19 C
Keratea
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Δημοσκόπηση Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ καθαρή ισχυρή νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Αξίζει να διαβάσετε

Γράφει ο Άρης Αρήφογλου

Αφού για μία εβδομάδα έγινε το talk of the town θέμα σε πηγαδάκια των πόλεων του Δήμου Λαυρεωτικής, και αφού σχεδόν η δημοσκόπηση πέτυχε 10 χιλιάδες επισκέψεις (ψηφοφορία – refresh σελίδας για ανανέωση εμφάνιση αποτελεσμάτων) η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ΠΟΛΗ ΜΑΣ όπως και σε κάθε Δημοτικές εκλογές έλαβε τέλος μετά από 7 ημέρες.

Η online δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα από 15 έως 22 Σεπτεμβρίου 2023, και συγκέντρωσε συνολικά 484 ψήφους. (σ.σ. χαμηλή συμμετοχή ψήφων συγκριτικά με τις επισκέψεις της σελίδας)

Τα αποτελέσματα αναμενόμενα πάνω κάτω σύμφωνα με το ποιος θα είναι ο νικητής των ερχόμενων εκλογών της 8ης Οκτωβρίου και η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει τις συζητήσεις εδώ και καιρό, πως η παράταξη της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ θα είναι η επόμενη Δημοτική Αρχή για τον Δήμο Λαυρεωτικής για την επόμενη πενταετία.

Στην online ψηφοφορία καταχωρήθηκαν 484 ψήφοι μονής καταμέτρησης, καθώς ο κάθε επισκέπτης μπορούσε να ψηφίσει μία μονο φορά από την ip της συσκευής του. Το αποτέλεσμα δεν είναι οριστικό και μας δίνει μία εικόνα πως θα κινηθούν πάνω κάτω οι ψηφοφόροι την ημέρα των εκλογών. Δεν προσθέσαμε την αποχή σαν επιλογή μιας και θέλαμε να έχουμε μία καθαρή εικόνα επί των ψηφισάντων.

Την πρώτη μέρα της δημοσκόπησης είδαμε τους ψηφοφόρους της Δύναμης Αλλαγής να ψηφίζουν μαζικά τις πρώτες ώρες δίνοντας ένα ποσοστό 45% στην Ιωάννα Κουλουβράκη, αλλά αυτό κράτησε μόνο 2 -3 ώρες καθώς οι ψηφοφόροι της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ πήραν την σκυτάλη και έφεραν τον Δημήτρη Λουκά στην πρώτη θέση πάλι.

Αυτό που παρατηρήσαμε ειναι η χαμηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων της ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ οι οποίοι δεν συμμετείχαν μαζικά και οι ψήφοι της Αρετούσας Μακρή μόλις 55 ψήφοι της δίνουν την τρίτη θέση με τον Γιάννη Ανανιάδη στην 4η θέση με 40 ψήφους και ποσοστό 8,26%.

Η μόνη αμφιβολία και ο προβληματισμός που μας δημουργήθηκε είναι ποιος θα είναι δεύτερος στις προτιμήσεις του κοινού μιας και οι ψήφοι της Δύναμης Αλλαγής συγκεντρώθηκαν σε 24 μόλις ώρες ενώ οι ψήφοι της ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ήλθαν σταδιακά μέσα στην εβδομάδα (σ.σ δεν βοήθησε η προτροπή ανοιχτά κάποιων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για μη συμμετοχή των μελών τους στην δημοσκόπηση) και έτσι δεν μπορούμε να έχουμε καθαρή εικόνα για την 2η θέση.

Πρώτη λοιπόν Δημοτική Παράταξη σύμφωνα με την Δημοσκόπηση είναι Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ με 230 ψήφους και ποσοστό 47,52 (εκτιμούμε ότι στις εκλογές το ποσοστό θα είναι πολύ μεγαλύτερο και με μεγάλη διαφορά από τον 2ο) και θα έχουμε εκλογή Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή.

Στην 2η θέση η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ με την κ. Ιωάννα Κουλουβράκη να συγκεντρώνει 159 ψήφους και ποσοστό 32.85 (εκτιμούμε πως το ποσοστό θα είναι μικρότερο, βοήθησε η μαζική συμμετοχή των μελών της παράταξης οι οποίοι δημόσια προέτρεπαν το κοινό τους να ψηφίσει στην δημοσκόπηση) και να στηρίξει τη νεοεμφανιζόμενη παράταξη (σ.σ.και καλώς έπραξαν) .

Στην τρίτη θέση η ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ της κ. Αρετούσας Μακρή με μόλις 55 ψήφους και ποσοστό 11.36% .

Στην τέταρτη θέση ο κ. Γιάννης Ανανιάδης της Λαικής Συσπείρωσης Λαυρεωτικής ο οποίος με 40 ψήφους έλαβε ποσοστό 8.26 (εκτιμούμε πως σε αυτό το ποσοστό θα κινηθεί και την ημέρα των εκλογών και θα αυξήσει κατα 2-3 μονάδες το ποσοστό της Λαικής Συσπειρωσης Λαυρεωτικής, συγκριτικά με τις εκλογές του 2019)

Έχουμε λοιπόν μία εικόνα για το τι θα συμβεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 , καταθέσαμε τις εκτιμήσεις και τις απόψεις μας και απομένει μόνο να δούμε κατά πόσο μέσα θα πέσει η δημοσκόπηση και οι εκτιμήσεις μας…Κυριακή κοντή γιορτή…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν και ψήφισαν…

Καλή επιτυχία σε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις.

ΑΡΗΣ ΑΡΗΦΟΓΛΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Πηγή: Δημοσκόπηση Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ καθαρή ισχυρή νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Αυθαίρετα: Kαθημερινές κατεδαφίσεις στην Αττική – Έρχεται σχετικό νομοσχέδιο

Πηγή: Αυθαίρετα: Kαθημερινές κατεδαφίσεις στην Αττική – Έρχεται σχετικό νομοσχέδιο

Οι Εκπαιδευτικοί του Λυκείου Κερατέας Στέκονται Δίπλα στα Άτομα με Αναπηρία με Ένα Συγκινητικό Βίντεο στη Νοηματική

https://youtube.com/watch?v=N4DIRfKtI7Y&si=-iluevbyLO2wUDfR Οι Εκπαιδευτικοί του Λυκείου Κερατέας Στέκονται Δίπλα στα Άτομα με Αναπηρία με Ένα Συγκινητικό Βίντεο στη Νοηματική   https://www.youtube.com/watch?v=N4DIRfKtI7Y Στο Λύκειο Κερατέας,...

Αγώνας τοξοβολίας Κλειστού Χώρου στην Κερατέα την Κυριακή 3 … – Εφημερίδα Χτύπος

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και ο Γ.Σ. Κερατέας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» και...

Σχετικά άρθρα