Ώρες περίσκεψης και προβληματισμού περνάει στο εξοχικό του στο Σουνιο ο πρόεδρος του Συριζα Αλέξης Τσιπρας, εξετάζοντας πως μπορει να αποφυγει μια ενδεχόμενη εκλογική συντριβη στις 25 Ιουνίου, ώστε να μπορέσει αμεσως μετά να προχωρήσει στην επανίδρυση του Συριζα με ένα αλλο ονομα.  Επι του παρόντος όμως ο κύριος Τσιπρας υφίσταται την περικύκλωση της ομάδας Τζανακοπουλου-Αχτσιογλου, η οποια και του επέβαλε τις δικές της επιλογές όσον αφορά στα μέλη της Επιτροπής Εκλογών, η σύνθεση της οποίας ανακοινωθηκε χθες. Χαρακτηριστικό ειναι το γεγονός οτι απο την επιτροπη αυτή απουσιάζουν ονόματα ιστορικών στελεχών της Αριστεράς, με μεγάλη διαδρομή στον συγκεκριμένο πολιτικο χώρο, οπως ο Ευκλείδης Τσακαλωτος, ο Νίκος Βουτσης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Γιαννης Δραγασακης, ο Νίκος Φιλης και άλλοι. Αντί για αυτούς, η ομάδα Τζανακοπουλου-Αχτσιογλου πρότεινε ορισμένα νεα πρόσωπα, μηδενικής πολιτικής εμπειρίας και αγνώστων πολιτικών δυνατοτήτων, οπως της τηλεπαρουσιάστριας Ράνιας Θρασκιά (πρώην συζύγου του στενού συνεργάτη του Κυριακου Μητσοτακη και νυν προέδρου της Ερτ, Κωνσταντίνου Ζούλα) και λοιπών. Οι σχετικές επιλογές, που εχουν αμφισβητούμενο πολιτικο ειδικό βάρος, παρουσιάστηκαν με το περιτύλιγμα της “ανανέωσης” για να δημιουργηθεί η εντύπωση οτι “ο Συριζα ξανάβγαίνει μπροστά” και να ενισχυθούν οι προσδοκίες οτι το κομμα θα εχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογες της 25ης Ιουνίου.

Το σχεδιο Τσιπρα για νεο κομμα 

Αποκλειστικές πληροφορίες του europost.gr αναφερουν οτι αυτο το Σαββατοκύριακο στο Σουνιο ο κύριος Τσιπρας αναμετράται με τον εαυτο του και συζητεί με την συζυγο του, Μπετυ Μπαζιανα “να τα αλλάξει όλα στον Συριζα”! Δηλαδή, αφού αποφυγει ένα κακό αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογες να δρομολογήσει αμεσως μετά τις διαδικασίες για τον μετασχηματισμό του σημερινού Συριζα σε ένα νεο κομμα, στο οποιο θα καλέσει να συμμετάσχουν ευρύτερες δυνάμεις υπο την μορφή ενος “Αντιμητσοτακικου μετώπου”. Εχει συνειδητοποιήσει ο Αλέξης Τσιπρας οτι άργησε πολύ να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία, με συνέπεια να υποχρεώνεται τωρα να τρέξει πίσω απο τα γεγονότα. 

Ουδεις γνωρίζει, βεβαίως, πως θα αντιμετωπίσει η εσωκομματική αντιπολίτευση τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις του αρχηγού του Συριζα ο οποιος παρουσιαζεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τους εσωκομματικούς λογαριασμούς του με την λεγόμενη “ομάδα των 53”, της οποίας όλα τα μέλη τα άφησε εκτός της εκλογικής επιτροπής, με εξαίρεση την γραμματέα του Συριζα Ρανια Σβιγγου.