Ο ιερέας, σύμφωνα με τις καταγγελίες, φέρεται να έπαιρνε 700 ευρώ για την ταφή ενηλίκων και 400 ευρώ για τα παιδιά.
«Γελάνε και οι πέτρες. Η κυρία που είναι ιδιοκτήτρια του γραφείου τελετών δεν μπορεί να ισχυρίζεται όλα όσα εκτέθηκαν. Βγήκαν γονείς οι οποίοι είπαν ότι ο ιερέας δεν έχει πάρει ούτε δραχμή για να διαβάσει τα παιδιά τους. […] Ο ιερέας έπραξε το νόμιμο καθήκον του να διαβάσει τα ανήλικα τέκνα ή τα τέκνα που δεν γεννήθηκαν φυσιολογικά, αφότου πρώτα είχε τη διαβεβαίωση της ιδιοκτήτριας του γραφείου τελετών ότι ήταν καθόλα νόμιμες οι άδειες», δικηγόρος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.
Ο κ.Θεοδωρόπουλος σημείωσε πως είναι άλλο πράγμα η πολεοδομική αυθαιρεσία, για την οποία ο ιερέας βαρύνεται με πρόστιμο 500 ευρώ, και άλλο η δωροδοκία δημοσίου υπαλλήλου με ιδιοκτήτρια γραφείου τελετών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», η ιδιοκτήτρια έβγαζε ηλεκτρονικά της άδειες ταφής, μέσα από το Ληξιαρχείο Αμαρουσίου, ενώ τις άδειες για τις ταφές ενηλίκων της έβγαζε ο ίδιος ο ιερέας από το Ληξιαρχείο Καλυβίων.
Ακολούθησε το mynews.gr στο Facebook για να ενημερώνεσαι άμεσα για όλες τις ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Πηγή: Καλύβια: «Πόλεμος» ευθυνών για το παράνομο νεκροταφείο