Θορικός: Ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς της Αττικής βρίσκεται στην Λαυρεωτική

Αξίζει να διαβάσετε

Πότε έχουμε τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης παρουσίας στο Θορικό; Ποια η ιστορία των ανθρώπων της περιοχής; Ποια η σχέση του Θορικού και γενικά της με την Αθήνα; Συνεχίζει η ιστορία του Θορικού και κατά την αρχαϊκή και κλασική περίοδο;

Τι γνωρίζουμε για τις συνθήκες εργασίας των μεταλλωρύχων της περιοχής; Τι γνωρίζουμε για τη σύγχρονη εκμετάλλευση των μεταλλείων; Αληθεύει ότι λόγω σχήματος το του Θορικού θεωρείται από κάποιους ως «ένα από τα παλαιότερα που έχουν κατασκευαστεί»; Και τελικά, τι θα δει κανείς αν κάνει μία εκδρομή στο σήμερα;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά ο Νίκος Παπαδημητρίου, αρχαιολόγος με ειδίκευση στην προϊστορία του Αιγαίου και της Αττικής και διευθυντής του Μουσείου Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.

Ο Νίκος Παπαδημητρίου αποφοίτησε από το Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές στο του Μπέρμιγχαμ. Έχει διατελέσει επιμελητής Αρχαιοτήτων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και στο Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, ενώ έχει διδάξει ως λέκτορας στο Ινστιτούτο Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Από το Απρίλιο του είναι διευθυντής του Μουσείου Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, στην Πλάκα. Ειδικεύεται στην Προϊστορία του Αιγαίου, με έμφαση στην του Χαλκού.

Lifo.gr

Πηγή: Θορικός: Ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς της Αττικής βρίσκεται στην Λαυρεωτική

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα