Ολοκληρώθηκε η ένταξη 1.200 στρεμμάτων γης στη Β’ Eπέκταση Σχεδίου Κερατέας

Πρόσφατα Άρθρα

Οι πλέον μπορούν να δηλώσουν στο το νέο τους ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την προαναφερόμενη πράξη εφαρμογής και να προβούν σε πράξεις αγοραπωλησίας, ή έκδοση οικοδομικών αδειών

Η επέκταση του Σχεδίου Κερατέας, που αποτέλεσε έναν αναπτυξιακό στόχο για τον Δήμο και τη Δημοτική Ενότητα της Κερατέας, γίνεται πραγματικότητα.

Όπως ενημέρωσε σχετικά ο Δήμος Λαυρεωτικής, μεταγράφηκε στο Κερατέας (Τόμος 566 και με αυξ. αριθ.122/24-3-2022), η υπ’ αριθ. πρωτ. 930381/4-11-2021 απόφαση Κύρωσης της Πράξης Εφαρμογής της Π.Ε.2 στις θέσεις «ΠΕΤΑ», «ΓΗΠΕΔΟ», «ΒΑΛΜΕΣΑ», «ΑΜΑΧΑΙΡΗ», «ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ», της Δ.Ε. ΚΕΡΑΤΕΑΣ, του ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, η πολεοδομική μελέτη της οποίας εγκρίθηκε με το από 14-3-2014 Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 88/ΑΑΠ/24.03.2014.

Οι πλέον μπορούν να δηλώσουν στο το νέο τους ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την προαναφερόμενη πράξη εφαρμογής και να προβούν σε πράξεις αγοραπωλησίας, ή έκδοση οικοδομικών αδειών.

Παράλληλα, εκπονείται σχετική μελέτη διάνοιξης όλων των οδών στην επέκταση του σχεδίου της πόλης Κερατέας, καθώς και των υπολοίπων απαραίτητων αναπτυξιακών υποδομών (αγωγοί ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων, κατασκευή κρασπέδων, ρείθρων και πεζοδρομίων). Ενώ οι οφειλόμενες των ιδιοκτητών σε χρήμα θα βεβαιωθούν σε βάθος πενταετίας (δέκα ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις).

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, δήλωσε σχετικά: «Η επέκταση αυτή υπήρξε προτεραιότητά μας και αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα. Ο Δήμος πλέον αποκτά κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους για την κατασκευή και λειτουργία, σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, βρεφονηπιακών σταθμών. Επίσης έχει πλεόνασμα γης 18 στρεμμάτων, με το οποία θα τακτοποιήσει εκκρεμότητες δεκαετιών, αποζημίωσης δεσμευμένων ιδιοκτησιών. Ευτυχή συγκυρία άλλωστε αποτελεί η Ίδρυση και λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου Πολεοδομίας του Δήμου επί της οδών Φρειδερίκης και Αγίου Χαραλάμπους στην Κερατέα (ΦΕΚ 1681/τ.Β/7-4-2022)».

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2299320234, Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Λαυρεωτικής.

Πηγή: Ολοκληρώθηκε η ένταξη 1.200 στρεμμάτων γης στη Β’ Eπέκταση Σχεδίου Κερατέας

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ