Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου εόρτασε η Λαυρεωτική τον Άγιο Νικόλαο

 

Με τη συμμετοχή του κλήρου και του λαού των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής εορτάστηκε και τιμήθηκε ο Άγιος Νικόλαος στο Λαύριο, καθώς για δεύτερη χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος εόρτασε τον Άγιό του στο ιστορικό παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στον όρμο του Θορικού Λαυρεωτικής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως, καθώς και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου Ιεροκήρυκα του Ι. Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, ο οποίος εκήρυξε τον Θείο Λόγο.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές όλων των πολιτών της Λαυρεωτικής στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην κεντρική πλατεία Λαυρίου, παρουσία εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά και λοιπών φορέων της πόλεως.

Ύστερα, επισκέφθηκε το Ειδικό Λαυρίου, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση του σχολείου και μοίρασε σε όλα τα γλυκίσματα, για να καταλήξει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου, όπου παρέθεσε γεύμα σε εμπερίστατους συνανθρώπους μας, καθώς και σε μαθητές των Σχολείων της Ενορίας που συμμετείχαν με αντιπροσωπείες παρουσία των καθηγητών τους.

Ευχόμαστε στον Σεβασμιώτατο ο Άγιος Νικόλαος να τον ενδυναμώνει και να του χαρίζει Έτη Πολλά για τη συνέχεια του Θεάρεστου Ποιμαντικού του έργου!

Εκ της γραμματείας του Ιερού Ναού

nikolaos10 nikolaos9 nikolaos8 nikolaos7 nikolaos6 nikolaos5 nikolaos4 nikolaos3 nikolaos2 nikolaos1