14.3 C
Keratea
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Αλλαγές στα δρομολόγια του Προαστιακού – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες σε Σπάτα, Κορωπί, Παλλήνη, Κάντζα

Πρόσφατα Άρθρα

Τον «ακρωτηριασμό» του δικτύου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου για περισσότερες από δύο εβδομάδες και την απίστευτη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, το οποίο εν μέσω πανδημίας θα πρέπει να αναζητήσει άλλα μέσα μεταφοράς, προκαλεί η απόφαση του ΟΣΕ να προχωρήσει σε εργασίες αντικατάστασης κλειδιού στο σημείο «0», οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν γίνει σε περιόδους με μικρότερη κίνηση και καλύτερη επιδημιολογική εικόνα.

Με την απόφαση αυτή, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επισήμως στο επιβατικό κοινό και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 29 Νοεμβρίου και για 17 ημέρες, πρακτικά ο Προαστιακός μένει χωρίς σύνδεση με και Αθήνα, ενώ οι και οι φοιτητές που μετακινούνται με αυτόν από το Κιάτο δε θα έχουν καμία δυνατότητα να μετεπιβιβαστούν απ΄αυτόν στην γραμμή προς Αεροδρόμιο.

Πρακτικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες των σιδηροδρομικών, οι αλλαγές σημαίνουν ότι:

Χιλιάδες επιβάτες από το Αεροδρόμιο και ενδιάμεσους σταθμούς (Κορωπί – Κάντζα – Παλλήνη – Δουκίσης Πλακεντίας – Πεντέλης – Νερατζιώτισα – Ηράκλειο – Μεταμόρφωση) δεν θα έχουν απευθείας σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας και το λιμάνι του καθώς τα δρομολόγια θα καταλήγουν στο και τη Μεταμόρφωση. Αντίστοιχα οι επιβάτες απο τον ή την θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης για την μετάβασή τους στους παραπάνω σταθμούς.

Χιλιάδες επιβάτες που χρησιμοποιούν τον Προαστιακό από την γραμμή από το Κιάτο δεν θα μπορούν να μετεπιβιβαστούν στην γραμμή προς Αεροδρόμιο με κανένα τρόπο και για 17 ολόκληρες ημέρες.

Ουσιαστικά οι επιβάτες θα πρέπει είτε να χρησιμοποιήσουν το ΙΧ τους, είτε εναλλακτικά μέσα μεταφοράς με πολλές μετεπιβιβάσεις επιβαρύνοντας τα ήδη καταπονημένα μέσα μεταφοράς.

Για «ακατανόητη απόφαση των ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ να εκκινήσουν εργασίες στη γραμμή του προαστιακού εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας» θέτοντας σε απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες επιβάτες και οδηγώντας το μέσο σε περαιτέρω απαξίωση, κάνουν λόγο σε κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης.

«Τα έργα (αντικατάσταση κλειδιού στο «σημείο 0») θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια και ίσως μέσα στο πρώτο ολικό της άνοιξης του 2020. Ή έστω σε κάποια θερινή περίοδο», σημειώνουν.

Προσθέτουν επίσης ότι καμία από τις λύσεις που σχεδιάζονται, όπως η δρομολόγηση λεωφορείων, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους εκατοντάδες επιβάτες κάθε συρμού: «Καμία προστασία της δημόσιας υγείας δεν θα επιτευχθεί με τους νέους συνωστισμούς και το μπάχαλο στις αστικές συγκοινωνίες. Οι βιώνουν τα αποτελέσματα της αδράνειας Καραμανλή στα και της αβελτηρίας του στη στήριξη στα ΜΜΜ» καταλήγουν.

ethnos.gr

Πηγή: Αλλαγές στα δρομολόγια του Προαστιακού – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες σε Σπάτα, Κορωπί, Παλλήνη, Κάντζα

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ