Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν χθες, τα Εγκαίνια της Αίθουσας Γυμναστικής «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΓΓΑΝΑΣ» στο Μικρό Κλειστό Γυμναστήριο Μαρκοπούλου!

Εγκαινιάστηκε χθες Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, η νέα Αίθουσα Γυμναστικής του Μικρού Κλειστού Γυμναστηρίου Μαρκοπούλου, με την παρουσία, της σημερινής και αυριανής Δημοτικής Αρχής του τόπου μας, αλλά και πλήθος πολιτών, παρεβρέθηκαν στην Τελετή.

Η νέα Αίθουσα, της οποίας η χρήση είχε πάψει την τελευταία εικοσαετία, ανακατασκευάστηκε πλήρως με το ελάχιστο δυνατό κόστος, ενώ τις δαπάνες ανακατασκευής και εξοπλισμού, ανέλαβε εξ ολοκλήρου, το Νομικό Πρόσωπο «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» του Δήμου Μαρκοπούλου! 

Με την ευγενική χορηγία του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, τοποθετήθηκε στο Μικρό Κλειστό Γυμναστήριο, Μετασχηματιστής Ρεύματος Υψηλής Τάσης και έγινε η καλωδίωση, με σύνδεση και των υπόλοιπων κτιρίων του Δημοτικού Σταδίου!

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, ο Μαρκοπούλου, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, στον χαιρετισμό του, ανέπτυξε έναν σύντομο Απολογισμό για τις νέες υποδομές Άθλησης υλοποίησε η παρούσα Δημοτική Αρχή. Αναφέρονται συνοπτικά ορισμένες από αυτές: Νέο Γήπεδο Ποδοσφαίρου με κερκίδες, κόστους 3,5 εκ. Ευρώ, πλήρης ανακατασκευή του Μεγάλου κλειστού Γυμναστηρίου Μαρκοπούλου, Κατασκευή Γηπέδου 5Χ5, Ανακατασκευή μικρού Κλειστού Γυμναστηρίου Μαρκοπούλου, Προκήρυξη του Ταρτάν του Γηπέδου αξίας 700. Ευρώ, Διαμόρφωση περιβάλλοντος και του εξωτερικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου, μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ αξίας 600.000 Ευρώ κ.λ.π.

Κατόπιν, ο αναφέρθηκε στην ευγνωμοσύνη του Δήμου Μαρκοπούλου προς τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τις, όχι μόνο πολλές, αλλά και ιδιαίτερα γενναιόδωρες χορηγίες του, προς την πόλη μας!

Στο σημείο εκείνο, ο Μαρκοπούλου κάλεσε στο βήμα τον κ. Μαρτίνο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: « Ήταν πάντοτε δίπλα μας και βοήθησε στα πάντα τον Δήμο Μαρκοπούλου »  για να του απονείμει Τιμητική Πλακέτα για το σύνολο των ευεργεσιών του στον Αθλητικό Τομέα και όχι μόνο!

Ολόκληρο το χαιρετισμό του Δημάρχου, μπορείτε να παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο:  https://youtu.be/2ivmxO486ww .

Στη συνέχεια, ο τιμώντας την μνήμη του εκλιπόντος Αντιδημάρχου και τ. Προέδρου του Νομικού Προσώπου «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», Κωνσταντίνου Μαγγανά, κάλεσε την οικογένειά του, να αποκαλύψει την επιγραφή της νέας Αίθουσας, φέρει το όνομά του, κατόπιν και της ομόφωνης (υπ’ Αρ. 107/2019) Απόφασης, του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπούλου.

Η οικογένεια του εκλιπόντος, μαζί με τον τιμώμενο, κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, εγκαινίασαν την νέα Αίθουσα Γυμναστικής, κόβοντας την κορδέλα της εισόδου.

Ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο και αθλητική επίδειξη από τα προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα Ρυθμικής του Ο.Α. Λαυρίου και νεαρές αθλούμενες των τμημάτων Ρυθμικής του Προγράμματος « και Πολιτισμός για Όλους» του Δήμου Μαρκοπούλου, οι οποίες ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους με την δεξιοτεχνία και την αρτιότητα της αθλητικής παρουσίας τους! 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την Τελετή των Εγκαινίων:

2 1 5

4 3 1

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.