ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

«ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ-2023»:-Άσκηση-δασικής-πυρκαγιάς-μεγάλης-έκτασης-στον-Άγιο-Κωνσταντίνο-του-Δήμου-Λαυρεωτικής

«ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2023»: Άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στον Άγιο Κωνσταντίνο του Δήμου Λαυρεωτικής

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Η μεγάλη άσκηση διεξήχθη στο σημείο «Έγκοιλον Χάος» του Αγίου Κωνσταντίνου όπου αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς και εκκένωσης οικισμού – Παρών ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (15/5) άσκηση για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στον Άγιο Κωνσταντίνο (Καμάριζα) του Δήμου Λαυρεωτικής, εντός των ορίων του Εθνικού Δρυμού Σουνίου, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2023».

Η άσκηση διεξήχθη στο σημείο «Έγκοιλον Χάος» του Αγίου Κωνσταντίνου όπου αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς και εκκένωσης οικισμού, ενώ ακολουθήθηκαν όλα τα επιχειρησιακά στάδια σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στη δασοπυρόσβεση.

Στην άσκηση, η οποία σχεδιάστηκε από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος υπό την καθοδήγηση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Λαυρεωτικής, της Δασικής Υπηρεσίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και εθελοντικών ομάδων, χρησιμοποιήθηκαν επίγεια και εναέρια μέσα, φορτωτές-εκσκαφείς JCB, 2 υδροφόρες και 15 οχήματα του Δήμου Λαυρεωτικής.

Συγκεκριμένα, για τη διεξαγωγή της άσκησης, συμμετείχαν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής, τις ΔΙ.Π.Υ. Ανατολικής Αττικής, Αθηνών και Πειραιώς, την 1η Ε.Μ.Α.Κ., το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., την 1η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων, την Υγειονομική Υπηρεσία Π.Σ., το Πυροσβεστικό Συνεργείο Αθηνών, τη Δ.Α.Ε.Ε. και τη Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τις οποίες συντόνιζε ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής, υποστράτηγος ΠΣ Δημήτριος Πατράκης. Επίσης, συμμετείχαν εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαυρεωτικής, το Γ.Ε.ΕΘ.Α., την ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β, την Ε.Υ.Δ.Α.Π., καθώς και οι εθελοντικές ομάδες: «Κυνηγετικός Σύλλογος Λαυρίου», «Φιλοθηραματικός Σύλλογος Κερατέας» και το «Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ερυθρού Σταυρού». Το Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ. σε συνεργασία με το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος» είχαν τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς ο οποίος έδωσε το παρών, ανέφερε: «Η πανελλαδική άσκηση «Διά Πυρός» στηρίζεται στην επιχειρησιακή σχεδίαση του Πυροσβεστικού Σώματος που ξεκίνησε πέρυσι τον Νοέμβριο για όλες τις δυνάμεις -τις επίγειες και τις εναέριες- και ολοκληρώθηκε έγκαιρα αρχές του έτους. Ήταν μία επιτυχημένη άσκηση, μια άσκηση συντονισμού, με την εμπλοκή όλων των συναρμόδιων φορέων, τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και βέβαια με τις εθελοντικές οργανώσεις, το ΕΚΑΒ, την Ελληνική Αστυνομία, τον Στρατό, τις Δασικές Υπηρεσίες και το Πυροσβεστικό Σώμα μπροστά, ως βασικό επιχειρησιακό πυλώνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι ακόμα περισσότερο ενισχυμένο φέτος, με περισσότερα οχήματα καθώς έχουν ενταχθεί περίπου 130 νέα και με περισσότερα αεροσκάφη καθώς μετράμε 52 μισθωμένα επιπλέον του εθνικού εναέριου στόλου μας. Είναι μια δύναμη καταστολής που θα συνδράμει ώστε να έχουμε μια αντιπυρική περίοδο με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ελπίζουμε και με λιγότερες φωτιές».

Την άσκηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Π.Σ. Γεώργιος Πουρναράς, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτριος Λουκάς, ο δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Νίκος Σταθόπουλος και ως εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο διευθυντής Α’ Κλάδου ΓΕΕΘΑ, υποστράτηγος Προκόπιος Μαυρομάτης, ο διευθυντής Α’ Κλάδου ΓΕΣ, υποστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας, ως εκπρόσωπος του Διοικητή ΑΣΔΥΣ, ο κλαδάρχης Γ’ Κλάδου ΓΕΝ, αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Τσούκας, ο διευθυντής Α΄ Κλάδου ΔΑΥ, Ταξίαρχος (Ι) Ευάγγελος Τούρβαλης, ο βοηθός Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, υποστράτηγος Βασίλειος Ρόκκος, ο διοικητής Πρώτης Περιφερειακής Διοίκησης, Υποναύαρχος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Νικόλαος Πολέμης.

Από την πλευρά του Πυροσβεστικού Σώματος, την άσκηση παρακολούθησαν ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Μάριος Αποστολίδης, ο προϊστάμενος Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, υποστράτηγος ΠΣ Αθανάσιος Μπαλάφας, ο προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης, υποστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Ραγκαβάς, ο συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, υποστράτηγος ΠΣ Παναγιώτης Νιάφας, ο αναπληρωτής αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Δημήτριος Κατσίφλης και ο επαρχιακός υπεύθυνος Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λεμεσού Στέλιος Νέστορος, εκπροσωπώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ.

Το άρθρο «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2023»: Άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στον Άγιο Κωνσταντίνο του Δήμου Λαυρεωτικής εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο attica24.

Πηγή: «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2023»: Άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στον Άγιο Κωνσταντίνο του Δήμου Λαυρεωτικής

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Πλώρη-για-το-λιμάνι-του-Λαυρίου-έχει-βάλει-το-superstar-–-Επιστρέφει-στη-γραμμή-Άγιος-Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα

Πλώρη για το λιμάνι του Λαυρίου έχει βάλει το Superstar – Επιστρέφει στη γραμμή Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα

Πλώρη για το λιμάνι του Λαυρίου έχει βάλει αυτή την ώρα το SUPERSTAR, ολοκληρώνοντας έτσι την ολιγοήμερη ακινησία του στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Σύμφωνα με το

Scroll to Top