ΚAΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΚAΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦ.ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Δήμος Κρωπίας έλαβε την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 μια δυσάρεστη ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής που αλλάζει τα δεδομένα της τύχης της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης σε μεγάλο τμήμα της Λεωφόρου Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας που εδώ και 4 μήνες ταλαιπωρεί τους κατοίκους και τους οδηγούς και θέτει σε κίνδυνο την ζωή των πεζών.

Το έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας ξεκαθαρίζει ότι το συνεργείο της περιφέρειας που ήταν στη Λεωφ. Αγίας Μαρίνας στις 20 Ιουλίου 2017 ήταν μόνο για τον έλεγχο  της ασφάλειας των στηλών φωτισμού και όχι για την αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού σε μεγάλο τμήμα της Λεωφ. Αγίας Μαρίνας  που αρχικά είχαμε ανεπίσημη πληροφόρηση.

Ενώ δηλώνει επισήμως ότι η εργολαβία του έργου «Συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων οδικού δικτύου αρμοδιότητας περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής»  (Ε.Ο 21 Κορωπί-Λομβάρδα) έχει διακοπεί για λόγους άσχετους με τη δική της  υπηρεσιακή ευθύνη και δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο επανέναρξης.

Αυτή η είδηση προκαλεί πάντως αλγεινή εντύπωση γιατί άλλος τομέας της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα του Κεντρικού Τομέα που ανήκει ως αρμοδιότητα, η Λεωφόρος Κορωπίου-Λαυρίου στον Καρέλλα Κορωπίου, αποκατέστησε βλάβη –που είχαμε εντοπίσει και ενημερώσει- με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προσφάτως.

  Σκουπίδια...αχταρμάς τέλος -Έξι κάδοι σε κάθε σπίτι και γειτονιά για διαχωρισμό απορριμμάτων

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης κατόπιν αυτών των εξελίξεων με κατεπείγουσα επιστολή του προς την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου θέτει το ζήτημα και ζητάει άμεσα να επιληφθεί πολιτικά του θέματος,  να κινητοποιηθεί προσωπικό ή άλλη εργολαβία από άλλη περιφερειακή ενότητα εφόσον προκύπτει μείζων θέμα ασφάλειας, πάντα στο πλαίσιο της ισότιμης καταστατικής θέσης μεταξύ των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του σεβασμού των αρμοδιοτήτων και της πολιτικής ευθύνης της Περιφέρειας. Σε βοήθεια της προσπάθειας της Περιφέρειας Αττικής, ο  Δήμος μας θέτει έναν ηλεκτρολόγο του και ότι άλλο απαιτηθεί στη διάθεσή της για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σχόλια μέσω facebook