ΜΕΣΟΓΕΙΑ 2022: Η 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιορτάστηκε στα Σπάτα

Αξίζει να διαβάσετε


Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων γιορτάζουν το Μεγαλείο του Αθλητισμού, συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και προφανώς αθλητικές δράσεις.

Πρόκειται για μια ημέρα αφιερωμένη στα πολλαπλά οφέλη της άσκησης στη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου και ιδίως των παιδιών όλων των ηλικιών. Μέσα από το παιχνίδι και τη συστηματική ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό, βελτιώνεται ο έλεγχος του σώματος τους, αναπτύσσονται τα αντανακλαστικά τους, ενδυναμώνεται το μυικό τους σύστημα, επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος του σωματικού τους βάρους, βελτιώνεται η καρδιοαναπνευστική λειτουργία, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση τους, επιτυγχάνεται αποτελεσματικά η κοινωνικοποίηση τους. Τα οφέλη του αθλητισμού είναι πραγματικά αναρίθμητα.

Με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής ημέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αυγερινός παραβρέθηκε στο 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού ‘’ΜΕΣΟΓΕΙΑ 2022’’, μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας με την Αττικής, το επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, τους Συλλόγους Α.Σ Σπάτα, Α.Ο. Βάρης Δρομέας, Αμεινίας ο Παλληνεύς, Α.Ε Δρομείς Κερατέας, Οίον Αγίου Στεφάνου και συγχρηματοδοτείται από την και την μεγάλη συμβολή του Βουλευτή Αν. Αττικής Βασίλη ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Πηγή: ΜΕΣΟΓΕΙΑ 2022: Η 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιορτάστηκε στα Σπάτα

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα