Ενημέρωση ξένων εταιρειών για τις προοπτικές ανάπτυξης αιολικών στην Ελλάδα από το Enterprise Greece

Αξίζει να διαβάσετε

H Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου- Enterprise Greece, συμμετείχε στην WindEnergy Hamburg 2022, το σημαντικότερο διεθνές συνέδριο για την αιολική ενέργεια, που διεξήχθη στο Αμβούργο από 27 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2022.

2 1

Πηγή:

Η WindEnergy Hamburg είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αιολικών στον κόσμο, καθώς συγκεντρώνει κατασκευαστές εξοπλισμού, προμηθευτές, διαχειριστές, παρόχους ενέργειας και εταιρείες ανάπτυξης έργων ΑΠΕ από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ανταλλάσσουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις του κλάδου, παρουσιάζουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και αναζητούν νέες συνεργασίες και ευκαιρίες ανάπτυξης. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 1.400 εκθέτες, μεταξύ των οποίων και 6 εξαγωγικές ελληνικές εταιρείες, ενώ την επισκέφτηκαν 30. άτομα.

Η συνεισφορά και σημασία του κλάδου αιολικής ενέργειας για τη χώρα μας αναδεικνύεται όλο και περισσότερο υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς η εκτίναξη των τιμών ενέργειας ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία, επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία και επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Οι τεχνολογίες ΑΠΕ, για τις οποίες η χώρα μας διαθέτει εκ θέσεως πλεόνασμα φυσικών πόρων, αναδεικνύονται ως βασική επιλογή για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και την επιρροή που αυτά ασκούν στις τιμές και την οικονομία.

Στοχεύοντας στην ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η χώρα μας για τον κλάδο των αιολικών, η αποστολή της μετέβη στην έκθεση και πραγματοποίησε 22 επιχειρηματικές συναντήσεις με εξωστρεφείς εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται διεθνώς στην χερσαίων αλλά και υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, τα στελέχη των ξένων εταιρειών ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες ρυθμιστικές εξελίξεις (υπεράκτια αιολικά, αποθήκευση ενέργειας, νέα αδειοδοτική διαδικασία, νέο πλαίσιο διαγωνισμών ΑΠΕ) και την ευρύτητα των επενδυτικών ευκαιριών που αναπτύσσεται στον τομέα, καθώς η χώρα σταθερά αναδεικνύεται σε έναν περιφερειακό ενεργειακό κόμβο που συγκεντρώνει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες εκ των εταιρειών αυτών, είτε βρίσκονται σε διαδικασία διερεύνησης- ανάπτυξης επένδυσης στην χώρα μας, είτε ήδη δραστηριοποιούνται σε αυτή και σχεδιάζουν την περαιτέρω τους με νέα επενδυτικά σχέδια.

Πηγή: Ενημέρωση ξένων εταιρειών για τις προοπτικές ανάπτυξης αιολικών στην Ελλάδα από το Enterprise Greece

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα