ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Κορωπί:-Στην-τελική-ευθεία-η-ανέγερση-του-5ου-Δημοτικού-Σχολείου!

Κορωπί: Στην τελική ευθεία η ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter


Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία μελέτης και κατασκευής ακόμη ενός σχολείου για τους μαθητές της Αττικής με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για την μελέτη ανέγερσης του 5ου δωδεκαθέσιου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου με προϋπολογισμό 515.764,25 ευρώ μέσω του ΠΕΠ Αττικής.

Η ανάθεση της σχετικής μελέτης υπεγράφη στα γραφεία της ΚτΥπ Α.Ε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Θ. Γιάνναρη και τον ανάδοχο, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Δημάρχου Κρωπίας Δ. Κιούση και του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινού.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα η Περιφέρεια Αττικής μέσω των χρηματοδοτικών της εργαλείων έχει χρηματοδοτήσει ογδόντα δύο (82) πράξεις κατασκευής και βελτίωσης υποδομών εκπαίδευσης συνολικού προϋπολογισμού 118.903.566,04 ευρώ. Σε αυτές περιλαμβάνονται 30 Πράξεις Νέων ή Ενίσχυσης Υφιστάμενων Κτηριακών Υποδομών Εκπαίδευσης συνολικού προϋπολογισμού 72.973.290,58 ευρώ, 23 Πράξεις Μελετών Ωρίμανσης Νέων Σχολικών Μονάδων συνολικού προϋπολογισμού 6.150.451,94 ευρώ και 29 Πράξεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημόσιων Σχολικών Μονάδων στους Δήμους συνολικού προϋπολογισμού 39.779.823,52 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε., όσο και ο δήμαρχος εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την ουσιαστική συνδρομή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και συνολικά των στελεχών της Περιφέρειας, στην άμεση ένταξη και χρηματοδότηση της κατασκευής κτηριακών υποδομών, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που καταγράφονται στην Αττική.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, καθώς και στη δημιουργική συνεργασία που έχει επιτευχθεί με τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε.

«Το ΠΕΠ Αττικής έχει συνεισφέρει σημαντικά στην επέκταση και στον εκσυγχρονισμό των κτιριακών σχολικών υποδομών της Αττικής και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη, καθώς σήμερα ανοίγουμε το δρόμο για την κατασκευή ακόμη μιας σχολικής μονάδας στην Αττικής μας. Ευχαριστούμε τα στελέχη της ΚτΥΠ, αλλά και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που με αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνονται με ταχύτητα και επάρκεια σε κάθε έργο που καλούνται να προωθήσουν», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, τονίζοντας παράλληλα ότι

«Το Κορωπί, υπό τον άξιο Δήμαρχο Δ. Κιούση, έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει και την δημιουργία νέων σύγχρονων σχολείων για τους μαθητές της περιοχής. Από την πλευρά μας, στόχος μας είναι και κατά την νέα προγραμματική περίοδο να επιτύχουμε αύξηση των διαθέσιμων πόρων για πρόσθετες χρηματοδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών σχολείων, τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε υφιστάμενες σχολικές υποδομές και την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού εκπαίδευσης».

Κατά την τελετή των υπογραφών τα στελέχη της ΚΤΥΠ ΑΕ εξήραν την «εποικοδομητική και γόνιμη» συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά με τον Περιφερειάρχη για την άμεση ένταξη και χρηματοδότηση κτηριακών υποδομών, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που καταγράφονται στην Αττική, σε επίπεδο σχολικών υποδομών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Θ. Γιάνναρης επισήμανε: «Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση εκπόνησης μελέτης για την κατασκευή του 5ου δωδεκαθέσιου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Συνεχίζουμε έτσι την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον αγαπητό Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος κατασκευής σειράς σύγχρονων σχολικών μονάδων σε όλη την Αττική. Η «Κτιριακές Υποδομές Α. Ε.» βρίσκεται εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια στην πρωτοπορία δημιουργίας υποδομών ποιότητας για τα παιδιά μας».

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που υπάρχει τόσο με τον Περιφερειάρχη, όσο και με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ υπογράμμισε ότι μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν υλοποιηθεί πολλά έργα που βελτιώνουν τις υποδομές για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, χαρακτηρίζοντας την Περιφέρεια «επιταχυντή» στην διαδικασία υλοποίησης νέων σχολείων. Παράλληλα, αναφερόμενος στο νέο σχολείο Κορωπίου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτό θα είναι ακόμη ένα δένδρο στο δάσος των σχολείων που έχουν δημιουργηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, την ΚτΥΠ και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά τόσο στη συνέπεια των στελεχών της ΚτΥπ, όσο και στη πολιτική βούληση του Γιώργου Πατούλη για την ενίσχυση των υποδομών που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Θ. Αυγερινός, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που έχει να επιδείξει η Περιφέρεια Αττικής στην χρηματοδότηση για την κατασκευή σχολείων σε όλη την Αττικής, ενώ όπως τόνισε, με τις κατευθύνσεις που δίνει ο Περιφερειάρχης, αλλάζει η εικόνα της Αττικής προς όφελος όλων των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς».

Δείτε σχετικό Βίντεο:

Πηγή: Κορωπί: Στην τελική ευθεία η ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου!

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

Θανάσης-Μαρτίνος:-Ο-«εφοπλιστής-της-Γλυφάδας»,-η-αυτοκρατορία-των-74-πλοίων-και-το-φιλανθρωπικό-έργο-–-ΦΩΤΟ
Συνδέονται-Μαρκόπουλο-και-Πόρτο-Ράφτη-με-τον-Προαστιακό-Κορωπίου
Γιατί-αναρτήθηκαν-οι-απαγορευτικές-πινακίδες-στην-παραλία-«Πεύκος»-στο-Λαγονήσι;
afisa
kυκλοφοριακές-ρυθμίσεις-την-Κυριακή-στην-λεωφόρο-Αθηνών-Σουνίου
Έξι-υποψήφιοι-δήμαρχοι-μιλούν-στο-«Π»
Σε-Σπάτα,-Κορωπί,-Λαύριο-&-Κερατέα-ο-Νίκος-Χαρδαλιάς:-“Πρέπει-να-κερδίσουμε-το-στοίχημα-της-καθημερινότητας
μαρτινου
7η-Ανάβαση-Κερατέας-–-lavriaki.gr

Διαβάστε επίσης...

Δημοσκόπηση-alco-για-την-Περιφέρεια-Αττικής:-Μεγάλο-προβάδισμα-Χαρδαλιά-και-δεύτερος-γύρος

Δημοσκόπηση Alco για την Περιφέρεια Αττικής: Μεγάλο προβάδισμα Χαρδαλιά και δεύτερος γύρος

Σημαντικό προβάδισμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά έναντι του Γιώργου Ιωακειμίδη για τις περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου δείχνει η δημοσκόπηση της Alco για

Λαογραφικός-Σύλλογος-Μαρκοπούλου-Μεσογαίας-ΡΟΔΑΚΑΣ:-Γιορτή-Σταφυλιού-2023

Λαογραφικός Σύλλογος Μαρκοπούλου Μεσογαίας ΡΟΔΑΚΑΣ: Γιορτή Σταφυλιού 2023

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ – ΠΑΙΑΝΙΑΣ, ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ

Scroll to Top