Πλακιωτάκης: Η κυβέρνηση με ταχύτητα δημιούργησε ένα ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας της κρουαζιέρας

Πρόσφατα Άρθρα

Για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας σε ασφαλές πλαίσιο μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένα Λαυρίου, με αφορμή την επανέναρξη της κρουαζιέρας από το λιμάνι του Λαυρίου και την πρώτη προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου CelestyalCrystal.

«Η κυβέρνηση κινήθηκε ταχύτητα σε σχέση με άλλα κράτη, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας της κρουαζιέρας και με βάση την περσινή εμπειρία αναθεωρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Τουρισμού και τους ειδικούς επιστήμονες δημιουργήσαμε ένα ασφαλές πλαίσιο προστασίας τόσο των μελών των πληρωμάτων όσο και των επιβατών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πλακιωτάκης,

«Σήμερα εγκαινιάζουμε την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και στο λιμάνι του Λαυρίου. Η κρουαζιέρα είναι ένας τομέας που επλήγη σημαντικά την περίοδο της πανδημίας όπως και κατ επέκταση οι τοπικές οικονομίες και κοινωνίες» είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση στο πεδίο των λιμένων έλαβε εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι τα λιμάνια έχουν έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση κρουσμάτων -19 αναφέροντας ότι έγινε και η κατηγοριοποίηση των λιμένων, σε λιμάνια έναρξης κρουαζιέρας, σε λιμάνια ενδιάμεσων προορισμών και σε λιμάνια καταφυγής, όπου πλέον κάθε πλοίο όταν αντιμετωπίζει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να καταφύγει.

«Δημιουργούμε ένα ασφαλές πλαίσιο προστασίας των μελών των πληρωμάτων και των επιβατών» υπογράμμισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι μετά από της κυβέρνησης ένα σημαντικό μέρος των νησιωτών έχει εμβολιαστεί και αυτό δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας όχι μόνο για τους ίδιους τους νησιώτες αλλά και για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας.

«Θωρακίσαμε τα νησιά μας,τα μέλη των πληρωμάτων τους επιβάτες και τα λιμάνια» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που είχε το Υπουργείο Ναυτιλίας με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου.

Στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του λιμανιού του Λαυρίου ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι σύντομα σε συνεργασία με το γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελο Κυριαζόπουλο θα εγκριθεί η δημιουργία επτά νέων πλωτών προβλητών στο λιμάνι του Λαυρίου όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότερα από 200 σκάφη αναψυχής κάτι που θα αναβαθμίσει και το ρόλο του λιμανιού.

Είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εργασίες σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο και σκάφη αναψυχής ψάχνουν χώρους φιλοξενίας. Ο υπουργός Ναυτιλίας κάλεσε για άλλη μία φορά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν καθώς όπως δήλωσε «είναι το μοναδικό όπλο να κερδίσουμε τον πόλεμο με την πανδημία». «Είναι μία πράξη ευθύνης απέναντι στους ευατούς μας και απέναντι στην κοινωνία. Να έχουμε όλοι μια καλή και ασφαλή τουριστική περίοδο και είμαι βέβαιος ότι αυτή την τουριστική περίοδο θα ζήσουμε στοιχεία κανονικότητας» είπε.

«Είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς που εργαζόμαστε στον κλάδο του τουρισμού στην Ελλάδα, να βλέπουμε την επιστροφή των πλοίων της στις ελληνικές θάλασσες, αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο της Ελλάδας, Χάρης Θεοχάρης.

«Η επανέναρξη της κρουαζιέρας, σύμφωνα με τις νέες μας οδηγίες για τα ανανεωμένα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας και η ισχυρή δέσμευση προς την Ελλάδα, από τον κλάδο της κρουαζιέρας γενικότερα, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη του πόσο ανθεκτική είναι η Ελλάδα και πόσο γρήγορα μπορούμε να επαναφέρουμε μια αίσθηση κανονικότητας – ακριβώς πάνω στην ώρα για τη θερινή ταξιδιωτική περίοδο».

Ζαχαράκη: Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους αυτής της ταλαιπωρίας που χτύπησε και την κρουαζιέρας μας

«Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους αυτής της ταλαιπωρίας που χτύπησε και την κρουαζιέρας μας. Η λέξη κλειδί είναι η ασφάλεια και η Ελλάδα κέρδισε αυτό το στοίχημα κερδίζοντας διεθνείς διακρίσεις» ανέφερε από την πλευρά της η υφυπουργός Τουρισμού – Σοφία Ζαχαράκη. «Δεν είναι λίγο το γεγονός ότι ο υπουργός πήγε στο Μεξικό και έφερε τη βράβευση που αποδίδεται προφανώς στους εργαζομένους και τους επιχειρηματίες του τουρισμού για την πιο ασφαλή χώρα επανεκκίνησης του τουρισμού και αυτό αφορά και την κρουαζιέρα μας με επικαιροποιημένα πρωτόκολλα» τόνισε.

Η υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις καινούργιες ευκαιρίες αξιοποίησης που διεκδικεί το λιμάνι του Λαυρίου με στόχο τη διεύρυνση του τουριστικού προιόντος, προσθέτοντας ότι «θέλουμε και αυτή η πόλη να γίνει τουριστικό προορισμός».

«Θα είναι μία χρονιά που θα έχουμε πολλές προκλήσεις. Ευελπιστούμε να πάμε καλύτερα στον τουρισμό και θα πάμε και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να το λέμε καθώς και ο πρωθυπουργός μας ηγήθηκε του ψηφιακού πιστοποιητικού για να μπορούμε να μετακινούμαστε πιο εύκολα» τόνισε.

«Εμβολιαζόμαστε γιατί κερδίζουμε ξανά την ελευθερία μας διεκδικήσουμε ξανά τις πρώτες θέσεις που είμαστε περήφανοι που η Ελλάδα μας μπορεί να προσφέρει» δήλωσε η κ. Ζαχαράκη.

«Μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική χρονιά, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε ξανά τους επισκέπτες στο πλοίο μας αυτό το καλοκαίρι, στην πιο δημοφιλή και χαρακτηριστική μας κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, το Ειδυλλιακό Αιγαίο. Δεν πρόκειται για ένα μικρό εγχείρημα, αλλά πραγματικό επίτευγμα που οφείλεται στην ακλόνητη αφοσίωση και τη συντονισμένη ομαδική προσπάθεια των ανθρώπων μας στη Celestyal, τόσο στα γραφεία μας όσο και στο πλοίο, αλλά και στην υποστήριξη από τους στρατηγικούςμας εταίρους, μεγάλους και μικρούς. Είμαστε όλοι χαρούμενοι, που καλωσορίζουμε τους επισκέπτες ξανά στο πλοίο μας για να απολαύσουν τη βραβευμένη, ζεστή και γνήσια ελληνική φιλοξενία, που μπορεί να προσφέρει μόνο η Celestyal, επιστρέφοντας πιο δυνατή από ποτέ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises, Κρις Θεοφιλίδης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν παρευρέθηκαν επίσης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, o Αττικής, Βασίλειος Οικονόμου, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτριος Λουκάς.

Τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου εκπροσώπησε η του, Ιωάννα Κουλουβράκη και ο διευθύνων σύμβουλος, Γεώργιος Βακόνδιος, καθώς και τα μέλη, Σταύρος Παπασταυρόπουλος και Δημήτριος Λεμονάκης.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ