Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής

Πρόσφατα Άρθρα

Όταν κατά την προεκλογική περίοδο του 2019 αλλά και αμέσως μετά την εκλογή του ο περιφερειάρχης Αττικής, είχε μιλήσει μετ’ επιτάσεως για την αναγκαιότητα δημιουργίας νοσοκομείου στην Ανατ. Αττική, ήταν αρκετοί αυτοί που χαμογέλασαν ειρωνικά υποστηρίζοντας ότι δεν επρόκειτο για τίποτε περισσότερο από μία ακόμη ανεφάρμοστη υπόσχεση.

Στις 18 Ιουλίου 2019 ο κ. Πατούλης είχε περιγράψει το όραμά του για τη δημιουργία του νοσοκομείου αυτού αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Θα επιχειρήσουμε την αποκατάσταση των ανεπαρκειών του κρατικού μηχανισμού, θέτοντας την υγεία των πολιτών στο επίκεντρο και γνωρίζοντας ότι αυτό αποτελεί ένα καθημερινό στοίχημα. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έχουμε ανακοινώσει και την δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, καθώς έχουμε θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής μας ,τις περιοχές του Λεκανοπεδίου που πλήττονται από την έλλειψη υποδομών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού».

Δύο σχεδόν χρόνια αργότερα, το όραμα αυτό φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά αφού στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής στο πλαίσιο της τροποποίησης του Προγράμματος Εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2021, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Νίκος Πέππας εισηγήθηκε, μεταξύ άλλων, το εμβληματικό έργο της δημιουργίας νοσοκομείου στην Ανατ. Αττική που μάλιστα υπερψηφίστηκε.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Πέππας «το επικαιροποιημένο πρόγραμμα έργων που ακολουθεί απαρέγκλιτα τις πολιτικές οδηγίες του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη προβλέπει και τις μελέτες που αφορούν στην έγκριση σκοπιμότητας και αξιολόγησης της θέσης χωροθέτησης νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική», που αποτελούν την έναρξη της πορείας για τη δημιουργία του.

Οι δύο αυτές μελέτες φέρουν τους τίτλους « σκοπιμότητας των αναγκαίων ωριμάνσεων για την κτιριακή υποδομή Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική» και «Μελέτη Αξιολόγησης της θέσης χωροθέτησης Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής» και είναι ύψους 24.800 ευρώ η καθεμία.

Σύμφωνα με πηγές της Περιφέρειας, την υπερψήφιση του περιφερειακού συμβουλίου θα ακολουθήσει η σχετική έγκριση από την αλλά και η κατάθεσή τους στο υπουργείο Υγείας για την οριστική έγκρισή τους, ενώ μέχρι τα τέλη του 2021 θα ξεκινήσει η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο μελέτες είναι δυνατόν να είναι έτοιμες μέσα στο 2022, γεγονός που καταδεικνύει ότι η περιφερειακή αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση του μείζονος αυτού σχεδιασμού προς όφελος της υγείας των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 19 Δεκεμβρίου 2020, στην οποία είχε συζητηθεί ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας, ο περιφ. σύμβουλος και τ. δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτ. Μεθενίτης είχε παρέμβει σχετικά επισημαίνοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας του νοσοκομείου αυτού.

Στον κ. Μεθενίτη είχε απαντήσει ο κ. Πέππας ο οποίος έκανε σαφή την πρόθεση της επίλυσης του πάγιου αυτού αιτήματος των πολιτών της Ανατολικής Αττικής και μάλιστα εντός της τρέχουσας θητείας της περιφερειακής διοίκησης, γεγονός που επιβεβαιώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, δηλαδή έξι μήνες αργότερα.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι στο θέμα της δημιουργίας νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής είχε αναφερθεί στις 28 Ιουνίου 2019 και ο μετέπειτα πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια προεκλογικής επίσκεψής του στο Κορωπί.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε θετικά σε επισήμανση του δημάρχου Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση σχετικά με την απαίτηση του συνόλου των κατοίκων των Μεσογείων για δημιουργία νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής.

«Αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα», ήταν τα λόγια του κ. Μητσοτάκη γεγονός που καταδεικνύει ότι υπάρχει και από κυβερνητικής πλευράς η πρόθεση να προχωρήσει το εμβληματικό αυτό έργο.

Διαβάστε σχετικά: στην Ανατολική Αττική; Ναι αλλά πού;

Ανατ. Αττικής: Οι προθέσεις Πατούλη μετά την παρέμβαση Μεθενίτη

Ενθουσιασμός στην Μητσοτάκη στο Κορωπί και δέσμευσή του για δημιουργία νοσοκομείου Αν. Αττικής! (Φωτός)

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Πηγή: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ