Κορωπί: Ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός για την επαναλειτουργία ή μη του εργοστασίου της “Μπετομάρ”

Πρόσφατα Άρθρα

                </img></p>                                                                               <div>                    <p></img>

Κατανοώντας την αιτιολογημένη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Κρωπίας, όπου βρίσκεται το της «ΜΠΕΤΟΜΑΡ», ενημερώνουμε ότι δεν έχει εκδοθεί Περιβαλλοντική Αδειοδότηση από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για την επαναλειτουργία της εταιρείας «ΜΠΕΤΟΜΑΡ» ενώ εσφαλμένα διατυπώνεται ότι υπάρχει έγκριση Περιβαλλοντικής μελέτης από την Αττικής αφού η σχετική απόφαση (7η πράξη-4η -1/10/2021) έχει γίνει από το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ), που είναι όργανο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι η Δ/νση Ανάπτυξης της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής δεν έχει λάβει προσφάτως αίτημα επαναλειτουργίας από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνουμε ότι οι ενστάσεις των κατοίκων των οικισμών Δήμου Κρωπίας, παρόλο που κατατέθηκαν μεταγενέστερα από την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, θα διαβιβαστούν αρμοδίως στην προκειμένου να ληφθούν υπόψη σε συνδυασμό με την από 2/12/2021 Διοικητική Προσφυγή του Δήμου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την ακύρωση της υπ’ αριθμ.136991/21/3-11-21 απόφασης της Γενικής Δ/ντριας Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης περί έγκρισης περιβαλλοντικών ορών για την εν λόγω εταιρεία.

Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως η λειτουργία βιομηχανικής μονάδας παραγωγής σκυροδέματος πλησίον σχολείων και οικισμών και για το λόγο αυτό, οποιαδήποτε των υπηρεσιών μας που εμπίπτει στις αρμοδιότητες μας, θα ασκηθεί σε κάθε περίπτωση σύννομα αλλά και με γνώμονα την προάσπιση της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών της τοπικής κοινωνίας.

                 </div>                                           

Πηγή: Κορωπί: Ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός για την επαναλειτουργία ή μη του εργοστασίου της “Μπετομάρ”

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ