Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων Αρτέμιδος: Χελώνα η δημοτική αρχή, όταν πρόκειται για το λαό, λαγός για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα

Αξίζει να διαβάσετε

Προϋπολογισμός, δημοτικά τέλη και τεχνικό πρόγραμμα! Χελώνα η δημοτική αρχή, όταν πρόκειται για το λαό, λαγός για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα

Μια από τα ίδια και χειρότερά! Αυτό θα μπορούσε να συνοψίσει με λίγες λέξεις το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής στο επόμενο διάστημα,
Κατ’ αρχήν το της λεηλασίας της τσέπης των δημοτών φαίνεται να θέλει να σπάσει η Δημοτική Αρχή, καθώς τα δημοτικά τέλη (1, 60 ανά τ.μ ) είναι από τα υψηλότερα της Αττικής ξεπερνώντας ακόμα και δήμους των βορείων προαστίων. Την ίδια στιγμή υψηλά παραμένουν και τα τέλη για τους επαγγελματίες (4 Ευρώ/τμ), ενώ αντίστροφα για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις τα τέλη είναι μικρότερα (2,4 ευρώ/1,2 ευρώ). Ούτε βέβαια μετά από τόσους μήνες έχει προχωρήσει στην διαγραφή των τελών για τους επαγγελματίες που ήταν κλειστοί ή υπολειτουργούσαν κατά τη διάρκεια των μέτρων αναστολής με βάση και την σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η δημοτική αρχή απέρριψε κάθε πρόταση για δραστική μείωση των τελών για το λαό και την τους για τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις τη στιγμή που όχι μόνο υπάρχει απόθεμα δέκα εκατομμυρίων στο δήμο, αλλά συγχρόνως στην εισήγηση του δήμου για τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας αναφέρεται ότι θα υπάρχει πλεόνασμα 1.039.044,35 €, ενώ ανάλογο ποσό είχε προκύψει και από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. Δηλαδή το χαράτσι του δήμου έχει φτάσει σε τέτοια ταβάνια, ώστε να προκύπτει κάθε χρόνο και ματωμένο πλεόνασμα.

Μήπως τουλάχιστον με ένα τέτοιο αποθεματικό ο Δήμος καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών; Κάθε άλλο, όπως δείχνει και το τεχνικό πρόγραμμα αλλά κι όλη η πολιτική του Δήμου. Έχουν περάσει έξι χρόνια θητείας αυτή της δημοτικής αρχής και ελάχιστα άλλαξαν στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στα εκπαίδευση, σχολεία/καταυλισμοί, προκάτ και κοντεϊνερ σχεδόν στα μισά δημοτικά και γυμνάσια, ενώ τα νηπιαγωγεία μοιάζουν περισσότερο με μαγαζιά. Επαγγελματίες έχουν γίνει εκπρόσωποι του δήμου στο να μας πουλάνε φούμαρα ότι άμεσα προωθούνται λύσεις…Μεγάλες είναι οι ελλείψεις και στον προσχολική αγωγή, καθώς πάνω από 60 νήπια βρέθηκαν εκτός των δημοτικών δομών, οδηγώντας πολλούς γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Στο χώρο του πολιτισμού ανοιχτά θεατράκια, σύγχρονες βιβλιοθήκες, πολυχώροι πολιτισμού λείπουν από την περιοχή ενώ ακόμα περιμένουμε να δούμε αυτά που έχουν υποτίθεται δρομολογηθεί.
σφάλειας και Υγείας στους χώρους εργασίας του Υπουργείου Εργασίας,
Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, επισκέφθηκε την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 και πραγματοποίησε έλεγχο στους χώρους εργασίας του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος (Αρτέμιδα – Σπάτα), μετά την κοινοποίηση της Εξώδικης Επιστολής Διαμαρτυρίας του
Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο Δήμο.

Για ακόμη μια φορά επαληθεύτηκαν και επιβεβαιώθηκαν οι καθημερινές μας διαμαρτυρίες και καταγγελίες για την υποβάθμιση, εγκατάλειψη και απαξίωση εργαζομένων και υπηρεσιών του Δήμου, ιδιαίτερα του εργατοτεχνικού προσωπικού και των κτιριακών εγκαταστάσεων στη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδος.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται η πλήρης αδιαφορία των Διοικήσεων του Δήμου Αρτέμιδος και τώρα Σπάτων-Αρτέμιδος για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες.
Για του λόγου του αληθές, επισυνάπτονται στη παρούσα ανακοίνωση, τα Δελτία Ελέγχου του κλιμακίου της Επιθεώρησης Εργασίας, που κατέθεσαν στο Δήμο αμέσως μετά το πέρας του ελέγχου που πραγματοποίησαν.

Σε ολόκληρη την Αρτέμιδα δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για μια πλατεία που να εξυπηρετεί την μεγάλη μάζα των κατοίκων στο κέντρο της πόλης. Συγχρόνως μεγάλα κομμάτια της πόλης πχ Βραυρώνα, Πράσινος λόφος, Αγία Κυριακή κα παραμένουν χωρίς ακόμα και το πιο στοιχειώδες πολεοδομικό και οδικό δίκτυο. Εκατοντάδες και ανάμεσα τους πολλά παιδιά καθημερινά διασχίζουν δρόμους χωρίς πεζοδρομία…

Στην περιοχή μας με 3000 νεολαίους περιορισμένοι είναι οι αθλητικοί χώροι, καθώς ακόμα και τα υπάρχοντα γήπεδα αποδεικνύονται κορεσμένα και υπερφορτωμένα, ενώ το χαράτσι των 30-50 ευρώ παραμένει για κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στους αντίστοιχους οργανισμούς και δομές του δήμου.

Όσο για τις τεχνικές, νομικές και ιδιοκτησιακές δυσκολίες που συνεχώς οι εκπρόσωποι του δήμου σαν καραμέλα επικαλούνται, τους θυμίζουμε της στάση του δήμου Πάτρας που καλώντας σε δράση σωματεία και φορείς της περιοχής μετέτρεψε σε χώρο αναψυχής ένα σκουπιδότοπο, έκανε το γήπεδο της Παναχαϊκής σε χώρο άθλησης για όλο το λαό, ενώ την περίοδο της πανδημίας πέτυχε την χρηματοδότηση για την των σχολικών αιθουσών. Για τον λαό ο δήμος κινείται σαν χελώνα, αλλά γίνεται λαγός και πολύ αποτελεσματικός όταν πρόκειται για το μεγάλο κεφάλαιο.

Έτσι, αντί να ενισχύσει τον πρωτοβάθμιο αθλητισμό, επινοικιάζει σε διάφορες ομάδες ΑΕ τους αθλητικούς χώρους του δήμου λες και μας περίσσεψαν τα γήπεδα…. Αποφάσισε ακόμα να παραχωρήσει όλα τα τέλη του ηλεκτροφωτισμού σε μεγάλο μονοπώλιο, ανοίγοντας το δρόμο για την defacto ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας με τραγικές συνέπειες για εργαζόμενους και ιδιώτες. Απέρριψε χωρίς συζήτηση κάθε πρόταση που καταθέσαμε στο δημοτικό για διαγραφή τελών και μέτρα ανακούφισης για εκατοντάδες δημότες, εργαζόμενους στο αεροδρόμιο που είχαν μαζικά απολυθεί την περίοδο της πανδημίας.
Από αυτή την πλευρά δεν μας προκαλεί και μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι παρά τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων παραμένει η υποβάθμιση, εγκατάλειψη και απαξίωση εργαζομένων και υπηρεσιών του Δήμου, ιδιαίτερα του εργατοτεχνικού προσωπικού και των κτιριακών εγκαταστάσεων στη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδος. Ο Δήμος δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για την αποκατάσταση των φθορών των κτιρίων.

Η στάση αυτή του δήμου δεν είναι μεμονωμένη. Ανήκει στις δυνάμεις εκείνες που υπηρετούν πιστά μια ενιαία πολιτική που παρά τις εναλλαγές των κυβερνήσεων ρίχνει τα βάρη στο λαό, ακριβώς γιατί στόχος της είναι να μην θιχτούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Απευθύνουμε πλατύ και ανοικτό κάλεσμα σε όλο το λαό της περιοχής να κάνει την δική του επιλογή, να στηριχτεί στις δυνάμεις του, να οργανώσει την πάλη του, να φοβίσει όλους αυτούς που τον θέλουν σκυμμένο για να γεμίζει εκατομμύρια η τσέπη τους.
Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να στηρίξει τις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο, με τις όποιες επιμέρους αντιρρήσεις και να βάλει μπροστά αυτό που έχει ανάγκη, την ζωή που μας αξίζει στον 21ο αιώνα!

Πηγή: Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων Αρτέμιδος: Χελώνα η δημοτική αρχή, όταν πρόκειται για το λαό, λαγός για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα