Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ – ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Πρόσφατα Άρθρα

Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) διενεργεί την Πληθυσμού –Κατοικιών, στην οποία όλοι οι είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν.

Επισημαίνουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να απογραφούν όλοι οι του δήμου Σαρωνικού καθώς ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων –ανεξάρτητα από το αν αυτοί είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια, δηλαδή αν είναι δημότες ή όχι- αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ταυτότητας του δήμου καθορίζει καίριας σημασίας παραμέτρους της πολιτικής του. Συγκεκριμένα:

  1. Το ποσό της κρατικής επιχορήγησης λαμβάνει κάθε δήμος για να χρηματοδοτήσει τις βασικές του δραστηριότητες (δηλαδή οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) εξαρτάται από τον αριθμό του μόνιμου πληθυσμού που προκύπτει αποκλειστικά από τις Απογραφές κάθε δεκαετίας.
  1. Ο νομοθέτης λαμβάνει τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων της απογραφής ως γνώμονα κατάταξης του δήμου και της ευρύτερης περιοχής σε μια σειρά από πολιτικής σημασίας θεσμούς.

Σας καλούμε όσοι είστε δημότες, ή έχετε δεύτερη κατοικία στον δήμο μας να απογραφείτε στον Δήμο Σαρωνικού.

Η θα συμβάλει στην ανάπτυξη του δήμου για την επόμενη δεκαετία.

Πώς θα γίνει;

Η θα διενεργηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του κορωναϊού COVID-19. Σε αυτό το πλαίσιο φέτος, για πρώτη φορά, θα υπάρχει η δυνατότητα να απογράψουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας και τα μέλη του νοικοκυριού μας, άμεσα και με ασφάλεια (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή).

Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, ή άλλου είδους κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Στη συνέχεια, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr (http://www.gov.gr), χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για το νοικοκυριό και τα μέλη του.

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορέσουν να απογραφούν μόνοι τους ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με τη μέθοδο «πόρτα-πόρτα» με φυσική παρουσία του απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ.

Υπεύθυνοι για την στον Δήμο Σαρωνικού είναι ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών θεμάτων Χρήστος Γκίνης, και ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής, Ηλίας Πατσιαούρας.

                                                                               Από το Γραφείο Τύπου

Πηγή: Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ – ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ