Χρ. Σπίρτζης: Η κυβέρνηση δεν προχωράει εδώ και δέκα μήνες στη λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης στην Κερατέα

Πρόσφατα Άρθρα

«Η Κυβέρνησή της ΝΔ, όχι μόνο δεν προχώρησε εδώ και δέκα μήνες στη λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης στην Κερατέα, που θα είναι, εφόσον λειτουργήσει, το μόνο δημόσιο κέντρο αποκατάστασης στην Ανατολική Αττική αλλά διέκοψε αναιτιολόγητα και τη λειτουργία των έξι Ιατρείων στο Κέντρο Υγείας, με ειδικότητες οφθαλμιάτρου, οδοντιάτρου, παιδιάτρου, καρδιολόγου, πνευμονολόγου, ορθοπεδικού, ψυχιάτρου, χειρουργού, ουρολόγου, παθολόγου, κοινωνικού λειτουργού, ψυχολόγου, επισκέπτη υγείας κλπ.»

Αυτό καταγγέλλει σε επίκαιρη ερώτηση του για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, Αποκατάστασης και Αποθεραπείας της Κερατέας, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Σπίρτζης.

 

Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι κενές περιεχομένου, καθώς ήδη στην Ανατολική Αττική έχει κλείσει τέσσερις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας” αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

«Με το από 4 Ιουλίου 2019 σύμφωνο μεταξύ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της ΑΕΜΥ Α.Ε., αποφασίστηκε η συλλειτουργία των δομών υγείας ιατρεία Κερατέας και του Κέντρου Υγείας, Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας Κ. Πρίφτης.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η παροχή όλων των απαραίτητων, ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών στον πάσχοντα πολίτη που χρήζει αποκατάστασης ώστε να κατευθύνεται η διαδικασία ανάρρωσής του, να ενισχύονται οι λειτουργικές ικανότητές τους, να αποκαθίστανται οι χαμένες λειτουργίες του και με τη  βοήθεια της κατάλληλης υποστηρικτικής τεχνολογίας, να προάγεται η λειτουργική αυτονομία και η οικογενειακή και επαγγελματική επανένταξη του πολίτη παρεμβαίνοντας κατάλληλα στη διαμόρφωση των συνθηκών του περιβάλλοντός του.

Σημειώνουμε ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου ακινήτου ως κέντρου αποκατάστασης είχε τεθεί ως βασικός όρος του δωρητή κ. Κώστα Πρίφτη. Στο προαναφερθέν σύμφωνο προβλέπονται με πλήρη σαφήνεια οι πόροι, η χρηματοδότηση και η κάλυψη εξοπλισμού και προσωπικού.

Επιπλέον, ήδη από τον Απρίλιο του 2019, με την υπ΄ αριθ. πρωτ. 22756/16-04-2019 απόφαση της 1ης ΥΠΕ επαναλειτούργησαν στο ΚΥΑΑ Κερατέας Κ. Πρίφτης, έξι ιατρεία με ειδικότητες οφθαλμιάτρου, οδοντιάτρου, παιδιάτρου, καρδιολόγου, πνευμονολόγου, ορθοπεδικού, ψυχιάτρου, χειρουργού, ουρολόγου, παθολόγου, κοινωνικού λειτουργού, ψυχολόγου, επισκέπτη υγείας κλπ. Σημειώνουμε εδώ, ότι πριν από αυτό τα ιατρεία υπολειτουργούσαν έχοντας μόνο δύο ειδικότητες και οι πολίτες έπρεπε να καταβάλουν εισιτήριο προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Η Κυβέρνησή σας, όχι μόνο δεν προχώρησε εδώ και δέκα μήνες στη λειτουργεία του Κέντρου Αποκατάστασης, που θα είναι, εφόσον λειτουργήσει, το μόνο δημόσιο κέντρο αποκατάστασης στην Ανατολική Αττική αλλά διέκοψε αναιτιολόγητα και τη λειτουργία των προαναφερθέντων έξι Ιατρείων.

Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι κενές περιεχομένου, καθώς ήδη στην Ανατολική Αττική έχει κλείσει τέσσερις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ Υπουργός:

1. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει λειτουργήσει ακόμα η δομή του ΚΥΑΑ Κερατέας Κ. Πρίφτης και πότε προβλέπεται η λειτουργία του;
2. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους έπαυσε η λειτουργία των έξι ιατρείων στο ΚΥΑΑ Κερατέας Κ. Πρίφτης, θα επαναλειτουργήσουν και αν ναι πότε;»

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα