19 C
Keratea
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Πλειστηριασμοί: Ξανά στο “σφυρί” οι εγκαταστάσεις της Ίρις στο Κορωπί!

Αξίζει να διαβάσετε

Συνεχίζεται η περιπέτεια των πλειστηριασμών για τις Εκτυπώσεις Ίρις, καθώς οι εγκαταστάσεις του εκτυπωτικού βραχίονα των άλλοτε ισχυρών εκδοτικών ομίλων ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη και της Πήγασος Εκδοτική του Φώτη Μπόμπολα, στο Κορωπί, πέρασαν και πάλι το κατώφλι της πλατφόρμας.

Τα τελευταία χρόνια έχει χτυπήσει αρκετές φορές το ηλεκτρονικό “σφυρί” για το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο βγαίνει εκ νέου σε πλειστηριασμό στις 15 Νοεμβρίου, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει “ψαλιδιστεί” στα 8,4 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το… ντεμπούτο των εγκαταστάσεων της Ίρις στην πλατφόρμα έγινε το 2018, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 35,183 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 62.406,41 τ.μ., το οποίο προήλθε από την συνένωση πέντε μικρότερων οικοπέδων και το οποίο βρίσκεται στο 20ο χιλ. της λεωφόρου Λαυρίου στην θέση Καρελλάς, επί της αγροτικής οδού Αιγαίου και Ερμού στο Κορωπί. Στη συγκεκριμένη ενιαία έκταση έχει ανεγερθεί βιομηχανικό συγκρότημα, το οποίο αποτελείται από 5 κτίρια, τα οποία λειτουργούν σαν ένα ενιαίο σύνολο.

Επίσης, ο πλειστηριασμός, ο οποίος έχει επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα, περιλαμβάνει και τον μηχανολογικό εξοπλισμό που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις. Η Ίρις Εκτυπώσεις ΑΕΒΕ αποτελούσε το μεγαλύτερο και καθετοποιημένο βιομηχανικό συγκρότημα εκτυπώσεων στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη και κατείχε την κορυφαία θέση στην ελληνική αγορά εκτυπώσεων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 με διαρκή ανάπτυξη, επεκτείνοντας την εκτυπωτική δραστηριότητά της και βελτιώνοντας την παραγωγική βάση της με στόχο τη δημιουργία πλήρως καθετοποιημένου εκτυπωτικού συγκροτήματος υψηλών προδιαγραφών.

Η δραστηριότητα της εταιρείας κάλυπτε όλα τα στάδια των βιομηχανικών εκτυπωτικών εργασιών εφημερίδων, περιοδικών, διαφημιστικού υλικού και παντός είδους εντύπων. Την τελευταία δεκαετία, λόγω της σοβαρής οικονομικής ύφεσης της ελληνικής οικονομίας η οποία επηρέασε σημαντικά όλους τους κλάδους της βιομηχανίας και κυρίως τον κλάδο της βιομηχανίας εκδόσεων και εκτυπώσεων εντύπων, προοδευτικά ο κλάδος καταγράφει μειωμένη παραγωγική δραστηριότητα και διάθεση των προϊόντων του.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του εκτιμητή, η Ίρις Εκτυπώσεις δεν άντεξε τον ανταγωνισμό, με συνέπεια την συρρίκνωση της παραγωγικής της δραστηριότητας και τον περιορισμό της σε εκτύπωση κυρίως βιβλίων που γνωρίζουν σχετική άνοδο της τελευταία περίοδο και διαφημιστικού υλικού. Αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της παραγωγικής της δραστηριότητας, η απόλυση του μεγαλύτερο μέρους του εργατικού δυναμικού και κυρίως έμπειρου και τεχνικά καταρτισμένου στο αντικείμενο, με άμεσο αντίκτυπο στον Μηχανολογικό Εξοπλισμό, στις Η/Μ εγκαταστάσεις, τον Λοιπό-βοηθητικό εξοπλισμό και τα μεταφορικά μέσα της παραγωγικής διαδικασίας, μεγάλο μέρος των οποίων, κυρίως του τμήματος εφημερίδων παραμένει ανενεργός (σε παύση) για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς συντήρηση με αποτέλεσμα την απαξίωσή του, που συνεχώς επιδεινώνεται, ενώ μέρος του εξοπλισμού έχει παροπλιστεί. Γενικά ο εξοπλισμός συνεχώς υποβαθμίζεται ελλείψει ανταλλακτικών, αναβαθμίσεων και συντήρησης, με αδυναμία προσθήκης νέας τεχνολογίας.

capital.gr

Πηγή: Πλειστηριασμοί: Ξανά στο “σφυρί” οι εγκαταστάσεις της Ίρις στο Κορωπί!

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Αυθαίρετα: Kαθημερινές κατεδαφίσεις στην Αττική – Έρχεται σχετικό νομοσχέδιο

Πηγή: Αυθαίρετα: Kαθημερινές κατεδαφίσεις στην Αττική – Έρχεται σχετικό νομοσχέδιο

Οι Εκπαιδευτικοί του Λυκείου Κερατέας Στέκονται Δίπλα στα Άτομα με Αναπηρία με Ένα Συγκινητικό Βίντεο στη Νοηματική

https://youtube.com/watch?v=N4DIRfKtI7Y&si=-iluevbyLO2wUDfR Οι Εκπαιδευτικοί του Λυκείου Κερατέας Στέκονται Δίπλα στα Άτομα με Αναπηρία με Ένα Συγκινητικό Βίντεο στη Νοηματική   https://www.youtube.com/watch?v=N4DIRfKtI7Y Στο Λύκειο Κερατέας,...

Αγώνας τοξοβολίας Κλειστού Χώρου στην Κερατέα την Κυριακή 3 … – Εφημερίδα Χτύπος

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και ο Γ.Σ. Κερατέας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» και...

Σχετικά άρθρα