22.4 C
Keratea
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Λίνα Μενδώνη στο νησί της Σικίνου

Πρόσφατα Άρθρα

Με προσωπική ανάρτησή του στα social media ο Σικίνου, Βασίλης Μαράκης ενημερώνει για την της Υπουργού Πολιτισμού στο νησί.

Η ανακοίνωση

Είχαμε την χαρά και τιμή να επισκεφθούν το νησί μας η Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη με τους συνεργάτες της.

Επίσης μας επισκέφτηκε και ο κύριος Θανάσης Μαρτίνος (ο οποίος είχε χρηματοδοτήσει δύο από τις μελέτες της Επισκοπής) με την σύζυγό του

και βέβαια ο κύριος Δημήτρης Αθανασούλης ( Διευθυντής εφορείας αρχαιοτήτων Κυκλάδων ) μαζί με την κυρία Μαρία Κονιώτη ( Αρχαιολόγος ).

Παράλληλα κοντά μας βρέθηκε και η βουλευτής Κυκλάδων κυρία Μονογιού Κ.

Στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συζητήθηκαν θέματα του νησιού μας.

Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών του Ναού της Επισκοπής όπου σύντομα θα χουν ολοκληρωθεί.

Στην συνέχεια μιλήσαμε για την μετατροπή του παλιού σχολείου σε Πολιτιστικό Κέντρο – Μουσείο.

Είχαμε την χαρά να υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σικίνου και του Υπουργείου Πολιτισμού. Σύντομα θα ανατεθούν οι αναγκαίες μελέτες έχουμε ήδη βρει την 60.000 ευρώ για να πάμε μετά στην δημοπράτηση.

Η έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές δυσκολίες και να προχωρήσουμε γρήγορα και για αυτό το μεγάλο στόχο για το νησί μας.

Την ευχαριστώ θερμά ….

Το επόμενο θέμα που ενημερώθηκε η αφορούσε την ανάδειξη του Κάστρου ( στον οικισμό – κεντρική πλατεία ).Η εφορεία αρχαιοτήτων πραγματοποιεί τις μελέτες για αυτό το έργο οι οποίες θα εξεταστούν για να δούμε τι δράσεις-εργασίες θα γίνουν.

Τέλος με την ευκαιρία της επισκέψεως

εξέφρασα στην υπουργό την αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου ( με ομόφωνες αποφάσεις ) αλλά και όλων των συμπολιτών μας, σε πιθανή μελλοντική εγκαταστάση ανεμογεννητριών στο νησί μας παραθέτοντας λογικά επιχειρήματα για αυτή την θέση μας.

Η θέση της Υπουργού ήταν ότι η Σίκινος είναι ένα νησί με έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και πιθανότατα να υπάρξουν και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, επομένως η εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα πρέπει να εξεταστεί με πολύ περισσότερο σκεπτικισμό και ίσως θα πρέπει να στραφούμε κ σε άλλες μορφές ενέργειας..

Την ευχαριστώ και για αυτά τα λόγια της, μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε και αυτό τον αγώνα ..

Μετά την στο Δημαρχείο η αλλά και όλη η ομάδα πραγματοποίησαν στην Επισκοπή, στο παλιό και στον οικισμό του Κάστρου..

Τους ευχαριστώ θερμά για την παρουσία τους στο νησί μας, για το ενδιαφέρον τους κ την αγάπη τους.

Πηγή: Η Λίνα Μενδώνη στο νησί της Σικίνου

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ