30.6 C
Keratea
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Χατζηδάκης: 15.000 ευρώ σε 4.000 νέους για δημιουργία start ups μέσω Google – 2 δισ. για κατάρτιση

Πρόσφατα Άρθρα

Το πρόγραμμα συνεργασίας του υπουργείου και του με την Google οποίο προβλέπει τη νέων ατόμων, ηλικίας έως 45 ετών, με χρηματοδότηση δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ προς τον καθένα, για τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων start-ups, με την της Google ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης στο 1ο SkillUp Forum για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα (SkillUp Forum Conference), το οποίο συνδιοργανώνει ο με το Envolve Entrepreneurship, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Υπολογίζεται ότι από τη δράση θα αφορά τέσσερις χιλιάδες ωφελούμενους τόνισε ο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η διαδικασία θα αφορά και τους εκπαιδευτές, αλλά και τους ωφελούμενους των προγραμμάτων, ώστε τα χρήματα που δίνονται για κατάρτιση να μην είναι «πεταμένα λεφτά».

Σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει 1 δισεκατομμύριο για κατάρτιση, ενώ άλλα τόσα προβλέπονται από ευρωπαϊκούς πόρους, καθώς η «πράσινη μετάβαση» απαιτεί και σύγχρονη κατάρτιση και συνέχισε:

«Έχουμε ξεκινήσει να εφαρμόζουμε με τον κάποια πρόδρομα προγράμματα. Έχουμε ξεκινήσει συνεργασία με την Amazon, την Cisco, την Google, που δεν είναι στη θεωρία έχουν καρπούς» είπε ο και παρουσίασε πρόγραμμα συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τη Google.

«Θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτιση που αφορά νέους, ως σαράντα πέντε χρονών, οι οποίοι θέλουν να γίνουν νέοι επιχειρηματίες» είπε ο κ. Χατζηδάκης και συνέχισε: «Δίνουμε, λοιπόν δεκαπέντε χιλιάδες στον κάθε νέο και νέα που θα ενδιαφερθεί να κάνει μια start up και βάζουμε από δίπλα τη Google να λειτουργήσει ως σύμβουλος, πράγμα το οποίο θα υπογραμμίζει τη σοβαρότητα του προγράμματος και θα το κάνει πιο ελκυστικό . Είναι ένα ποιοτικό άλμα που κάνει το υπουργείο και ο ΟΑΕΔ»

«Δεν είναι «λεφτά στον αέρα», καθώς γίνεται σε συνεργασία με έναν διεθνή κολοσσό όπως η Google, με τεράστια εμπειρία στα θέματα ψηφιακών δεξιοτήτων κα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας» συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε : «Στηρίζουμε στην πράξη τους ανέργους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και αναζητούν τα μέσα για να την υλοποιήσουν, Γι’ αυτό και είμαστε βέβαιοι ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση στη νέα γενιά».

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανεργίας, τονίζοντας ότι είναι «ένα μεγάλο πρόβλημα», σημειώνοντας ότι η στη χώρα μας ήταν πολύ υψηλή ακόμη και όταν υπήρχε ανάπτυξη, πριν από την κρίση, λόγω διαθρωτικών προβλημάτων, που δεν αντιμετωπίστηκαν στο παρελθόν. Ο υπουργός είπε ότι παρά τη μείωση της ανεργίας τα τελευταία χρόνια «παραμένουμε πολύ ψηλά, είμαστε στο 15%», υπογράμμισε, ωστόσο, ότι ακόμη σημαντικότερο πρόβλημα είναι η αναντιστοιχία που παρατηρείται ανάμεσα στα προσόντα των εργαζομένων και στις ανάγκες της αγοράς εργασίας για προσωπικό με συγκεκριμένες δεξιότητες.

Αναλυτικά το νέο πρόγραμμα του σε συνεργασία με τη Google

 

Το νέο πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα στους 4.000 ανέργους έως 45 ετών να αποκτήσουν τις κατάλληλες ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση.

Στόχος είναι να εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας, όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή, ψηφιακή εποχή, μέσω δωρεάν εξ αποστάσεως κατάρτισης διάρκειας 35 ωρών, ώστε να είναι σε θέση να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία. Καλύπτονται θέματα όπως δημιουργία ταυτότητας της επιχείρησης, διαχείριση της αγοράς, εδραίωση της επιχείρησης στο διαδίκτυο, προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Google. Η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων συμμετοχής θα ανακοινωθεί σύντομα.

Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης και πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, θα έχουν τη δυνατότητα αίτησης για το νέο πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ. Στόχος της δωδεκάμηνης δράσης θα είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 4.000 ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων και το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων θα ανέρχεται σε 14.800 Euro. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τον στο επόμενο διάστημα.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: Χατζηδάκης: 15.000 ευρώ σε 4.000 νέους για δημιουργία start ups μέσω Google – 2 δισ. για κατάρτιση

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ