ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Ευρεία-σύσκεψη-για-την-αντιπυρική-θωράκιση-του-Δήμου-Σαρωνικού

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Σαρωνικού

Πρόσφατα άρθρα

Facebook
Twitter

Ευρεία σύσκεψη για την αποτελεσματικότερη πυροπροστασία της περιοχής και την ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και συναρμόδιων φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 1 Ιουνίου, στο δημαρχείο Σαρωνικού.

Στη σύσκεψη που εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού αντιπυρικής θωράκισης του δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στυλιανός Πέτσας, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Αντιστράτηγος Π.Σ. ε.α. Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μπάμπης Γαλάνης.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου καλωσόρισε τους υπουργούς και τους εκπροσώπους των φορέων ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους και ξεκίνησε την εισήγησή του τονίζοντας ότι η οργανωτική προσπάθεια των δήμων σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας και δη πυροπροστασίας, είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από παράλληλη έμπρακτη στήριξη της πολιτείας. «Η συνεργασία μεταξύ μας είναι απαραίτητη προκειμένου, σ’ αυτές τις συνθήκες κλιματικής κρίσης, να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Ο δήμος μας καταλαμβάνει μεγάλη έκταση, συμπεριλαμβάνει μεικτές ζώνες με αγροτικές εκτάσεις, δασικές περιοχές και διάσπαρτους οικισμούς. Ως εκ τούτου, πέραν των μέτρων που λαμβάνουμε ως δήμος για την μείωση πιθανότητας πυρκαγιάς, χρειαζόμαστε επιπρόσθετη ενίσχυση από τα αρμόδια υπουργεία. Για παράδειγμα, έχουμε ήδη υποβάλλει μέσω του προγράμματος ΑΙΓΙΣ πρόταση για ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού του δήμου προκειμένου να ανταπεξέρχεται σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Με δεδομένη την οικονομική δυσχέρεια των δήμων, η Πολιτική μας Προστασία πρέπει να ενισχυθεί με έκτακτη επιχορήγηση, ώστε να μπορέσει να καλύψει λειτουργικά κόστη και να παραμείνει αποτελεσματική. Η τακτική επιχορήγηση που λαμβάνει από το υπουργείο Εσωτερικών ανέρχεται σε 80 χιλιάδες ευρώ ετησίως, ποσό που δεν επαρκεί ούτε για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της. Κοινός στόχος όλων μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος. Συνεπώς, στο πλαίσιο της κοινής μας προσπάθειας είμαστε πεπεισμένοι για τη θετική σας ανταπόκριση».

Τόσο ο δήμαρχος Π. Φιλίππου όσο και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μπάμπης Γαλάνης  ανέδειξαν τη σημασία χρηματοδότησης των λειτουργικών δαπανών της Πολιτικής Προστασίας, της ενίσχυσης του μηχανολογικού εξοπλισμού και των προγραμμάτων αποψίλωσης.

«Η Πολιτική Προστασία του δήμου είναι παντού: στη φωτιά, στα χιόνια, στα τροχαία, στους δημότες που χρειάζονται αιμοκάθαρση. Είμαστε αξιόμαχη ομάδα και γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Θα πρέπει να έχουμε μόνιμο αξιόμαχο προσωπικό ώστε να μπορούμε να βρισκόμαστε δίπλα στον πολίτη όταν μας χρειάζεται. Να μην έχουμε τη διαρκή αγωνία της υποστελέχωσης της υπηρεσίας», σημείωσε ο Μπ.. Γαλάνης λαμβάνοντας το λόγο. Στη συνέχεια ανέλυσε τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Πολιτική Προστασία για να θωρακιστεί η περιοχή από ενδεχόμενη πυρκαγιά και κατέληξε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πλατφόρμα με τους 160 ενεργούς εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας. «Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στους εθελοντές μας για τη στήριξη που μας παρέχουν σε κάθε ευκαιρία», σημείωσε.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης σημείωσε από την πλευρά του ότι το νέο δόγμα Πολιτικής Προστασίας βασίζεται περισσότερο στην πρόληψη και λιγότερο στην καταστολή και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε επιχορηγήσεις σε δήμους που έχουν αυξημένες ανάγκες, όπως ο δικός σας». Στη συνέχεια ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή πλευρά της δασοπυρόσβεσης και τέλος ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Αντιστράτηγος Π.Σ. ε.α. Βασίλειος Παπαγεωργίου έθεσε, μεταξύ άλλων, το θέμα της υπευθυνότητας των πολιτών που οφείλουν να προχωρούν σε αποψιλώσεις των οικοπέδων τους πριν την αντιπυρική περίοδο.

Στη σύσκεψη από πλευράς Δήμου Σαρωνικού παρέστησαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη, οι αντιδήμαρχοι Διοικητικών και Οικονομικών Θεμάτων Χρήστος Γκίνης, Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Ηλίας Πατσιαούρας, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ιωάννης Κυριακόπουλος, Τοπικής Οικονομίας και Εμπορίου Κωνσταντίνος Γκίκας, Δ.Ε. Αναβύσσου Αθανάσιος Καραγιάννης,  ο πρόεδρος της Δ.Ε. Π. Φώκαιας Αθανάσιος Παπουτσής, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χρήστος Τσιγαρίδας.

Επιπλέον, παρόντες ήταν ο Διοικητής Π.Υ. Ανατολικής Αττικής Αντιπύραρχος Ιωάννης Ζαμάνης, ο Διοικητής Π.Υ. Μαρκοπούλου Ιωάννης Δαληβίγκας, ο Διοικητής Β’ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής Απόστολος Μπαντής, ο Διοικητής Αστυνομικού Σταθμού Καλυβίων Υπαστυνόμος Β΄ Γεώργιος Παπαηλίας, Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Κυριάκος Δημητρίου, από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού η Μιρέλλα Πολίδου και ο Χρήστος Γερασιμίδης  και από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής ο Σπύρος Χρυσανθόπουλος.

                                                                                                                Από το Γραφείο Τύπου

Πηγή: Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Σαρωνικού

Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης...

lagonisi:-to-profil-tou-andra-pou-pyrovolise-kai-travmatise-ton-16chrono-skiagrafei-i-astynomia-(vinteo)

Λαγονήσι: Το προφίλ του άνδρα που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 16χρονο σκιαγραφεί η αστυνομία (βίντεο)

Τα ίχνη του άνδρα που πυροβόλησε δύο 16χρονους στο Λαγονήσι το βράδυ της Παρασκευής αναζητούν οι Αρχές. Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της

epsana:-ola-ta-apotelesmata-–-“ch”-thiseas-triglia-–-irafina

ΕΠΣΑΝΑ: Όλα τα αποτελέσματα – “Χ” Θησέας-Τριγλία – irafina

ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ Πρόσφατα άρθρα ΕΠΣΑΝΑ: Όλα τα αποτελέσματα –

Σεμινάρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Γενικό Λύκειο Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Κερατέας διοργάνωσε σεμινάρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Πραγματοποιήθηκαν τέσσερα σεμινάρια. Για τους γονείς