Ο Δήμος Σαρωνικού δίπλα στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας – Συγκέντρωση ζωοτροφών για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων της περιοχής

Αξίζει να διαβάσετε

Ο Δήμος Σαρωνικού, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για τη στήριξη των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας στη Βόρεια Εύβοια, απευθύνθηκε στις επιχειρήσεις ζωοτροφών που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών του ορίων, προκειμένου να ζητήσει την πολύτιμη αρωγή τους σε αυτήν του την προσπάθεια.

Ήδη ο δήμος μας πραγματοποίησε την πρώτη δράση για την έμπρακτη συμπαράσταση και έκφραση αλληλεγγύης προς τους κατοίκους των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό κλπ), τα οποία παραδόθηκαν από αντιπροσωπεία του δήμου στις τοπικές αρχές την Τρίτη 10/8.

Στις επαφές με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας Εύβοιας αλλά και με τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, η αντιπροσωπεία του δήμου ενημερώθηκε για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει καθώς εκτός από την καταστροφή του δάσους, καταστράφηκαν όλες οι καλλιέργειες, η μελισσοκομία, η ρυτινοσυλλογή, η κτηνοτροφία και πλήγηκε ανεπανόρθωτα ο τουρισμός, δηλαδή η επαγγελματική δραστηριότητά τους.

Για τον λόγο αυτό και κατόπιν συνεννόησης με τους τοπικούς φορείς, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε – μεταξύ άλλων – να αναλάβει δράση για τη στήριξη – ενίσχυση των κτηνοτρόφων της Βόρειας Εύβοιας με τη συγκέντρωση ζωοτροφών για παραγωγικά ζώα προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες – ιδιαίτερα αυξημένες – ανάγκες αυτών των ημερών. Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης προσπάθειας, ζητήθηκε και η βοήθεια και των επιχειρήσεων παραγωγής και μεταποίησης πρωτογενούς τομέα με την προσφορά ζωοτροφών, οι οποίες θα παραδοθούν στους κτηνοτρόφους των περιοχών που έχουν πληγεί.

Ο θα συνεχίσει να βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί, για να ξαναέρθει η ζωή στον τόπο τους που καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

Πηγή: Ο Δήμος Σαρωνικού δίπλα στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας – Συγκέντρωση ζωοτροφών για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων της περιοχής

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα