ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Ξεκίνησε η νέα χρονιά στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Σαρωνικού

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Καλύφθηκε το 100% των αιτήσεων ΕΣΠΑ για βρέφη και το 100% των αιτήσεων για τα νήπια.

Δήμαρχος Σαρωνικού: Προτεραιότητα η παροχή προσιτών και ποιοτικών επιλογών φροντίδας για τα παιδιά

Με την τελετή του αγιασμού ξεκίνησε η νέα χρονιά στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Σαρωνικού. Παρών στους αγιασμούς που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου ήταν ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά σε γονείς, παιδιά και παιδαγωγούς.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, «Η παροχή ποιοτικών και προσιτών επιλογών φροντίδας για τα παιδιά ήταν και παραμένει για εμάς ζήτημα προτεραιότητας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να στηρίξουμε την καθημερινότητα της εργαζόμενης οικογένειας. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί, παρά τη στενότητα πόρων, καταφέραμε να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών και η χρονιά ξεκινά με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και στους έξι Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας. Οφείλω γι’ αυτό να ευχαριστήσω τα στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών και βεβαίως τους παιδαγωγούς και το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών, που για μια ακόμη χρονιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ενόψει της υποδοχής των μικρών μας φιλοξενούμενων.

Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, αλλά και να υποστηρίξουμε την παιδαγωγική διαδικασία, ενισχύοντας με κάθε τρόπο τις προσπάθειες παιδαγωγών και γονέων. Εύχομαι σε όλους μια καλή χρονιά, γεμάτη χαρά, παιχνίδι και δημιουργική μάθηση.»

Σημειώνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Σαρωνικού καλύπτουν φέτος το 100% των αιτήσεων ΕΣΠΑ για βρέφη και το 100% των αιτήσεων για τα νήπια. Συνολικά, στο Δήμο λειτουργούν έξι Παιδικοί Σταθμοί, ενώ ολοκληρώνεται σύντομα και ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στον Κουβαρά. Επίσης, θα λειτουργήσουν φέτος βρεφικά τμήματα σε δύο Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, όπου θα φιλοξενηθούν συνολικά 25 βρέφη, με επιδότηση από το ΕΣΠΑ. Ειδικότερα, θα λειτουργήσει φέτος για πρώτη χρονιά βρεφικό τμήμα στον Παιδικό Σταθμό Καλυβίων, όπου θα φιλοξενηθούν 17 βρέφη, ενώ για δεύτερη χρονιά θα λειτουργήσει το βρεφικό τμήμα στον Παιδικό Σταθμό Αναβύσσου, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα 8 βρεφών.

Επιπλέον, με στόχο τη διασφάλιση ευχάριστων και ασφαλών χώρων φιλοξενίας των παιδιών, πραγματοποιήθηκαν εργασίες βαφής στους Παιδικούς Σταθμούς Λαγονησίου και «Νέα Δομή» Καλυβίων, ενώ επισκευάζεται η παιδική χαρά που λειτουργεί στον Παιδικό Σταθμό Καλυβίων, στην οδό Α. Γκίνη.

Τέλος, στο πλαίσιο της προσπάθειας για διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών προς το παιδί και την οικογένεια, από τη φετινή χρονιά ξεκινούν νέες πρωτοβουλίες σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Σαρωνικού. Ειδικότερα, σχεδιάζονται δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, με προγράμματα όπως η κατασκευή και η συντήρηση οργανωμένου λαχανόκηπου, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί και στην προώθηση της ισορροπημένης διατροφής. Στο πλαίσιο αυτό, πέραν των ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων, προγραμματίζεται και η αύξηση της αναλογίας φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή διατροφή των παιδιών που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Scroll to Top