ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Αλήθειες-και-ψέματα-για-την-επιβολή-εισφοράς-σε-χρήμα-για-την-Α’-Κατοικία-Αναβύσσου

Αλήθειες και ψέματα για την επιβολή εισφοράς σε χρήμα για την Α’ Κατοικία Αναβύσσου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Αγαπητοί συμπολίτες μας,

Σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τις επιδόσεις των ειδοποιητηρίων για την επιβολή εισφοράς σε χρήμα για την Α’ Κατοικία Αναβύσσου, το οποίο απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Η Νομοθεσία ορίζει ότι μετά την κύρωση οποιασδήποτε Πράξης Εφαρμογής, επιβάλλεται η νόμιμη εισφορά σε γη και χρήμα, η οποία πρέπει να επιδοθεί προς τους ιδιοκτήτες. Αυτό ακριβώς έκανε και ο δήμος εξαντλώντας όλα τα χρονικά περιθώρια που ορίζει ο νόμος.

Κατανοώντας το αίτημα των ιδιοκτητών για αναβολή της επίδοσης των ειδοποιητηρίων, μας έγινε γνωστό από την οικονομική υπηρεσία ότι έχουν εξαντληθεί τα χρονικά περιθώρια.

Ο κ. Σωφρόνης παραβλέποντας τη νομοθεσία, πρότεινε κατά τη συζήτηση του θέματος στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αρχικά αναβολή των επιδόσεων για δύο έτη, στη συνέχεια για ένα έτος και τελικά μέχρι τον Ιανουάριο του 2023. Επειδή και οι σύμβουλοι της παράταξής του αντιλήφθηκαν ότι αυτό δεν είναι εφικτό, μετά από σχετική προτροπή του κ. Γκέραλη, οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης καταψήφισαν την πρόταση του κ. Σωφρόνη για αναβολή και συντάχθηκαν με την πρόταση της διοίκησης, δηλαδή «να γίνουν οι επιδόσεις των ειδοποιητηρίων εντός των νόμιμων χρονικών ορίων και να επανέλθει ο δήμος με νεότερη βεβαίωση στις αρχές του 2023».

O κ. Σωφρόνης έπρεπε σύμφωνα με τον Νόμο 4495/2017 και την ερμηνευτική αυτού εγκύκλιο να επιβάλλει έκπτωση 20%, αφού συνταχθούν οι πράξεις επιβολής εισφοράς σε χρήμα. Ποτέ όμως δεν έδωσε εντολή να συνταχθούν οι πράξεις επιβολής, γιατί όπως ο ίδιος διαβεβαίωνε τις καθυστερούσε με αποτέλεσμα να χαθεί η προθεσμία του νόμου για τη μείωση 20%.

Για την επιβεβαίωση των παραπάνω, σας παραθέτουμε αυτούσια την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τον Δήμο Σαρωνικού σε σχετικό ερώτημα, με το οποίο ενημερώσαμε το Υπουργείο για τις προθέσεις μας αναφέροντας τους χρόνους έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης, της Πράξης Εφαρμογής, καθώς και το κείμενο της έκθεσης της Επιτροπής Προσδιορισμού Αξίας των Ακινήτων, δηλαδή το πλήρες ιστορικό του θέματος:

«Σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου (αρ. πρωτ. οικ. 6826/22-5-2020), σας γνωρίζουμε ότι η έκπτωση 20% του άρθρου 142 του Ν. 4495/2017, εφαρμόζεται σε πράξεις επιβολής εισφοράς σε χρήμα που εκδόθηκαν στο χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2009 έως και 31 Δεκεμβρίου 2019. Δεν προβλέπεται η εφαρμογή της για πράξεις επιβολής εισφοράς σε χρήμα που εκδόθηκαν εκτός αυτού του χρονικού διαστήματος».

Προφανώς ο κ. Σωφρόνης, βρισκόμενος σε σύγχυση και αδιέξοδο με δεδομένο ότι και δικοί του δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν την πρότασή του για παράταση του χρόνου των επιδόσεων, έχει επιδοθεί σε καταιγισμό ψευδέστατων ανακοινώσεων και σε επικοινωνιακού τύπου φιέστες παραπλανώντας τους πολίτες.

Ο Δήμος Σαρωνικού, με νεότερή ανακοίνωσή του, θα σας ενημερώσει για την εξέλιξη του θέματος.

<p><strong>                                                                                        Από το Γραφείο Τύπου </strong></p>    

Πηγή: Αλήθειες και ψέματα για την επιβολή εισφοράς σε χρήμα για την Α’ Κατοικία Αναβύσσου

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Λαύριο:-Δύο-γνωστοί-τράπερ-ανάμεσα-στους-συλληφθέντες-που-διακινούσαν-ναρκωτικά-σε-Γυμνάσια-&-Λύκεια!

Λαύριο: Δύο γνωστοί τράπερ ανάμεσα στους συλληφθέντες που διακινούσαν ναρκωτικά σε Γυμνάσια & Λύκεια!

Δύο γνωστοί τράπερ είναι μεταξύ των συλληφθέντων μελών εγκληματικών οργανώσεων που κατηγορούνται ότι πουλούσαν ναρκωτικά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στο Λαύριο και τα Βριλήσσια.

Διακοπή-υδροδότησης-στη-Δ-Ε.-Αναβύσσου

Διακοπή υδροδότησης στη Δ. Ε. Αναβύσσου

Δελτία Τύπου Δείτε Περισσότερα Τετάρτη 24.05.2023 Ο Δήμος Σαρωνικού υποστηρίζει δράση καθαρισμού της παραλίας… Τρίτη 23.05.2023 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι… Δείτε

Scroll to Top