Επιστολή του δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Καλυβίων

Αξίζει να διαβάσετε

Εξαιρετικά επείγουσα με την οποία ενημερώνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Καλυβίων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, έστειλε προχθές 13/9, ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου.

Είναι η πολλοστή φορά που απευθύνει έκκληση για τη στελέχωση του εν λόγω Κ.Υ., το οποίο εξυπηρετεί πλήθος πολιτών και λειτουργεί με τριπλό ρόλο: ως Κέντρο παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ως Κέντρο αναφοράς 19 από την πρώτη φάση της πανδημίας και ως από τις 15/2/ με δεδομένο ότι έχει ενταχθεί από την αρχή στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

«Ωστόσο λόγω της υποστελέχωσης και της έντονης πίεσης που δημιουργεί η πανδημία» υπογραμμίζει ο Π. Φιλίππου, «αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση πλήθους κατοίκων και επισκεπτών, είναι απαραίτητο να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες που παρέχει και να ενισχύουμε το ιατρικό προσωπικό που εργάζεται με αυταπάρνηση», σημειώνει.

Ζητάει δε στην του, με δεδομένη και την εφαρμογή του “Προσωπικού Γιατρού”, την άμεση επιπλέον στελέχωση του Κ.Υ.Κ. με έναν Γενικό Ιατρό, έναν Παθολόγο, έναν Οφθαλμίατρο κι έναν Παιδίατρο.

«Η ενίσχυση της παροχής Πρωτοβάθμιας Υγείας είναι επιβεβλημένη προκειμένου να μπορέσει το να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών. Παρακαλούμε να εξετάσετε άμεσα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων και να προβείτε σε άμεσες ενέργειες», καταλήγει ο δήμαρχος Σαρωνικού.

                                                                                          Από το Γραφείο Τύπου

Πηγή: Επιστολή του δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Καλυβίων

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα