Ομάδα Γυναικών Ραφήνας-Πικερμίου: Αλληλεγγύη στις εργάτριες και τους εργάτες γης στο Κάτω Σούλι

Αξίζει να διαβάσετε

                </img></p>                                                                               <div>                    <p></img>

Οι γυναίκες της Αγωνιστικής Ομάδας Γυναικών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα (Μέλος της ΟΓΕ) εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στις εργάτριες και στους εργάτες γης στο Κάτω Σούλι που με τον αγώνα τους πέτυχαν κατά μέσο όρο 20% στα μεροκάματά τους ύστερα από την τριήμερη απεργία που πραγματοποίησαν στο φυτώριο «Marigold Plants AE», ένα από τα μεγαλύτερα φυτώρια του Μαραθώνα.

Ενώσαμε τις δυνάμεις και τη φωνή μας με τους μετανάστες εργάτες και εργάτριες γης που από τη Δευτέρα 14 Ιούνη βγήκαν μπροστά για να διεκδικήσουν στα εξευτελιστικά μεροκάματα που παίρνουν για να δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο. Στην απόκριση του εργοδότη «αν δεν σας αρέσει, η πόρτα είναι ανοιχτή», οι εργάτες απάντησαν συλλογικά με απεργία, διεκδικώντας αυξήσεις και αποφάσισαν να αγωνιστούν μέχρι να τις κερδίσουν.

Την Τετάρτη 16 Ιούνη, μέρα πανεργατικής απεργίας και μάχης ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα που έφερε για ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση για να ενισχύσει αποφασιστικά το νομικό οπλοστάσιο της εργοδοσίας για το ξεζούμισμα των εργατών, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής κάλεσε σε συγκέντρωση στο Κάτω Σούλι. Η συγκέντρωση των εργατών που βροντοφώναξαν το σύνθημα «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι» με τη μαζικότητα και τη μαχητικότητά της στήριξε τον αγώνα των μεταναστών εργατών του φυτώριου και την απόφασή τους να μην υποχωρήσουν στις διεκδικήσεις τους.

Από την πρώτη στιγμή δίπλα τους βρέθηκε το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ν. Αττικής και Νήσων, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής , καθώς και της περιοχής που εκφράσανε την αλληλεγγύη τους. Επίσης οι ομάδες γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (η Αγωνιστική Ομάδα Γυναικών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου, Αρτέμιδας – Σπάτων) έμπρακτα στηρίξαμε τον αγώνα των μεταναστών εργατών και εργατριών γης δηλώνοντας ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους στηρίζοντας τους αγώνες τους για εργασία και ζωή με δικαιώματα

                </div>                                           </article>

Πηγή: Ομάδα Γυναικών Ραφήνας-Πικερμίου: Αλληλεγγύη στις εργάτριες και τους εργάτες γης στο Κάτω Σούλι

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα