28 κρούσματα κορονοϊού με επίκεντρο την Βουλιαγμένη και Βάρκιζα!

Πρόσφατα Άρθρα

Στα 28 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από την έναρξη του 2ου κύματος της πανδημίας μέχρι και την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του notiareport.gr, από τα 28 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα περισσότερα εντοπίζονται στη Βουλιαγμένη και Βάρκιζα και τα υπόλοιπα στη δημοτική ενότητα της Βούλας.

«Θωρακίζεται ο Δήμος 3Β

Η Δημοτική Αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης άρχισε να διενεργεί διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου. Μιλώντας στο notiareport.gr, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε ότι σε πρώτη φάση θα διενεργηθούν 350 τεστ σε υπαλλήλους του Δήμου και στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης και του Ξενώνα Υπερηλίκων στη Βούλα.

Να τονιστεί, πως όσοι υπάλληλοι του Δήμου επιστρέφουν ή έχουν επιστρέψει από άδειες, από τις 17 Αυγούστου ελέγχονται με έξοδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. «Οι αρνητικοί επιστρέφουν στην εργασία τους με υποχρέωση να φορούν μάσκα για τουλάχιστον 5 μέρες ακόμα και αν δεν έρχονται σε επαφή με πολίτες. Οι θετικοί θα μπαίνουν σε καραντίνα και θα ελέγχονται από τον ΕΟΔΔΥ για ιχνηλάτηση επαφών» τόνισε στο notiareport.gr, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Να σημειωθεί, ότι στο πρώτο κύμα του Covid-19, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης χειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία και τα τρία (3) κρούσματα κορονοϊού που εμφανίστηκαν στο εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου.

Κρούσμα κορονοϊού και στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020, αργά το βράδυ, η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης ενημερώθηκε ότι υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 ενηλίκου εντός των εγκαταστάσεών του. Μάλιστα, ο ΝΟΒ έστειλε ενημερωτικό email σε όλα τα μέλη του.

«Για την ασφάλεια και προστασία της υγείας των μελών, των αθλητών, των εργαζομένων και γενικότερα της δημόσιας υγείας, o Ν.Ο.Β. ήρθε σε συνεργασία με επιστημονικό κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. για να λάβει τις απαραίτητες οδηγίες και προχώρησε άμεσα στις εξής ενέργειες:

Ιχνηλάτηση των στενών επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος. Σύσταση για απομόνωση και κατ’ οίκον περιορισμό τους για χρονικό διάστημα 14 ημερών και συνεννόηση με τον ιατρό τους. Διακοπή της λειτουργίας του Summer Camp για προληπτικούς λόγους. Εντατικοποίηση της απολύμανσης των χώρων του Ομίλου, με εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργείο για μικροβιακή απολύμανση σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ν.Ο.Β.

Αναλυτικότερα, πραγματοποιούνται απολυμάνσεις σε γραφεία, ιατρείο, σκάφη, τουαλέτες, αποδυτήρια, γυμναστήριο, εντευκτήριο, παιδότοπο, εξωτερικοί χώροι καθώς και το σύνολο της εξωτερικής επιφάνειας του κολυμβητηρίου και των κερκίδων αυτού. Οι παραπάνω εντατικοποιημένες απολυμάνσεις λειτουργούν συμπληρωματικά στην καθημερινή και μόνιμη απολύμανση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού του ομίλου, των τουρνικέ, των χώρων εργασίας προσωπικού προσωπικού, σε τουαλέτες και αποδυτήρια, όπως επίσης και όλων των σημείων χρήσης και συχνής επαφής εντός των εγκαταστάσεων.

Σύσταση τόσο στο αθλητικό όσο και στο διοικητικό προσωπικό, όπως παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά το πέρας των διακοπών τους για 5 ημέρες και επιστροφή στην εργασία τους με προσκόμιση αρνητικού τεστ Covid-19. Συνέχιση της θερμομέτρησης όλων των εισερχομένων στον όμιλο. Διεξαγωγή ταυτοπροσωπίας στην είσοδο με απόλυτη αυστηρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης από το αρμόδιο προσωπικό, ώστε να είναι δυνατή η άμεση και έγκυρη ιχνηλάτηση εφόσον χρειαστεί.

Σε συνέχεια αυτού, αυστηρή απαγόρευση εισόδου σε όσους δεν τη δικαιούνται. Ενημέρωση Μελών, αθλητών και εργαζομένων αναφορικά με το περιστατικό.

Θέλουμε να κάνουμε σαφές, ότι σε περίπτωση που δεν έχετε ιχνηλατηθεί ως στενή επαφή και δεν σας έχουμε ενημερώσει σχετικά ήδη από την Τρίτη 18.08 το βράδυ, τότε δεν συντρέχει κίνδυνος μόλυνσης Covid-19 από το συγκεκριμένο περιστατικό.

Η υγεία των ανθρώπων μας, αποτελεί την πρωταρχική μας προτεραιότητα. Είναι γεγονός ότι τα μέτρα που εφαρμόσαμε μπορεί να θεωρηθούν υπέρ του δέοντος αυστηρά και εντατικά, σε σχέση με όσα ορίζει το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. Είναι αλήθεια πως λάβαμε παραπάνω μέτρα από ότι ίσως χρειαζόταν. Όμως, θεωρούμε χρέος μας να κάνουμε ό,τι περισσότερο είναι δυνατό, ώστε να είμαστε και να νιώθουμε όλοι ασφαλείς. Ωστόσο, για να επιτύχουμε τον υψηλό αυτό στόχο κατά την πρωτόγνωρη και αντίξοη περίοδο που διανύουμε, είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων μας. Το αίσθημα ατομικής ευθύνης, η συνεργασία και η καλή διάθεση όλων μας ήταν και παραμένει το κλειδί της βιωσιμότητας του αγαπημένου μας Ομίλου.

Η άμεση και έγκυρη ιχνηλάτηση αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο διακοπής της μετάδοσης της νόσου και ακολούθως την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια όλων μας.

Ολοκληρώνουμε την ενημέρωσή μας με την ισχυρή σύσταση του Ε.Ο.Δ.Υ. προς όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους και ειδικότερα όσους έχουν επισκεφθεί μέρη με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο (Μύκονος, Πάρος, Αντίπαρος, Χαλκιδική, Πόρος), όπως παραμείνουν εκτός του Ομίλου για διάστημα πέντε ημερών. Ιδανικά, συστήνεται κατ’ οίκον απομόνωση και πραγματοποίηση τεστ Covid-19 κατά την 5η ημέρα».

Είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε όλοι προσεκτικοί.

Η ομάδα του Ν.Ο.Β.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα