Έκθεση με φωτογραφίες ερασιτεχνών και επαγγελματιών από προστατευόμενες περιοχές της Αττικής

Πρόσφατα Άρθρα

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι, αλλά και όλοι οι λάτρεις της φύσης καλούνται να συμμετέχουν με φωτογραφικό υλικό στην με τίτλο “Η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από την ματιά σου” για την ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών της Αττικής, που θα γίνει τον Σεπτέμβρη.

 • 28/07/2022
 • Κείμενο: Nou-Pou.gr

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ)  και το MEDASSET- Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών καλούν ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, αλλά και όλους τους λάτρεις της φύσης  να συμμετέχουν με φωτογραφικό υλικό στην για την ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών της Αττικής  “Η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από την ματιά σου”.

Η έχει ως στόχο αφενός την προβολή της μεγάλης οικολογικής αξίας των προστατευόμενων περιοχών της Αττικής (Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου)  και των προστατευόμενων ειδών που φιλοξενούν και αφετέρου την ευαισθητοποίηση του κοινού, μέσω της ενεργής συμμετοχής του στη διαμόρφωση της έκθεσης.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας θα γίνουν στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9 Οκτωβρίου.

Φωτογράφισε και εσύ τις προστατευόμενες περιοχές της Αττικής και ανάδειξε τη μοναδική ομορφιά αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν!

GR2510005 ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΥΣΑΝΙΑ – ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΜΕΘΑΝΩΝ
GR2530005 ΟΡΗ ΓΕΡΑΝΕΙΑ
GR3000001 ΟΡΟΣ ΠΑΡΝΗΘΑ
GR3000003 ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ – ΜΑΡΑΘΩΝΑ
GR3000004 ΒΡΑΥΡΩΝΑ – ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΝΗ
GR3000005 ΣΟΥΝΙΟ – ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΝΗ
GR3000006 ΥΜΗΤΤΟΣ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
GR3000014 ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΓΡΑΙΝΩΝ – ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ
GR3000015 ΟΡΟΣ ΥΜΗΤΤΟΣ
GR3000016 ΥΓΡΟΤΟΠΟΣ ΣΧΙΝΙΑ
GR3000017 ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΝΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ
GR3000018 ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ
GR3000020 ΝΗΣΙΔΕΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Οδηγίες Συμμετοχής:

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι μπορούν να στείλουν το υλικό τους μέχρι 26 Αυγούστου 2022:

Αποστολή του φωτογραφικού υλικού ισοδυναμεί με ρητή συγκατάθεση για πιθανή έκθεσή του στην Έκθεση Φωτογραφίας, τηρουμένων όλων των κανόνων πνευματικής και περιουσιακής ιδιοκτησίας του υλικού.

 • Επίσης να τραβήξουν φωτογραφίες μέσα από την εφαρμογή «Επιστήμης Πολιτών» CoastWatch© ανεβάζοντάς την αυτόματα.

CoastWatch© για Andoid→ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.softweb.coastwatch

CoastWatch© για iOS → https://apps.apple.com/gr/app/coastwatch/id1625298582

Η Έκθεση Φωτογραφίας ’ Η Προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από την ματιά σου’’ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος  «Δράσεις Ορθολογικής Διαχείρισης, Αποκατάστασης και Στοχευμένης Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης για τα Παράκτια και Θαλάσσια Οικοσυστήματα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής» έχει διάρκεια 18 μήνες (Μάιος 2021 – Νοέμβριος 2022) και υλοποιείται από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ) με ανάδοχο φορέα υπηρεσιών το MEDASSET. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Όροι Συμμετοχής:

 1. Η αποστολή φωτογραφιών ορίζεται από τις 16:00 της Δευτέρας, 11 Ιουλίου μέχρι τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου και ώρα 23:59.
 2. Η φωτογραφία που θα αποσταλεί ως συμμετοχή θα πρέπει να είναι σε μορφή JPEG, να έχει ανάλυση 1920 pixels στη μεγαλύτερη πλευρά, χρωματικό προφίλ sRGB και το συνολικό της μέγεθος να μην υπερβαίνει τα 2MB.
 3. Η φωτογραφία δεν πρέπει να έχει βινιέτα, υπογραφή, υδατογράφημα, πλαίσιο, εικονίδια ή κείμενο.
 4. Η των φωτογραφιών θα γίνει με βάσει τη συνάφεια του θέματος (π.χ προστατευόμενα είδη των περιοχών, ανάδειξη απειλών και αλλαγών) και την ποιότητα της φωτογραφίας .
 5. Ο Συμμετέχων θα πρέπει να συμπληρώσει στο τα ακόλουθα στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, περιοχή λήψης, λεζάντα που θα αναγράφεται το θέμα της φωτογραφίας
 6. Φωτογραφίες μπορούν να αποστείλουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδας, άνω των 18 ετών.
 7. Ο Συμμετέχων αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις φωτογραφίες τις οποίες θα στείλει. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπες, να έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο και δεν θα πρέπει να παραβιάζουν τα δικαιώματα τρίτων, ενώ ο Συμμετέχων είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιαδήποτε αξίωση τρίτου.
 8. Σε περίπτωση της ύπαρξης φυσικών προσώπων σε μία φωτογραφία, ο Συμμετέχων θα πρέπει να έχει στην κατοχή του έγγραφη άδεια για το κάθε πρόσωπο.
 9. Ο Συμμετέχων διατηρεί το πλήρες περιουσιακό και ηθικό δικαίωμα των φωτογραφιών του και παρέχει στους διοργανωτές άδεια χρήσης για τη δημόσια παρουσίαση, εκτύπωση και ανάρτηση στην και σε ηλεκτρονική μορφή σε virtual περιβάλλον και την προώθηση αυτής, χωρίς να έχει κάποια αξίωση αμοιβής.
 10. Η ανάρτηση κάθε φωτογραφίας θα γίνεται με αναφορά στο του δημιουργού
 11. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό γίνεται με την ευθύνη του φωτογράφου, οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση που κάποιος αντιγράψει με οποιοδήποτε τρόπο κάποια φωτογραφία και την χρησιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο.
 12. Ο Συμμετέχων του οποίου η φωτογραφία θα επιλεχτεί για την συμφωνεί ότι επιτρέπει την χρήση του ονόματός του για σκοπούς προώθησης και δημοσιότητας της Έκθεσης, χωρίς να αξιώνει οποιαδήποτε αμοιβή
 13. Τα προσωπικά δεδομένα των Συμμετεχόντων θα υποστούν επεξεργασία σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων.
 14. H αποστολή φωτογραφίας για την συμμετοχή στην σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων.

Πηγή: Έκθεση με φωτογραφίες ερασιτεχνών και επαγγελματιών από προστατευόμενες περιοχές της Αττικής

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ