ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Εκλογές-2023:-Απόψε-το-ντιμπέιτ-των-πολιτικών-αρχηγών-στην-ΕΡΤ-–-Η-διάρκεια,-οι-κανόνες-και-οι-26-κάμερες

Εκλογές 2023: Απόψε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ – Η διάρκεια, οι κανόνες και οι 26 κάμερες

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Με ποια στρατηγική θα πάει ο Κ. Μητσοτάκης

Το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Τα κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι το ντιμπέιτ θα έχει διάρκεια τρεις ώρες και θα περιλαμβάνει τις εξής 5+1 θεματικές ενότητες:

1η: Οικονομία – ανάπτυξη – απασχόληση
2η: Εξωτερική πολιτική και άμυνα
3η: Κράτος – θεσμοί – διαφάνεια
4η: Υγεία – Παιδεία – κοινωνικό κράτος
5η: Περιβάλλον – ενέργεια
6η: Νέα γενιά

Στο τέλος ελεύθερη τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών.

Όπως αποφασίστηκε, κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό με follow up από 15 δευτερόλεπτα ως 45 δευτερόλεπτα, με συνολική διάρκεια 3 λεπτά.

Η κάλυψη, οι 26 κάμερες και το υπερσύγχρονο στούντιο

Οκτώ χρόνια μετά την διεξαγωγή της τελευταίας τηλεμαχίας πολιτικών αρχηγών, το σημερινό debate, θα καλυφθεί από 26 τηλεοπτικές κάμερες, που θα βρίσκονται έξω και μέσα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αλλά και μ’ ένα drone.

Ο χώρος στον οποίο θα διεξαχθεί είναι το υπερσύγχρονο ΕΡΤNEWS STUDIO.

Κάθε πολιτικό αρχηγό θα συνοδεύει μια κάμερα μέχρι να μπει στο στούντιο, ενώ θα υπάρχουν και ακόμα δύο, που θα καταγράφουν τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα της σημερινής βραδιάς.

Τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από τα έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς επίσης και από άλλους ενημερωτικούς σταθμούς, θα βρίσκονται από το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο, για να καταγράψουν το πολιτικό γεγονός. Για τον σκοπό αυτό, θα στηθεί ειδική εξέδρα για τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτορεπόρτερ.

Το ντιμπέιτ θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS, την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3, στην οποία μάλιστα για πρώτη φορά θα υπάρξει διερμηνεία και στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής. Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί, επίσης, από το Πρώτο Πρόγραμμα, από τη Φωνή της Ελλάδας, ενώ θα «ανέβει» και στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX και το ERTFLIX International.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα φτάσουν στο Ραδιομέγαρο στις 8 το βράδυ. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά, ενώ θα υπάρχουν έλεγχοι στην πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους.

Οι αρχηγοί των κομμάτων, όπως και τα επιτελεία τους, πριν μπουν στο στούντιο θα προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των γενικών διευθυντών της ΕΡΤ.

Σε ό,τι αφορά τη διάταξή τους στο στούντιο, θα καθίσουν από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Δηλαδή, πρώτος ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Απέναντί τους θα καθίσουν, με αλφαβητική σειρά, οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς.

Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να καταδείξει ότι παρά τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί υλοποίησε το σύνολο των προεκλογικών του δεσμεύσεων για το 2019 και συνεπώς χτίστηκαν τα θεμέλια για την Ελλάδα του αύριο και για το λόγο αυτό ζητεί την ψήφο των πολιτών προκειμένου να συνεχίσει η χώρα μας να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Αυτό όμως που επιδιώκει ακόμα περισσότερο μέσα από αυτό το ντιμπέιτ το οποίο και θεωρεί απαραίτητο λίγο πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο πρωθυπουργός είναι να πιεστούν τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά της Αριστεράς και κυρίως ο Αλέξης Τσίπρας να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Στόχος της ΝΔ είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος και διεκδικεί την ηγεσία αυτού που αποκαλεί προοδευτική διακυβέρνηση να αναγκαστεί να αποκαλύψει τις πραγματικές του προθέσεις.

Αλλά και να διαφανεί αν όντως οι ηγεσίες των κομμάτων αυτών έχουν δεχθεί να δεθούν στο άρμα του κ. Τσίπρα ή αν είναι τελικά απομονωμένος.

Αν πράγματι τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης «μούφα» που λέει το ΚΚΕ και επίμονης άρνησης του Γιανη Βαρουφάκη να συνεργαστεί με οποιονδήποτε, απηχούν την πραγματικότητα.

Αν επίσης δεν είναι προπέτασμα καπνού η άρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να δεχτεί πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο φόβος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μην αποκαλυφθούν αυτά τον έχει ωθήσει να επιμένει σε μια τηλεμαχία μόνο ανάμεσα στον ίδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Και σημειώνουν ότι θα ήταν άτοπο να γίνει ένα ντιμπέιτ για δυο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή καθώς δεν είναι δυο οι μονομάχοι αλλά έξι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει μέσα από τις απαντήσεις του με κρυστάλλινο τρόπο και με σαφήνεια να περάσει το μήνυμα του πολιτικού που δεν κρύβει τα λόγια του, απαντά χωρίς περιστροφές, έχει σχέδιο και μπορεί να το υλοποιήσει μέχρι κεραίας. Θα μιλήσει για το όραμά του για τη νέα Ελλάδα, ξεδιπλώνοντας τους βασικούς πυλώνες του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ, θα εξηγήσει στους ψηφοφόρους ότι οι υποσχέσεις του θα έχουν αντίκρισμα γιατί δεν αποτελούν αερολογίες αλλά είναι κοστολογημένες και ενταγμένες σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα με εξασφαλισμένους πόρους.

Οι πολιτικοί τόνοι αναμένεται να ανέβουν καθώς μέσα από τις απαντήσεις του θα επιχειρήσει να αποδομήσει τον βασικό του πολιτικο αντίπαλο, Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας αφενός ότι το προγραμμα του είναι ανεφάρμοστο και θυμίζοντας την περίοδο διακυβέρνησής του με τις τράπεζες κλειστές και με υπερφορολόγηση που «γονάτισε» τι μεσαία τάξη. Και μπορεί το φορμάτ των ερωτήσεων και οι κανόνες να περιορίζουν τις ευθείες συγκρίσεις, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει στους πολίτες ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, σημειώνοντας ότι η ΝΔ αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη λύση για ένα ελπιδοφόρο μέλλον για όλους.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

Θανάσης-Μαρτίνος:-Ο-«εφοπλιστής-της-Γλυφάδας»,-η-αυτοκρατορία-των-74-πλοίων-και-το-φιλανθρωπικό-έργο-–-ΦΩΤΟ
μαρτινου
«Ανάβαση-kερατέας»-για-7η-χρονιά
saronida-lagonisi-anatoliki-attiki--1200x800
Καλύβια:-Διάρρηξη-σε-κοσμηματοπωλείο-τα-ξημερώματα-–-Άρπαξαν-κοσμήματα-και-ρολόγια-μεγάλης-αξίας!
7η-Ανάβαση-Κερατέας-–-lavriaki.gr
Δημοσκόπηση-alco-για-την-Περιφέρεια-Αττικής:-Μεγάλο-προβάδισμα-Χαρδαλιά-και-δεύτερος-γύρος
”ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ”:-Παρουσίαση-ψηφοδελτίου-στην-Κερατέα-–-Εφημερίδα-ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διαβάστε επίσης...

Διαβούλευση-για-τον-«τουρισμό»-των-λυμάτων-του-δήμου-Σαρωνικού-…

Διαβούλευση για τον «τουρισμό» των λυμάτων του δήμου Σαρωνικού …

Ο δήμος Σαρωνικού αποφάσισε με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό πρώην δήμαρχο και αντιπεριφερειάρχη για κάποιο διάστημα, κ. Πέτρο Φιλίππου, ότι ο δήμος Σαρωνικού είναι ανθυγιεινό περιβάλλον

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ-ΓΙΑ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ-ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Αρχική » Ενημέρωση » ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                          Μαρκόπουλο, 20/9/2023 ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                           Αρ. Πρωτ.:   17367 Μ Ε

Scroll to Top