14.4 C
Keratea
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Μαρκοπούλου: Ας τοποθετηθούμε όλοι οι Συνδυασμοί στο Δήμο Μαρκοπούλου!

Αξίζει να διαβάσετε

Αρχική » Αρχική » Λαϊκή Συσπείρωση Μαρκοπούλου: Ας τοποθετηθούμε όλοι οι Συνδυασμοί στο Δήμο Μαρκοπούλου!

“Ρητορικό το ερώτημα για τη στάση που θα κρατήσουν οι άλλοι Συνδυασμοί στο δήμο μας, αλλά η πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια σε διακοσμητικά όργανα ας γίνει ένα ακόμα κριτήριο ψήφου !

Καλές οι “εκθέσεις ιδεών” στα “Προγράμματα” των Παρατάξεων, αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη !

Νέες αντιδραστικές ρυθμίσεις, παραμονές των εκλογών στο πρόσφατο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για τους ΟΤΑ!

Προβλέπει πλήρη «στεγανοποίηση» των δημοτικών και περιφερειακών αρχών από κάθε λαϊκή διεκδίκηση και ασφυκτική παρακολούθηση στην υλοποίηση των αντιλαϊκών στόχων


(Απέναντι σε όλα αυτά, είναι ανάγκη να ψηφιστούν μαζικά τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, για να έχει ο λαός περισσότερους εκλεγμένους στο πλάι του, στον αγώνα για τη ζωή και τις ανάγκες του !)

Συνέχεια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στους ΟΤΑ, προκειμένου δήμοι και Περιφέρειες να αποτελέσουν μηχανισμούς ακόμα πιο εχθρικούς απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα και να ικανοποιούν με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις ανάγκες των επενδυτών, έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες και, όχι τυχαία, λίγες μέρες πριν τις τοπικές εκλογές.

Από το όλο πνεύμα του γίνεται σαφές ότι στόχος είναι η Τοπική Διοίκηση να ανοίξει στους επιχειρηματικούς ομίλους, χωρίς «γραφειοκρατικές διαδικασίες», νέες κερδοφόρες μπίζνες σε βάρος δομών και υπηρεσιών που αφορούν τις ανάγκες του λαού, καθώς και σε βάρος του ίδιου του περιβάλλοντος.

Γι’ αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση έρχεται να ενισχύσει την «κυβερνησιμότητα», δίνοντας ακόμα μεγαλύτερες αρμοδιότητες σε επιτροπές, εξασφαλίζοντάς τους την απόλυτη πλειοψηφία, σε βάρος των αρμοδιοτήτων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, τα οποία πλέον, με το νομοθετικό πλαίσιο που κόβουν και ράβουν όλες οι κυβερνήσεις, τείνουν να μετατραπούν σε διακοσμητικά στοιχεία.

  • Η Δημοτική και η Περιφερειακή Επιτροπή αναλαμβάνουν πλέον όλες τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι οποίες τελειώνουν, όπως και άλλες αρμοδιότητες.
  • Οι δύο νέες Επιτροπές θα είναι υπερ-όργανα όπου θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία η παράταξη του δημάρχου και αντίστοιχα του περιφερειάρχη. Από τη μειοψηφία θα εκλέγεται ένα μέλος αν η Επιτροπή είναι 5μελής, 2 μέλη αν είναι 7μελής και 3 μέλη αν είναι 9μελής.
  • Στις αρμοδιότητες των Επιτροπών θα περιλαμβάνονται η υποβολή αιτημάτων πρόσληψης, η τροποποίηση συμβάσεων, η έγκριση κάθε είδους προγραμματικής σύμβασης, η διαγραφή χρεών, η απαλλαγή προσαυξήσεων κ.ά
  • Περιορίζεται η δυνατότητα να φέρουν θέματα και ψηφίσματα εκτός ημερήσιας διάταξης οι άλλες παρατάξεις. Προβλέπεται ότι θα μπορεί να προτείνει μέχρι ένα θέμα ο επικεφαλής παράταξης, κι αυτό αν το δεχτεί η πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου.
  • Κάθε δίμηνο θα γίνεται συνεδρίαση λογοδοσίας σε δήμους και Περιφέρειες. Θα θέτει μέχρι 10 θέματα προς συζήτηση, χωρίς να διασφαλίζει εισαγωγή θεμάτων από τις δυνάμεις της μειοψηφίας.
  • Καταργούνται τα ΝΠΔΔ και οι σχολικές επιτροπές, και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στον δήμο.
  • Δημιουργείται «κόμβος» παρακολούθησης των επιδόσεων των δήμων και Περιφερειών. 

Για την κυβέρνηση
“οι εκλογές του Οκτώβρη «καθίστανται προτεραιότητα , γιατί συνδέονται με τα αναπτυξιακά σχέδια σε όλη τη χώρα.. Είναι κι αυτή μια πολιτική σύγκρουση»,
«Είναι η επόμενη μάχη, η μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, η οποία πρέπει να κερδηθεί» για «να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις».

Λαϊκή Συσπείρωση Μαρκοπούλου

Πηγή: Λαϊκή Συσπείρωση Μαρκοπούλου: Ας τοποθετηθούμε όλοι οι Συνδυασμοί στο Δήμο Μαρκοπούλου!

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Σχετικά άρθρα