Αυτός είναι ο «χασάπης» της Σαρωνίδας που συνελήφθη ως «εγκέφαλος» κυκλώματος λαθροδιακίνησης

Αξίζει να διαβάσετε

Ο Μ. W., 57 ετών, που για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών είχε ομολογήσει πως το 2002 είχε σκοτώσει έναν 52χρονο λόγω αντιζηλίας

Ιδιαίτερα σκληρός είναι ο κακοποιός που ως αρχηγός κυκλώματος λαθροδιακίνησης μεταναστών καθώς στο ενεργητικό του έχει και μία σκληρή ανθρωποκτονία που συνέβη πριν από περίπου 20 χρόνια.

Ο λόγος για τον Μ. W., 57 ετών, ο οποίος το 2002 ομολόγησε πως, για τα μάτια μιας γυναίκας, σκότωσε έναν 52χρονο, τεμάχισε το πτώμα του, κατόπιν το έβαλε σε σακούλες σκουπιδιών και το πέταξε σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο Σούνιο.

O M. W. το 2002 είχε δολοφονήσει έναν άνδρα 52 ετών για τα μάτια μιας γυναίκας

Το πτώμα εντοπίστηκε από την τον Ιούλιο του ίδιου έτους και μετά από ανάλυση DNA διαπιστώθηκε πως ανήκε στον 52χρονο Α. Π. την εξαφάνιση του οποίου είχαν δηλώσει στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων οι συγγενείς του από τις 7 Ιουνίου.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τότε από την Αστυνομία, είχαν συναντηθεί το πρωί της 26ης Μαΐου στο διαμέρισμα της φίλης του θύματος, που ήταν τραγουδίστρια και έλειπε τότε στην επαρχία για δουλειά. Ο ήταν ερωτευμένος με τη γυναίκα και θεωρούσε εμπόδιο τον 52χρονο. Η έγινε για να «δοθούν εξηγήσεις». Οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν και γρήγορα ήρθαν στα χέρια.

Πάνω στον καβγά ο πήρε από την κουζίνα έναν μπαλτά με τον οποίο σκότωσε και στη συνέχεια τεμάχισε το θύμα. Αφού καθάρισε το διαμέρισμα για να μην αντιληφθεί κάτι η ιδιοκτήτριά του, έβαλε το πτώμα σε σακούλες και το πέταξε στην παραλιακή, κοντά στο Σούνιο.

Η εμπλοκή στο κύκλωμα λαθροδιακίνησης

Σήμερα, περίπου 20 χρόνια μετά ο άνδρας απασχολεί και πάλι τις Αρχές ως αρχηγός κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της το κύκλωμα αναλάμβανε τη διακίνηση των μεταναστών, υποστηρίζοντας όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την κατασκευή πλαστών εγγράφων ή την ανεύρεση γνησίου εγγράφου ατόμου που προσομοιάζει με το υπό διακίνηση άτομο (μέθοδος look alike), τη του στο χώρο του αεροδρομίου και την υποστήριξη αυτού σε όλα τα επίπεδα ελέγχων εντός του αεροδρομίου με τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων, μέχρι την επιβίβαση του στο αεροσκάφος.

Οι «πελάτες», για τις «υπηρεσίες» του κυκλώματος, κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, με χρημάτων με τη μέθοδο «Hawala », αποφεύγοντας δηλαδή τη μεσολάβηση τραπεζικών ιδρυμάτων.

Το κύκλωμα είχε διακριτούς ρόλους και δρούσε με επαγγελματική μεθοδικότητα. Ο 24χρονος μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που παρέχει κρυπτογράφηση καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη.

Ο 57χρονος, ο 27χρονος και ένας εκ των 26χρονων εξασφάλιζαν τη των υπό διακίνηση αλλοδαπών στον Αερολιμένα, την παράδοση των απαραίτητων εγγράφων και τη καθοδήγηση των αλλοδαπών για τη διέλευση τους στα διάφορα σημεία ελέγχων.

Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος 26χρονου στην αποθήκευση των ταξιδιωτικών εγγράφων, στις οικίες που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα.

Newsbomb.gr.

Πηγή: Αυτός είναι ο «χασάπης» της Σαρωνίδας που συνελήφθη ως «εγκέφαλος» κυκλώματος λαθροδιακίνησης

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα