ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Εγκαινιάστηκε-ο-νέος-πολυχώρος-του-«Χαμόγελου-του-Παιδιού»-για-τη-σφαιρική-υποστήριξη-των-παιδιών

Εγκαινιάστηκε ο νέος πολυχώρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» για τη σφαιρική υποστήριξη των παιδιών

Facebook
Twitter

Πραγματοποιήθηκαν, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, τα εγκαίνια του νέου πολυχώρου του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Κορωπί Αττικής, με στόχο την συνολική και πολύπλευρη υποστήριξη των παιδιών. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, οι εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι ήδη λειτουργικές, έγιναν πραγματικότητα χάρη «στην ευγενική προσφορά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μαλάμου» και πλήθους χορηγών.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, «διαχρονικός υποστηρικτής του έργου του Χαμόγελου», όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, επεσήμανε ότι η σημαντική επέκταση των εγκαταστάσεων του «Χαμόγελου» θα συντελέσουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε παιδιά, οικογένειες κι εθελοντές. «Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Έχω ξαναεπισκεφτει αυτόν τον χώρο, όταν ήταν στη διαδικασία διαμόρφωσής του. Ήταν συγκινητική η προσπάθεια για μπορέσουν να διαμορφώσουν έναν πολυχώρο που είναι πολυεργαλείο για αυτήν τη μεγάλη προσφορά στα παιδιά» υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης, κατά τα εγκαίνια.

«Αυτό που συμβαίνει εδώ σήμερα είναι μία όαση μέσα σε όλη αυτή την πίεση που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα για θέματα που αφορούν τα παιδιά» ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» τονίζοντας ότι ο οργανισμός δίνει «καθημερινές μάχες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών». Εξέφρασε, ακόμα, την συγκίνησή του για τους «εκατοντάδες μαθητές της ευρύτερης περιοχής που συμμετέχουν σε εξειδικευμένες δράσεις ενημέρωσης και πλαισίωσης από την επιστημονική μας ομάδα». Στο πλαίσιο των εγκαινίων, 482 παιδιά από 9 σχολεία της ευρύτερης περιοχής θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις τις επόμενες ημέρες και θα λάβουν μέρος σε δράσεις πρόληψης, εκπαίδευσης, και προληπτικής ιατρικής.

Στον χώρο πρόκειται να αναπτυχθούν οι δράσεις της ακαδημίας εκπαίδευσης και επιμόρφωσης «Smile Academy» του «Χαμόγελου του Παιδιού» η οποία, χωρίς κόστος, στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, ικανοτήτων, στάσεων ζωής και συνηθειών από μικρούς και μεγάλους, με απώτερο στόχο την ευημερία των παιδιών στον πραγματικό αλλά και στον ψηφιακό κόσμο. Σύμφωνα με την ενημέρωση του φορέα, «οι δράσεις της ακαδημίας σχεδιάζονται με ειδικούς από πανεπιστημιακά ιδρύματα και εταιρείες».

Επιπλέον, στο νέο χώρο στο Κορωπί θα στεγαστεί κέντρο αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ειδών για την τροφοδοσία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργούν πανελλαδικά στο πλαίσιο των δράσεων του «Χαμόγελου» για την υποστήριξη παιδιών και των οικογενειών τους με προβλήματα διαβίωσης (είδη ένδυσης και υπόδησης, οικοσκευές, έπιπλα), ειδών για την υποστήριξη παιδιών με ιατρικά προβλήματα (αμαξίδια, νοσοκομειακά κρεβάτια κ.λπ.) αλλά και την κάλυψη αναγκών σε έκτακτες συγκυρίες και κρίσης, όπως οι φυσικές καταστροφές και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία.

Ο χώρος, επίσης, περιλαμβάνει αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους ψυχαγωγίας για παιδιά, χώρους δημιουργικής απασχόλησης και επαφής τους με τη φύση και ζώα αγροκτήματος, χώρους δράσεων και εκδηλώσεων, κοινωνικό εκπαιδευτικό κέντρο σκύλων ωφελείας (σκύλοι έρευνας και διάσωσης, σκύλοι θεραπείας κ.λπ), κέντρο διαχείρισης και φροντίδας μεταχειρισμένων ειδών, καθώς και το συντονιστικό κέντρο όλων των οχημάτων που υπάγονται στον στόλο του «Χαμόγελου του Παιδιού», δηλαδή κινητές ιατρικές μονάδες εντατικής θεραπείας για παιδιά και νεογνά, κινητά πολυϊατρεία, μονάδες προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής, οχήματα άμεσης κοινωνικής παρέμβασης, ιατρικές μονάδες παιδιατρικής κατ’ οίκον νοσηλείας, φορτηγά και φορτηγά ψυγεία για την μεταφορά αγαθών και κινητές επιχειρησιακές μονάδες έρευνας, διάσωσης και παρέμβασης για εξαφανισμένα άτομα.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης...

to-afieroma-sti-dimotiki-filarmoniki-koropiou-–-mia-ekdilosi-sygkinisis,-mnimis-kai-synecheias!

To αφιέρωμα στη Δημοτική Φιλαρμονική Κορωπίου – Μια εκδήλωση συγκίνησης, μνήμης και συνέχειας!

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (ΕΚΤ&Π) σε συνεργασία με τον Δήμο Κρωπίας πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου

BEACH CLEANING – Υποθαλάσσιος καθαρισμός στο Λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας

Η εθελοντική ομάδα Beach Cleaning, θα πραγματοποιήσει, υποθαλάσσια δράση καθαρισμού στον Δήμο Σαρωνικού, στα πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος  «Μπλε Σαρωνικός». Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το