ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Κυρία Δούρου!

Έλαβα χθες την επιστολή σας, για την ανάγκη σύντομης κατάθεσης των Τευχών Δημοπράτησης για την αποκατάσταση του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου μας, η οποία είχε συναποδέκτες, τους Δημοτικούς μας Συμβούλους και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Αν. Αττικής.

Το γεγονός αυτό, της ευρύτερης δηλαδή δημοσιοποίησης του εν λόγω θέματος, δεδομένου, ότι ποτέ δεν είχατε επικοινωνήσει για το θέμα αυτό μαζί μου στο παρελθόν, είτε προφορικά, είτε εγγράφως και το γεγονός ότι έχετε άγνοια, βασικών δεδομένων της εξέλιξης και των λόγων καθυστέρησης του Φακέλου, του εν λόγω έργου, αποδεικνύει ότι σκοπός, της εν λόγω επιστολής σας, ήταν κατ’ ουσία, ένας:

Η πολιτική «έκθεση» της Δημοτικής Αρχής, προφανώς γιατί με δημόσια κείμενά μου, ενοχλώ ιδιαίτερα εσάς και την Κυβέρνηση, όταν επισημαίνω, λάθη και αστοχίες!

Επίσης, ταυτόχρονα «εξυπηρετούνται» και κάποιοι νεόκοποι πολιτικοί «φίλοι σας», που δύο χρόνια πριν τις εκλογές, θέλουν (εμμέσως) κάτι να πουν για την Δημοτική μας Αρχή, ξεκινώντας πρόωρα τον προεκλογικό τους αγώνα, όταν επι τρία χρόνια δημοσίως, σιωπούν εκκωφαντικά και αδυνατούν να εκφράσουν δημόσια, ένα στοιχειωδώς συγκροτημένο, πολιτικό λόγο!

Επί του θέματος, τώρα:

Πριν στείλετε αυτή την επιστολή, θα μπορούσατε να είχατε αναζητήσει αναλυτική ενημέρωση, τόσο από εμένα όσο και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ώστε να ενημερωθείτε πλήρως και ενδελεχώς, για να τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για την Δημοπράτηση του εν λόγω έργου:

  1. Δεν γνωρίζετε, ότι για αυτό το έργο, ενώ ήταν αρχική υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής, τελικά για να προχωρήσουμε γρήγορα, το κόστος της Μελέτης (30 χ. Ευρώ), το επωμίστηκε και το πλήρωσε ο Δήμος Μαρκοπούλου;

 

  1. Δεν γνωρίζετε, ότι για τα προβλήματα αυτού του έργου, τον τελευταίο ένα χρόνο, υπάρχει αναλυτική ενημέρωση, συνεχής επικοινωνία και αλλεπάλληλες συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κ. Πέτρου Φιλίππου, με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους του Δήμου Μαρκοπούλου, τον οποίο (κο Φιλίππου) ευχαριστούμε δημοσίως, για την άψογη συνεργασία μας, που έχει  οδηγήσει στην διαδοχική συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων στοιχείων του Φακέλου, για τα Τεύχη Δημοπράτησης; Δεν τα γνωρίζετε αυτά;

Δικός σας πολιτικός συνεργάτης, είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής, κος Πέτρος Φιλίππου.

Εάν εσείς, για δικούς σας λόγους, έχετε διακόψει την επικοινωνία μαζί του και δεν είστε ενημερωμένη, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα και όχι δικό μας!

 

  1. Δεν γνωρίζετε ότι, στις 31-5-2017, ο Δήμος Μαρκοπούλου κατέθεσε τα Τεύχη Δημοπράτησης στις Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής (αρ. πρωτ. 113127/2635/31-5-2017); Η απάντηση της Υπηρεσίας (28-6-2017), ήταν η αποστολή και αναζήτηση συμπληρωματικών εγγράφων, όπως η σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και η Άδεια Δόμησης, του κτιρίου, που υπάρχει πάνω από 100 χρόνια!

Στις 5-7-2017, ο Δήμος Μαρκοπούλου κατέθεσε πλήρη Αρχιτεκτονική Μελέτη στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (Αρ. Πρωτ: 787 & 788) και στην Συνεδρίαση της 10-7-2017, εξετάστηκε η Μελέτη και εγκρίθηκε!

Στην συνέχεια, ο Δήμος Μαρκοπούλου κατέθεσε στην αρμόδια Υ.ΔΟΜ, τις υπ’ αριθμ. 2935/31-5-2017& 4533/1-9-2017 Αιτήσεις, για έκδοση Άδειας Δόμησης.

Στόχος μας, δεν είναι απλώς η απαρίθμηση των ενεργειών του Δήμου, που είναι όντως αρκετές και θα γίνουν όσες είναι απαραίτητο για να τελεσφορήσει το έργο, αλλά να κατανοήσουν όλοι, ότι η Δημοτική μας Αρχή κάνει συνεχόμενες και αδιάλειπτες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η Αποκατάσταση και η προσπάθεια αυτή, είναι χωρίς καθυστερήσεις!

 

  1. Επίσης, κα Δούρου, αναρωτιόμαστε, για τα δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες έργα της Περιφέρειας Αττικής, που εμφανίζουν για διάφορους λόγους, χρονικές καθυστερήσεις στην Δημοπράτησή τους, δεοντολογικά συμπεριφερόμενη, την ίδια διαδικασία δημοσιοποίησης ακολουθείτε;

Πολύ θα ήθελα να μου δείξετε λοιπόν, μερικές δεκάδες, δημοσίων επιστολών, που έχετε αποστείλει σε διάφορους Δήμους της Αττικής!

Και αυτό το κάνετε εσείς, που δεν είχατε το στοιχειώδες πολιτικό θάρρος, όπως οφείλατε ως Περιφερειάρχης Αττικής να πείτε έστω (μια) κουβέντα, όταν πρόσφατα απεντάχθηκε   από το ΕΣΠΑ, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Ανατολικής Αττικής, αξίας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, που θα συνέδεε το Αεροδρόμιο « Ελ. Βενιζέλος» με το Λιμένα Λαυρίου!

Εκεί, τηρείτε απόλυτη σιωπή, για να μην «στεναχωρήσουμε» την Κυβέρνηση!

Τέλος, πότε ενδιαφερθήκατε δημοσίως τα τελευταία τρία (3) χρόνια, για να μας ρωτήσετε π.χ. για την πρόοδο του μεγαλύτερου έργου του Δήμου μας, αυτό των τριάντα (30) εκατομμυρίων Ευρώ για την Αποχέτευση του Πόρτο Ράφτη;

Εμείς ως Δήμος Μαρκοπούλου, με την Τεχνική μας Υπηρεσία, ταχύτατα μελετήσαμε και ωριμάσαμε το συγκεκριμένο έργο, εξασφαλίζοντας την Χρηματοδότησή του από ευρωπαϊκά κονδύλια (Διαχειριστής των χρημάτων, είναι η Περιφέρεια Αττικής) και ήδη δημοπρατήσαμε δύο από τα πέντε Υποέργα του, για να σώσουμε έγκαιρα την θάλασσα του Πόρτο Ράφτη, από την μόλυνση!

 

Επίσης, προς ενημέρωσή σας, για τα πρόσφατα έργα στον Δήμο μας, μόνο την τελευταία χρονιά, εγκαινιάσαμε ένα νέο Σχολείο, ένα πραγματικά όμορφο και απόλυτα λειτουργικό, Παιδικό Σταθμό και αρχές Δεκεμβρίου, εγκαινιάζουμε το νέο, σύγχρονο Δημοτικό Στάδιο, με κλειστούς, στεγασμένους, (αθλητικούς και διοικητικούς χώρους),1•400 τ.μ.!

Ολοκληρώσαμε ήδη πριν λίγους μήνες, την δεύτερη φάση της Αποχέτευσης ,στον οικισμό του Μαρκοπούλου, που καλύπτει το 70/100 της πόλης και από τις αρχές Ιουλίου, οι Συνδέσεις με το Δίκτυο Αποχέτευσης, είναι πλέον υποχρεωτικές, για όλες τις  κατοικίες και Πολυκατοικίες, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά, από τους βόθρους.

Για την Αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη, γνωρίζετε όπως προείπαμε, ότι εξασφαλίσαμε την μεγαλύτερη χρηματοδότηση, στην ιστορία της Πόλης μας, ύψους ΤΡΙΑΝΤΑ (30) εκατομμύριων Ευρώ !!

Ήδη δημοπρατήθηκαν τα δυο πρώτα Υποέργα και το αργότερο, στις αρχές Δεκεμβρίου, εγκαθίσταται ο Εργολάβος και ξεκινάει τις εργασίες, που τελικά και σε χρονικό ορίζοντα τριών (3) περίπου ετών, θα καλύψουν με Αποχέτευση, όλο το Παραλιακό Μέτωπο (14 χλμ), σε βάθος 500 μέτρων και τους βασικούς, κεντρικούς δρόμους!

Πριν δύο μήνες επίσης,  εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και μέσα Οκτώβρη ξεκινάει, η κατασκευή του νέου, μεγάλου Σχολείου στο Πόρτο Ράφτη (έργο αξίας, 5 εκ. Ευρώ), στο πρώην Deck, ενώ σχεδόν τρία (3) εκατομμύρια Ευρώ, θα δοθούν για Ασφαλτόστρωση Δρόμων, σε όλο τον Δήμο μας.

Ακόμα, εξασφαλίσαμε (πριν δύο μήνες) την επέκταση της δράσης, του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου για άλλα δύο χρόνια, με συμπληρωματικούς ευρωπαϊκούς πόρους.

Τέλος, πέρα από τα Αθλητικά μας Προγράμματα (με περίπου 1•000 συμμετοχές δημοτών) υλοποιήσαμε από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, το καθιερωμένο, καλοκαιρινό πολιτιστικό Πρόγραμμά μας, με είκοσι εννέα (29) Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, κάθε είδους, (όλες δωρεάν)!

Αφήστε λοιπόν, το όψιμο ενδιαφέρον σας για το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου και ασχοληθείτε καλύτερα, με την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, της Αττικής:

 

  1. Την ιδιαίτερα χαμηλή απορροφητικότητα ίδιων πόρων, πόρων από το ΠΔΕ και συγχρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκούς πόρους έργων, που σας κατατάσσει ως Περιφέρεια Αττικής, στους ουραγούς, ανάμεσα στις δεκατρείς (13) Περιφέρειες της χώρας μας!

 

  1. Την ανύπαρκτη (ουσιαστικά) αντιμετώπιση του προβλήματος των Απορριμμάτων της Αττικής και την προσπάθεια μετακύλισης του προβλήματος στους Δήμους, ως έσχατη λύση απελπισίας και πολιτικής διάσωσης, του εαυτού σας.

 

  1. Την υπερδέσμευση πόρων (1,7 δις Ευρώ) χωρίς αντίκρισμα, αφού πολλά έργα δεν  θα υλοποιηθούν και

 

  1. Τέλος, την σπατάλη εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ, που βρήκατε στο Ταμείο σας, από τον προηγούμενο Περιφερειάρχη κο Σγουρό (το πλεόνασμα αδιαφορίας, όπως το ονομάζατε), σε αγορές π.χ. αξίας είκοσι (20) περίπου εκατομμυρίων Ευρώ, για το νέο, κτίριο  της Περιφέρειας, στο Περιστέρι!

 

Αγορά, για την οποία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, από την Επιτροπή Καταλληλότητας, όλες τις άλλες Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και ο Σύλλογος Υπαλλήλων, έχουν προβεί σε βαρύτατες καταγγελίες, θεωρώντας την, τουλάχιστον απαράδεκτη, από κάθε πλευρά, αν όχι σκανδαλώδη!

Για αυτήν την αγορά κτιρίου , που θα γίνει σύντομα, με τίμημα 65% μεγαλύτερο απ’ την αντικειμενική αξία (σήμερα, που όλες οι πωλήσεις, γίνονται κάτω απ’ την αντικειμενική αξία) και έχει τεράστια προβλήματα πρόσβασης των ΑμεΑ, ο Δήμος Μαρκοπούλου, επιφυλάσσεται όταν ολοκληρωθεί, να προχωρήσει σε Μηνυτήρια Αναφορά για Παράβαση Καθήκοντος και Απιστία περι την Υπηρεσία!

Αυτά προς το παρόν και εάν χρειαστεί, θα επανέλθουμε!

 

ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.

 

Σχετικά

Επιστολή της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου προς Δήμαρχο Μαρκοπούλου

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Στο-Δήμο-Λαυρεωτικής-ο-Γ.-Πατούλης-–-Πάνω-από-20-εκατ-από-την-Περιφέρεια-για-έργα-&-δράσεις-σε-Λαύριο-και-Κερατέα

Στο Δήμο Λαυρεωτικής ο Γ. Πατούλης – Πάνω από 20 εκατ από την Περιφέρεια για έργα & δράσεις σε Λαύριο και Κερατέα

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στους Δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που υλοποιούνται

Για-διακίνηση-ναρκωτικών-σε-Αττική-και-Θεσσαλονίκη-συνελήφθησαν-επτά-μέλη-δύο-συμμοριών

Για διακίνηση ναρκωτικών σε Αττική και Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν επτά μέλη δύο συμμοριών

Όπως εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ. τα κέρδη των δύο εγκληματικών οργανώσεων ξεπερνούν το ποσό των 160.000 ευρώ Δύο συμμορίες που συνεργάζονταν μεταξύ τους και διακινούσαν ναρκωτικά

Λαύριο:-Δύο-γνωστοί-τράπερ-ανάμεσα-στους-συλληφθέντες-που-διακινούσαν-ναρκωτικά-σε-Γυμνάσια-&-Λύκεια!

Λαύριο: Δύο γνωστοί τράπερ ανάμεσα στους συλληφθέντες που διακινούσαν ναρκωτικά σε Γυμνάσια & Λύκεια!

Δύο γνωστοί τράπερ είναι μεταξύ των συλληφθέντων μελών εγκληματικών οργανώσεων που κατηγορούνται ότι πουλούσαν ναρκωτικά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στο Λαύριο και τα Βριλήσσια.

Scroll to Top