Τον τελευταίο μήνα ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής βρισκόταν στο νοσοκομείο με την κατάστασή του να επιβαρύνεται τις τελευταίες ημέρες. Το πρωί “έσβησε”, λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας, σε ηλικία 88 ετών.
“Στην αρχή νοσηλεύτηκε στον Ερυθρό Σταυρό και μετά πήγε στο Ιπποκράτειο. Πήρε την κατηφόρα. Ήρθε στο σπίτι, ξαναπήγαμε στο Ιπποκράτειο. Ήμασταν μαζί περίπου 50 χρόνια. Τα παιδιά τα είχε με την πρώτη του γυναίκα. Τα πήρα εγώ 5 και 6 χρόνων. Ήμασταν ένα πράγμα. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος, γι’ αυτό τον αγάπησα πολύ. Τίμιος άνθρωπος. Να τον θυμάται ο κόσμος”, είπε συντετριμμένη η σύζυγός του στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”.
Το ζευγάρι ήταν μαζί τα τελευταία 50 χρόνια και ζούσε στην Κερατέα.
Γιάννης Βογιατζής: “Να είμαστε καλοί άνθρωποι, ήταν η συμβουλή του”, λένε οι γιοι του
Στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” μίλησαν και οι γιοι του Γιάννη Βογιατζή που είχε αποκτήσει από την πρώτη του γυναίκα, Χρήστος και Βασίλης.
“Ήταν ένας καλλιτέχνης που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα. Πολύ καλός άνθρωπος. Τον λάτρευα. Τι να σας πω για τον πατέρα μου; Ήταν ένας άγγελος. Μια μεγάλη φωνή. Να είμαστε καλοί άνθρωποι, ήταν η συμβουλή του“, ανέφερε ο Χρήστος Βογιατζής.
Από την πλευρά του ο Βασίλης Βογιατζής αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές του πατέρα του. “Ήμουν χθες το βράδυ μαζί του. Έφυγα κάποια στιγμή και με πήρε τηλέφωνο η κυρία που ήταν μέσα στο δωμάτιο και μου λέει “έλα γρήγορα, έχουν πέσει οι γιατροί από πάνω του, προσπαθούν του κάνουν ΚΑΡΠΑ. Πήγα, γιατί μένω κοντά, με το ποδήλατο, δεν τον πρόλαβα όμως. Και τι δε θυμάμαι. Το χιούμορ του, την αγάπη του για εμάς και τη γυναίκα του, τα τραγούδια του, την καλοσύνη του”, περιέγραψε για τον Γιάννη Βογιατζή.
Ο αγαπημένος τραγουδιστής άφησε το δικό του στίγμα στη “χρυσή εποχή” του ελληνικού κινηματογράφου.
Ποιος ήταν ο Γιάννης Βογιατζής
Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζόζεφ Κορίνθιου. Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1963 με το τραγούδι “Πέταξε ένα πουλί” (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι “Αδέρφια μου αλήτες πουλιά” (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).
Υπήρξε θερμός υποστηρικτής του Παναθηναϊκού και είχε τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας. Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων.
Το 1970 έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι. Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά.
Ο Γιάννης Βογιατζής συνεργάστηκε με όλους τους γνωστούς δημιουργούς του ελαφρού τραγουδιού, ενώ ερμήνευσε και τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Μουζάκη, Γιώργου Θεοδοσιάδη, Κώστα Καπνίση κ.ά.
Έκανε πολύ μεγάλες επιτυχίες με τραγούδια όπως “Ένας ουρανός μ’αστέρια”, “Η πρώτη μας νύχτα”, “Σου τό’πα μια”, “Σ’ αγαπώ σε όλες τις γλώσσες”, “Νύχτα καλοκαιριού”, “Θέλω κοντά σου να μείνω” κ.ά. Με τον συνονόματο του ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή, ήταν πρώτα ξαδέλφια.