ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Κορωπί:-“Να-υλοποιηθούν-άμεσα-τα-απαραίτητα-αντιπλημμυρικά-έργα-στο-Ρέμα-Ξερέας”

Κορωπί: “Να υλοποιηθούν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στο Ρέμα Ξερέας”

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Πρόσφατα άρθρα


Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στο Ρέμα “Ξερέας” στην περιοχή Αγίας Μαρίνας του Δήμου Κρωπίας ζητά με Ερώτησή του το ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος – Ενέργειας κι Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές Γκιόκας Γιάννης, Αμπατιέλος Νίκος, Δάγκα Βιβή, Διγενή Σεμίνα, Κανέλλη Λιάνα, Κατσώτης Χρήστος, Κτενά Αφροδίτη, Μανωλάκου Διαμάντω, Παφίλης Θανάσης και Τσοκάνης Χρήστος, αναφέρονται τα εξής:

«Μεγάλη και δίκαιη είναι η ανησυχία κατοίκων της περιοχής Αγίας Μαρίνας Κορωπίου για την κατάσταση που επικρατεί στο ρέμα “Ξερέα”. Το ρέμα “Ξερέα” διασχίζει την Αγία Μαρίνα Κορωπίου και καταλήγει στην ομώνυμη θαλάσσια περιοχή. Από το 2012 έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων που αφορούσαν την διευθέτηση του ρέματος.

Συγκεκριμένα το έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013- ΕΠΕΡΑΑ» από την Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με την απόφαση 119698/23.5.2012 της Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠΕΡΑΑ του ΥΠΕΚΑ. Ενώ στις 12-07-2022 υπογράφηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΑ η ένταξη της Πράξης «Κατασκευή Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Τμήματος του Ρέματος Ξερέα Δήμου Κρωπίας Αττικής» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Το έργο περιλαμβάνει εργασίες διευθέτησης των υπολειπόμενων 900 μέτρων του ρέματος “Ξερέα” (από τα μήκους 1500 μέτρα αρχικά) και των συμβαλλόμενων ρεμάτων.

Από το 2012 μέχρι σήμερα, 11 χρόνια μετά, όχι μόνο το σημαντικό αυτό αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά αντίθετα το ρέμα είναι γεμάτο με σκουπίδια, μπάζα κλπ, ως αποτέλεσμα του μη καθαρισμού του εδώ και χρόνια, με προφανή τον κίνδυνο δημιουργίας πλημμυρικών φαινομένων με την πρώτη ισχυρή νεροποντή.

Το συγκεκριμένο ρέμα έχει εμφανίσει και στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα που είχαν ως αποτέλεσμα έντονα προβλήματα στην περιοχή. Φυσικά πρέπει να υπολογιστεί ότι τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός της περιοχής έχει αυξηθεί σημαντικά, άρα και τα προβλήματα που θα υπάρξουν από το όποιο φαινόμενο στο μέλλον θα είναι πολλαπλάσια.

Ως εκ τούτου οι ανησυχίες των κατοίκων, που ήδη συγκεντρώνουν υπόγραφες για το συγκεκριμένο πρόβλημα προκειμένου να αποσταλούν στο αρμόδιο υπουργείο, είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένες.

Ευθύνη για τη παραπάνω κατάσταση έχει η περιφέρεια Αττικής, το αρμόδιο υπουργείο, αλλά και ο Δήμος Κρωπίας, αφού μπροστά στην εγκληματική λογική “κόστους – οφέλους”, έργα τα οποία είναι σημαντικά για τη ζωή και την περιουσία του λαού καθυστερούν ή και ακυρώνονται στην πράξη. Στην ουσία η περιοχή παραμένει απροστάτευτη σε οποιοδήποτε πλημμυρικό φαινόμενο που μπορεί να προκληθεί λόγω της υφιστάμενης κατάστασης.

Με βάση τα παραπάνω Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε:

-Να γίνει καθαρισμός του ρέματος από σκουπίδια, μπάζα και άλλα φερτά υλικά,

-Να παρθούν άμεσα μέτρα για την ολοκλήρωση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στο Ρέμα “Ξερέα”, προκειμένου να μην έχουμε φαινόμενα που θα θέσουν σε κίνδυνο ζωές, υποδομές και λαϊκές περιουσίες,

– Να εξασφαλιστεί η ολοκληρωμένη διευθέτηση και όλων των άλλων ρεμάτων στην συγκεκριμένη λεκάνη απορροής».

Πηγή: Κορωπί: “Να υλοποιηθούν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στο Ρέμα Ξερέας”

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

Θανάσης-Μαρτίνος:-Ο-«εφοπλιστής-της-Γλυφάδας»,-η-αυτοκρατορία-των-74-πλοίων-και-το-φιλανθρωπικό-έργο-–-ΦΩΤΟ
μαρτινου
«Ανάβαση-kερατέας»-για-7η-χρονιά
Δημοσκόπηση-Η-ΠΟΛΗ-ΜΑΣ-:-ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΛΟΥΚΑΣ-–-ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ-καθαρή-ισχυρή-νίκη-από-την-πρώτη-Κυριακή.
Η-Κερατέα-ψήφισε-Δημήτρη-Λουκά-και-“Δημοτική-Καινοτομία”
7η-Ανάβαση-Κερατέας-–-lavriaki.gr
saronida-lagonisi-anatoliki-attiki--1200x800
afisa

Διαβάστε επίσης...

Απεργίες-και-συλλαλητήρια-κατά-του-εργασιακού-νόμου

Απεργίες και συλλαλητήρια κατά του εργασιακού νόμου

Την οργισμένη αντίδρασή τους στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα εκφράσουν αύριο Πέμπτη χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την επικράτεια, πραγματοποιώντας απεργίες και οργανώνοντας συλλαλητήρια.

Ανοιχτή-Ημέρα-(open-day)-ευαισθητοποίησης-και-ενημέρωσης-από-τις-Κοινωνικές-Δομές-του-Δήμου-Μαρκοπούλου!

Ανοιχτή Ημέρα (Open Day) ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Μαρκοπούλου!

Αρχική » Ενημέρωση » Ανοιχτή Ημέρα (Open Day) ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Μαρκοπούλου! ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                                      Μαρκόπουλο,

Πρόσκληση-12ης-Συνεδρίασης-ΚΔΕΜ.-25-9-2023

Πρόσκληση 12ης Συνεδρίασης Κ.Δ.Ε.Μ. 25-9-2023

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ – ΠΑΙΑΝΙΑΣ, ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ

Κακοκαιρία-daniel:-Τις-πληγές-τους-μετρούν-οι-κάτοικοι-της-Θεσσαλίας-–-Χωρίς-νερό-για-12η-μέρα-ο…

Κακοκαιρία Daniel: Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας – Χωρίς νερό για 12η μέρα ο…

Αναρίθμητα τα προβλήματα που άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία Daniel στου κατοίκους της Θεσσαλίας. Ανυπολόγιστες οι καταστροφές σε περιουσίες, κατοικίες, επιχειρήσεις αλλά και καλλιέργειες,

Scroll to Top