ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Λαύριο:-Τι-θα-φτιάξει-με-72,65-εκατ.-η-ravago-–-Το-νέο-εργοστάσιο,-η-επέκταση-λιμανιού-και-οι-62-νέοι-εργαζόμενοι

Λαύριο: Τι θα φτιάξει με 72,65 εκατ. η Ravago – Το νέο εργοστάσιο, η επέκταση λιμανιού και οι 62 νέοι εργαζόμενοι

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Πρόσφατα άρθρα


Έχοντας κάνει στοχευμένα βήματα στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, ο όμιλος της Ravago Hellas προχωράει πλέον και στο σημαντικότερο από αυτά, γεγονός που καταδεικνύει τη στρατηγική σημασία που έχει για την επιχείρηση παραγωγής μονωτικών υλικών για τον κατασκευαστικό κλάδο η χώρα μας.

Η έγκριση της στρατηγικής επένδυσης ύψους 72,65 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, ανάμεσα σε επενδύσεις συνολικού ύψους 820 εκατομμυρίων ευρώ. Μέσω της επένδυσης θα δημιουργηθούν συνολικά 62 νέες θέσεις εργασίας (62,5 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας).

Σύμφωνα με το capital.gr, η επένδυση αφορά σε δύο επιμέρους έργα καθώς και σε τρία συμπληρωματικά έργα και έχει ως στόχο τη βελτίωση της παραγωγικής δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας μέσω της βελτιστοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας, τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής νέων προϊόντων και την αύξηση της συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας της εγκατάστασης μέσω της αύξησης της δυνατότητας παραλαβής και αποθήκευσης πρώτων υλών.

Δύο κύρια έργα και τρία συμπληρωματικά

Ειδικότερα, το πρώτο μέρος του έργου αφορά στην ανάπτυξη νέας μονάδας παραγωγής μονωτικών υλικών σε πρωτογενή μορφή. Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μία νέα μονάδα παραγωγής διογκώσιμης πολυστερίνης – ενδιάμεσο προϊόν – και εξηλασμένης διογκώσιμης πολυστερίνης ως τελικό προϊόν. Θα υπάρξει η δυνατότητα παραγωγής 80.000 τόνων ανά έτος διογκώσιμης πολυστερίνης, μέρος των οποίων θα πωλείται απ’ ευθείας σε σακιά/χύδην και το υπόλοιπο θα διοχετεύεται στο εργοστάσιο εξηλασμένης διογκώσιμης πολυστερίνης όπου θα παράγονται 20.000 τόνοι τελικού.

Το δεύτερο βασικό μέρος της επένδυσης προβλέπει την αντικατάσταση του συστήματος αυτόματης ρύθμισης διεργασιών της μονάδας παραγωγής πολυστυρενίου σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας. Προβλέπεται ότι θα εγκατασταθεί πληροφοριακό σύστημα και εξοπλισμός στην μονάδα παραγωγής πολυστυρενίου το οποίο θα αυξήσει την ετήσια παραγωγική δυναμικότητά της σε 35.000 τόνους (από 30.000 τόνους).

Τα συμπληρωματικά έργα – Λιμάνι φιλοξενίας πλοίων με φορτίο 5.000 τόνων

Στην επένδυση περιλαμβάνονται και συμπληρωματικά έργα. Αντικείμενό τους είναι η επέκταση της υφιστάμενης προβλήτας Αγίου Νικολάου Λαυρίου. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι θα επεκταθεί η υφιστάμενη προβλήτα με αποτέλεσμα να καταστεί δυνατή η φιλοξενία πλοίων με πρώτες ύλες χωρητικότητας 5.000 τόνων, ενώ η υπάρχουσα δυναμική προσφέρει την δυνατότητα φιλοξενίας πλοίων χωρητικότητας 3.000 τόνων.

Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει επίσης τη δημιουργία δεξαμενών για την παραλαβή χύδην πρώτων υλών με χωρητικότητα 6.000 κυβικών μέτρων στυρενίου που θα έρθει να προστεθεί στην υπάρχουσα δυναμικότητα των 4.000 κυβικών μέτρων.

Το 2024 η έναρξη των εργασιών

Το τρίτο συμπληρωματικό έργο έχει ως αντικείμενο την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πλαισίων στην υφιστάμενη εγκατάσταση, συνολικής ισχύος 1MW τα οποία θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά 15%. Το έργο στο σύνολό του τοποθετείται γεωγραφικά στον όρμο Αγίου Νικολάου στη περιοχή Θορικoύ που υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Λαυρεωτικής. Εντοπίζεται περί τα 3 βόρεια του Λαυρίου και του λιμανιού της περιοχής.

Η επένδυση προτείνεται να υλοποιηθεί εντός της υφιστάμενης εγκατάστασης της εταιρείας, εντός της μη αξιοποιημένης έκτασης του ομίλου με έκταση περίπου 20 στρεμμάτων, που βρίσκεται μεταξύ της υφιστάμενης εγκατάστασης και του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Κερατέας – Λαυρίου και εντός νεοαποκτηθείσας, όμορης στην υπάρχουσα εγκατάσταση, ιδιοκτησίας συνολικής έκτασης 109,4 στρεμμάτων.

Ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης υπερβαίνει την πενταετία, ενώ το έργο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ότι θα ξεκινήσει το 2024. Θυμίζουμε ότι ένα μέρος των εγκαταστάσεων ανήκε στη Dow Chemichals και τις απέκτησε η Ravago Hellas, ενώ το υπόλοιπο ανήκε στην πρώην ΧΥΜΑ Α.Ε., εταιρεία διακίνησης μονωτικών υλικών. Tην λιμενική εγκατάσταση – προβλήτα θυμίζουμε ότι είχε κατασκευάσει η Dow Hellas για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της στον Όρμο του Αγίου Νικολάου στο Λαύριο και το δικαίωμα χρήσης μεταβιβάστηκε στη συνέχεια στη Ravago Hellas.

Πρόκειται για κίνηση που έλαβε χώρα όταν ο όμιλος Ravago είχε εξαγοράσει το 2019 τη δραστηριότητα παραγωγής XPS (εξηλασμένης πολυστερίνης) της Dow στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων 7 εργοστασίων παραγωγής μεταξύ των οποίων και αυτό του Λαυρίου.

Πηγή: Λαύριο: Τι θα φτιάξει με 72,65 εκατ. η Ravago – Το νέο εργοστάσιο, η επέκταση λιμανιού και οι 62 νέοι εργαζόμενοι

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

Θανάσης-Μαρτίνος:-Ο-«εφοπλιστής-της-Γλυφάδας»,-η-αυτοκρατορία-των-74-πλοίων-και-το-φιλανθρωπικό-έργο-–-ΦΩΤΟ
μαρτινου
«Ανάβαση-kερατέας»-για-7η-χρονιά
saronida-lagonisi-anatoliki-attiki--1200x800
7η-Ανάβαση-Κερατέας-–-lavriaki.gr
Η-Κερατέα-ψήφισε-Δημήτρη-Λουκά-και-“Δημοτική-Καινοτομία”
afisa
unnamed (4)

Διαβάστε επίσης...

”ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ”:-Παρουσίαση-ψηφοδελτίου-στην-Κερατέα-–-Εφημερίδα-ΑΜΑΡΥΣΙΑ

”ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ”: Παρουσίαση ψηφοδελτίου στην Κερατέα – Εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Σε κλίμα ομοψυχίας και σύμπνοιας, εκατοντάδες δημότες από την Κερατέα, παρακολούθησαν την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Καινοτομίας, από τον δήμαρχο Δημήτρη Λουκά, αφού ο

Γ.-Κυριακόπουλος:-Ευθείες-βολές-κατά-των-συνυποψηφίων-του-σε-κλίμα-πολιτικού-πολιτισμού-(Βίντεο)

Γ. Κυριακόπουλος: Ευθείες βολές κατά των συνυποψηφίων του σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού (Βίντεο)

Με ένα βίντεο μόλις δύο λεπτών και 43 δευτερολέπτων γυρισμένο κατά τον μεγαλύτερο χρόνο του σε σημεία του Δήμου Σαρωνικού που υπέστησαν δεινά εξαιτίας του

Στο-πλευρό-των-μαθητών-της-Θεσσαλίας-οι-δήμοι-της-Αττικής-–-Συγκεντρώνουν-σχολικά-είδη

Στο πλευρό των μαθητών της Θεσσαλίας οι δήμοι της Αττικής – Συγκεντρώνουν σχολικά είδη

Μετά την πρωτοβουλία συγκέντρωσης εμφιαλωμένων νερών και ειδών πρώτης ανάγκης, που οργάνωσε κάθε δήμος ξεχωριστά την εβδομάδα που πέρασε και ήδη οι πρώτες αποστολές έχουν

Πρόσκληση-Κατεπείγουσας-Συνεδρίασης-Επιτροπής-Ποιότητας-Ζωής-20-9-2023

Πρόσκληση Κατεπείγουσας Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 20-9-2023

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ – ΠΑΙΑΝΙΑΣ, ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ

Scroll to Top