Δήμος Παιανίας: Σταθμοί ηλεκτρικών ποδηλάτων για χρήση από τους δημότες

Πρόσφατα Άρθρα

ύψους 255.745,80 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος για την προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα οποία θα είναι διαθέσιμα τόσο σε εγγεγραμμένους όσο και σε περιστασιακούς χρήστες.

Με στόχο τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου, της μόλυνσης και του θορύβου, αλλά και την ανάδειξη του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης των τουριστών και γνωριμίας τους με την πόλη, ο δήμος προχωρά στην εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Η σχετική πρόταση του δήμου εντάχθηκε στην Πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)» του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με σκοπό να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων.

Το έργο περιλαμβάνει:

• Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.

• Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.

• Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).

• Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας.

• Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό.

• Έργα σύνδεσης με δίκτυα ΟΚΩ, εφόσον απαιτείται.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος και φόρτισης.

Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης καρτών συνδρομητών για τους που το επιθυμούν. Ο κάτοχος της κάρτας θα έχει τη δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου, χρησιμοποιώντας την στον αναγνώστη έξυπνων καρτών του τερματικού μίσθωσης ποδηλάτων, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τη χρεωστική/πιστωτική κάρτα του.

Μη εγγεγραμμένοι, δηλαδή περιστασιακοί χρήστες, θα μπορούν να μισθώσουν ένα ποδήλατο με τη χρήση της πιστωτικής/χρεωστικής τους κάρτας.

Επίσης οι χρήστες θα μπορούν από ειδική mobile εφαρμογή, να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία του συστήματος σε σχέση με τα διαθέσιμα ποδήλατα σε κάθε σταθμό, σε πραγματικό χρόνο, και στην κατάσταση των διαθέσιμων ποδηλάτων.

«Ο δήμος δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στην πόλη και δυναμώνει τη φωνή και τις ενέργειές του για την επίτευξη του ευρωπαϊκού σκοπού μείωσης των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ειδικά, για τον Δήμο Παιανίας, η ανάδειξη του ποδηλάτου σε μέσο μετακίνησης θα συμβάλλει στη μείωση της των αυτοκινήτων στην πόλη και τη διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς.

Συνεχίζουμε με επιμονή και μεθοδικότητα, εξασφαλίζοντας κάθε με στόχο έναν σύγχρονο, πράσινο δήμο», δήλωσε σχετικά ο Ισίδωρος Μάδης.

Πηγή: Δήμος Παιανίας: Σταθμοί ηλεκτρικών ποδηλάτων για χρήση από τους δημότες

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ