Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: «Ψεύτες και μυθομανείς οι Έλληνες πολιτικοί»

Αξίζει να διαβάσετε

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022, 14:12

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: «Ψεύτες και μυθομανείς οι Έλληνες πολιτικοί»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Aksam, αναφέρεται εκ νέου σε όσα υποστηρίζει η Άγκυρα, τόσο για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου όσο και το μεταναστευτικό, χωρίς να παραλείψει να μιλήσει για την Τριπολιτσά, το Κυπριακό και το εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ.

Ο Χουλουσί αρχικά υποστήριξε επικαλούμενος την ανάγνωση που κάνει η Τουρκία στις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισιών ότι «το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάνης και το άρθρο 14 της Συνθήκης των Παρισιών προβλέπουν καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης για τα νησιά που περιλαμβάνονται σε αυτές. Δεν μπορεί να εξοπλίζεις αυτά τα νησιά. Αν το κάνεις, τότε σημαίνει ότι αποχωρείς από αυτές τις συμφωνίες».

Ο ανέφερε επίσης, πως «οι Έλληνες υποστηρίζουν ότι έχουν σώσει εκατοντάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο. Ωστόσο έχουν μετατρέψει το σε ένα νεκροταφείο προσφύγων».

Παράλληλα, ο κατηγόρησε την για λειτουργία «στρατοπέδου τρομοκρατών» στο Λαύριο, κατηγορία την οποία έχει επανειλημμένως διαψεύσει η Ελλάδα. «Ωστόσο γεγονότα, βίντεο, φωτογραφίες, δηλώσεις και έγγραφες δεν το κάνουν αυτό. Οι Έλληνες πολιτικοί λένε ψέματα με κάθε ευκαιρία. Προσπαθούν να δυσφημίσουν την Τουρκία. Αυτό είναι κάτι σαν αρρώστια τώρα. Το όνομά της στην ιατρική βιβλιογραφία είναι “μυθομανία”. Τους εύχομαι περαστικά».

Από τη Ακάρ δεν έλειψαν και οι αναφορές σε αυτό που η Τουρκία αποκαλεί «σφαγή της Τριπολιτσάς». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την υπερασπίζεται. Ο κόσμος δεν την υπερασπίζεται» και συνέχισε πως, «οι Έλληνες παρέμειναν υπό τον Οθωμανική εξουσία για 400 χρόνια αλλά δεν έχασαν την γλώσσα και την θρησκεία τους. Το ίδιο έθνος, τώρα, κατηγορεί εμάς που συμπεριφερθήκαμε με τον τρόπο αυτό για 400 χρόνια, για διώξεις και γενοκτονία. Το ίδιο κάνουν και στους ανθρώπους στη δυτική και τους λένε “δεν είστε Τούρκοι”».

Επιμένοντας στην ίδια λογική ο Ακάρ υποστήριξε ότι «η συνεχίζει τις προκλήσεις και τις παρενοχλήσεις στο Αιγαίο» προσθέτοντας ότι «καταγγείλλαμε τις συμπεριφορές αυτές στο ΝΑΤΟ και οι Έλληνες είπαν “δεν γνωρίζαμε ότι επρόκειτο για τουρκικό αεροπλάνο”. Γελάει ο κόσμος με αυτά».

«Εμείς μιλάμε για ειρήνη και διάλογο» ισχυρίζεται ο Ακάρ και πως «αν και θέλουμε μέχρι το τέλος την διπλωματία, παίρνουμε και όλα τα μέτρα επί του πεδίου». Ο ίδιος υποστήριξε, μάλιστα, ότι είναι η Τουρκία που είναι έτοιμη να συνεχίσει τον διάλογο και η δεν προσήλθε ποτέ σε αυτόν.

Όσον αφορά την ακύρωση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, ο Χουλουσί Ακάρ είπε στη συνέντευξή του ότι «θα παρακολουθήσουμε την εφαρμογή του. Δεν υπάρχει καμία αδυναμία σε επίπεδο προσωπικού, όπλων, οχημάτων, εξοπλισμού και ελέγχου των συνόρων μας. Η μας είναι ίδια με το 1974, η Τουρκία δεν είναι απειλή αλλά ένας δυνατός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύλλογος. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το δίκαιό μας και λέμε στα αδέλφια μας τους Κύπριους μάθετε από την ιστορία σας».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022, 14:27

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα