15.6 C
Keratea
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Δήμος Λαυρεωτικής: Σύσκεψη για τα προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πρόσφατα Άρθρα

Σύσκεψη στο Μηχανουργείο Λαυρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 22/03/2020, με σκοπό τη λήψη προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Παρευρέθηκαν: ο Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Ιατρός Παθολόγος & υπεύθυνος λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Λαυρίου κ. Σταύρος Παπασταυρόπουλος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο Ιατρός Παθολόγος και εντεταλμένος σύμβουλος στη Δημόσια κ. Κώστας Άμαντος, ο Ιατρός Παθολόγος και Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» κ. Κωνσταντίνος Περράκης, η Ορθοδοντικός & Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κα Δήμητρα Πάλλη και η Ιατρός Πνευμονολόγος κα Μαρία Δημητρίου.

Αρχικά, ο Δημήτρης Λουκάς έκανε μία ενημέρωση για τα προστασίας που έχουν εφαρμοστεί κατά του κορονοϊού από το Δήμο μέχρι σήμερα, με τους παρευρισκόμενους να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (γάντια, μάσκες, ασφαλείας) και ύστερα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

 1. Σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η παραμονή των κατοίκων του Δήμου στο σπίτι. Ακόμη και όσοι είναι στο ίδιο σπίτι είναι σημαντικό να τηρούν, όσο το δυνατόν, τα απαραίτητα ασφαλείας.
 2. Να σταλεί έγγραφο στο για την ενίσχυση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Λαυρίου καθώς και έγγραφο στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) για την ενίσχυση της λειτουργίας με γιατρούς και νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Κερατέας.
 3. Να σταλεί έγγραφο στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης για τη διασφάλιση της παραμονής των προσφύγων στις τρεις δομές (Λαυρίου, Σουνίου, Νεράκι) μέσω των αστυνομικών τμημάτων προκειμένου να διασφαλιστεί ο περιορισμός της διασποράς του ιού.
 4. Να σταλεί έγγραφο στο Α.Τ. Κερατέας για περιορισμό μετακινήσεων των Ρομά.
 5. Ο Δήμος προετοιμάζει απολυμαίνοντας και οργανώνοντας σε μελλοντική έξαρση του φαινομένου τα τρία κλειστά γυμναστήρια της Κερατέας, τα δυο κλειστά γυμναστήρια και το Μηχανουργείο στο Λαύριο προκειμένου να μπορούμε να υποδεχτούμε με ασφαλή τρόπο περιστατικά που θα έχουν εκδηλώσει την ασθένεια.
 6. Ο Δήμος, από την Πέμπτη 19/03, ενισχύει ήδη -παράλληλα με το πρόγραμμα « στο σπίτι» την κατ’οίκον περίθαλψη περιστατικών- τη βοήθεια σε άτομα στο Δήμο Λαυρεωτικής με αδυναμία (ή με πολλή σημαντική δυσκολία) μετακίνησης προκειμένου να εξασφαλίσουν από το σπίτι τους, την πρόσβαση στα βασικά αγαθά που αφορούν τη διατροφή και την υγεία/ υγιεινή μέσω του call center 22993 20219 καθώς και τη διανομή μερίδων φαγητού σε ευάλωτες οικογένειες.
 7. Με ομόφωνη απόφαση δια περιφοράς βγαίνει σε επαναλειτουργία μετά από παρέλευση 10ετίας ο ραδιοφωνικός σταθμός του Δήμου Λαυρεωτικής που θα καλύπτει όλη την επικράτεια του Δήμου με αναλογική εκπομπή σήματος προκειμένου να υπάρχει συνεχής μετάδοση πληροφοριών και γενικών οδηγιών προφύλαξης στους πολίτες.
 8. Αποφασίστηκε η επ΄αόριστον αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών Λαυρίου και Κερατέας για αποφυγή συναθροίσεων και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
 9. Αποφασίστηκε η συγκρότηση κλιμακίου από ψυχολόγους του Δήμου σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης ανάγκης.
 10. Το έντυπο υλικό που έχει τυπωθεί με οδηγίες από το Δήμο και έχει διανεμηθεί σε και άλλες δομές του δήμου θα μοιράζεται μέσω των κλιμακίων του δήμου σε καταστήματα που λειτουργούν για την ενημέρωση του κοινού.
 11. Ο Δήμος θα έρθει σε επαφή με τους υπεύθυνους των σούπερ μάρκετ της περιοχής μας προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας καθώς και η απολύμανση των χώρων για να μην γίνει διασπορά του ιού. Επίσης, συνιστάται στο κοινό να αποφεύγει τις συχνές επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ. 
 12. Να συνεχιστεί η απολύμανση δημοτικών-δημοσίων χώρων και κτιρίων.

Εγρήγορση και όχι πανικός για τον κορονοϊό!

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ