακές-ρυθμίσεις-την-Κυριακή-στην-λεωφόρο-Αθηνών-Σουνίου
Συνδέονται-Μαρκόπουλο-και-Πόρτο-Ράφτη-με-τον-Προαστιακό-Κορωπίου
μαρτινου
Έξι-υποψήφιοι-δήμαρχοι-μιλούν-στο-«Π»
ΚΑΤΣΙΚΙΑ
Δημοσκόπηση-Η-ΠΟΛΗ-ΜΑΣ-:-ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΛΟΥΚΑΣ-–-ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ-καθαρή-ισχυρή-νίκη-από-την-πρώτη-Κυριακή.

Διαβάστε επίσης...

Ο-Δήμος-Μαρκοπούλου-Μεσογαίας-γιορτάζει-τις-«Ευρωπαϊκές-Ημέρες-Πολιτιστικής-Κληρονομιάς-2023»-22-–-24-Σεπτεμβρίου-2023

Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας γιορτάζει τις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023» 22 – 24 Σεπτεμβρίου 2023

Μαρκόπουλο, 19/9/2023 Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας γιορτάζει τις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023» 22 – 24 Σεπτεμβρίου 2023 Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας συμμετέχει για πρώτη

Scroll to Top