Διαγωνισμός Σύγχρονου Χορού με τη συμμετοχή παιδιών από την Ουκρανία.

Αξίζει να διαβάσετε

Ένας χορού που αποτελεί φιλόξενη «αγκαλιά» για παιδιά από την πολύπαθη Ουκρανία  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 11:00, στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Καλυβίων. Με την υποστήριξη του δημάρχου Πέτρου Φιλίππου και του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ιωάννη Κυριακόπουλου, κάτοικοι της περιοχής και εκλεκτοί καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Σύγχρονου Χορού (που αποτελεί διοργάνωση ιδιωτικών  φορέων) και να θαυμάσουν τους μικρούς Ουκρανούς χορευτές να επιδίδονται σε διαφορετικά είδη χορού όπως breakdance, παραδοσιακούς κ.α.

«Τα παιδιά του πολέμου που ζουν διάσπαρτα στην για να αποφύγουν τη φρίκη του πολέμου, φιλοξενούνται στην γαλήνη του δήμου ξεχνώντας για λίγο τη βία, τον πόνο και τον ξεριζωμό. Είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό χορού που είναι αφιερωμένος στην ειρήνη και αποδεικνύει ότι οι πολίτες του κόσμου συνυπάρχουν, συνεργάζονται, αναπτύσσονται και δημιουργούν μαζί», σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, με αφορμή τη διοργάνωση.

Μαζί του συμφωνεί ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο οποίος συμπληρώνει: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι στο βαθμό που συμβάλλαμε, με τις δυνάμεις μας, στη διοργάνωση. Τα παιδιά από την Ουκρανία, συμμετέχοντας στην παράσταση θα ζήσουν για το διάστημα που βρίσκονται κοντά μας όπως αρμόζει σε παιδιά. Και όπως οφείλουμε όλοι να αγωνιζόμαστε για να ζουν τα παιδιά μας: Με όρους ασφάλειας, με ερεθίσματα που προάγουν την προσωπικότητά τους, με εξασφαλισμένο το δικαίωμά τους στην ψυχαγωγία, στη δημιουργία και στη χαρά. Είναι δική μας ευθύνη η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών. Είναι ευθύνη όλων μας η διασφάλιση της ειρήνης».

Η διοργάνωση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της UNESCO Αθηνών.

Στην κριτική θα είναι διάσημοι προπονητές και αθλητές από διαφορετικές χώρες της ΕΕ.

Η υπεύθυνη του ευρωπαϊκού κυπέλλου είναι η Αικατερίνη Κορνεϊτσούκ, μέλος προεδρείου ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και υπεύθυνη της διοργάνωσης είναι η Αγάπη Σβιτάϊλο.

                                                                                        Από το Γραφείο Τύπου

Πηγή: Διαγωνισμός Σύγχρονου Χορού με τη συμμετοχή παιδιών από την Ουκρανία.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα