28η Οκτωβρίου – καταγγελία: Διευθυντής σχολείου ζήτησε 50 ευρώ από μετανάστες για να καταθέσει το παιδί τους το στεφάνι

Αξίζει να διαβάσετε

Μία απίστευτη και εξοργιστική καταγγελία είδε το βράδυ της Πέμπτης το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία διευθυντής σχολείου ζήτησε από γονείς 50 ευρώ προκειμένου το παιδί τους να κρατήσει το στεφάνι της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου. Την καταγγελία έφερε στο «φως» ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, με ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό λαμβάνει ρατσιστικές προεκτάσεις καθώς αυτό ήταν το τέχνασμα που φέρεται να επικαλέστηκε ο διευθυντής του σχολείου προκειμένου να μην είναι το συγκεκριμένο παιδί αυτό που θα καταθέσει το στεφάνι του σχολείου. Οι γονείς του παιδιού, όμως, όχι μόνο δεν έδωσαν τα 50 ευρώ λέγοντας στον διευθυντή πως αυτό που τους ζητούσε ήταν πρωτοφανές για τα χρονικά του σχολείου αλλά στη συνέχεια, και αφού αναζήτησαν οδηγίες από το , έφτιαξαν το δικό τους στεφάνι με δάφνη και μυρτιές ώστε το παιδί να καταθέσει στεφάνι.

Αναλυτικά, στην ανάρτηση του ο Στράτος Φαναράς αναφέρει:

«Δάφνινο στεφάνι για την μας. Δεν έχω την άδεια να πω που συνέβη (και ίσως εύλογα όπως θα καταλάβετε), θα πω όμως τι συνέβη. Σε κάποιο σχολείο ένα παιδί που γεννήθηκε εδώ στην πατρίδα μας και οι γονείς του είχαν έρθει οικονομικοί στη χώρα μας, κληρώθηκε σε σχετική διαδικασία του σχολείου του να καταθέσει στην αυριανή το στεφάνι του σχολείου του στο ιερό των πεσόντων και γεμάτο χαρά και τιμή πήγε και το ανήγγειλε στους γονείς του, οι οποίοι την επομένη πήγαν με τη σειρά τους στο σχολείο για να συνεννοηθούν για τα διαδικαστικά.

Ελα όμως που το της κλήρωσης δεν άρεσε στον κυρ-διευθυντή… Τι σκέφτηκε λοιπόν ο κυρ-διευθυντής; Απαίτησε από τους γονείς να πληρώσουν οι ίδιοι το στεφάνι με 50 ευρώ, κόντρα στην παράδοση που θέλει να το αγοράζει το σχολείο, ελπίζοντας πως ίσως οι “ξένοι” φτωχοί γονείς δεν θα καταβάλουν το ποσό και έτσι θα απαλλαγεί και ο ίδιος από το δυσάρεστο της κλήρωσης… Και είχε εν μέρει μαντέψει σωστά… Πράγματι οι γονείς δεν του έδωσαν το πενηντάρικο λέγοντας πως αυτό που τους ζητούσε ήταν πρωτοφανές για τα χρονικά του σχολείου…

Εκαναν όμως κάτι πολύ καλύτερο. Αφού μπήκαν στο και διάβασαν πως γίνεται ένα στεφάνι με δάφνη και μυρτιές, μητέρα, πατέρας και κόρη μάζεψαν τα υλικά και έφτιαξαν ένα πανέμορφο στεφάνι με τα χέρια τους και αύριο το παιδάκι θα το καταθέσει με χαρά και τιμή! Ετσι νικιέται ο φασισμός μάτια μου, έτσι νικήθηκε τότε, έτσι νικιέται και τώρα. Με φαντασία και θυσίες που ξεκινούν από το λίγο και φτάνουν στο πολύ. Με το μυαλό αλλά και με τα χέρια μας νικιέται». Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας λοιπόν αλλά και στον Ελληνισμό που “στο Σικάγο μέσα ξέρει να Ελληνοξεχνά”!

Πηγή: 28η Οκτωβρίου – καταγγελία: Διευθυντής σχολείου ζήτησε 50 ευρώ από μετανάστες για να καταθέσει το παιδί τους το στεφάνι

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα