Χανιά: Κατάδικος έκανε τον διευθυντή τράπεζας και εξαπατούσε ηλικιωμένους

Αξίζει να διαβάσετε

- Advertisement -

Νέες καταγγελίες για εξαπάτηση κυρίως συνταξιούχων στα Χανιά από τον ίδιο δράστη με την ίδια μέθοδο! Πρόκειται για ήδη καταδικασμένο για απάτες ο οποίος είχε αποκαλυφθεί και πάλι πριν από λίγους μήνες από το Α.Τ. Κισάμου, αλλά συνέχισε την δράση του και πάλι μέσα από την φυλακή. 

Δεν υπάρχει προηγούμενο με την δράση ενός κατ’ εξακολούθηση απατεώνα ο οποίος λυμαίνεται ηλικιωμένους συνταξιούχους κυρίως, αποσπώντας τους χιλιάδες ευρώ από το υστέρημά τους.

Σύμφωνα με το flashnews.gr πρόκειται για τον ίδιο κατάδικο ο οποίος είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Ιούλιο από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Κισάμου ως ο εγκέφαλος σωρείας περιπτώσεων απάτης με την μέθοδο της επιστροφής χρημάτων – αναδρομικών κλπ, με θύματα ηλικιωμένους όχι μόνο στην Κίσαμο αλλά σε ολόκληρη την χώρα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν συνεχείς καταγγελίες από ηλικιωμένους και όχι μόνο, στην Κίσαμο αλλά και και στα Χανιά για νέες περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων με την ίδια μέθοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνταξιούχοι και όχι μόνο, δέχονται τηλεφώνημα από δήθεν διευθυντή τραπεζικού καταστήματος ο οποίος τους ενημερώνει πως δήθεν δικαιούνται αναδρομικά ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Όμως επειδή πρέπει να καταβληθούν κρατήσεις – φόροι, πρώτα θα καταθέσουν σε έναν λογαριασμό τα χρήματα που είναι περίπου 5.000 ευρώ και στην συνέχεια με την απόδειξη της κατάθεσης, θα πάνε στην τράπεζα για να γίνει η εκταμίευση των αναδρομικών. Εννοείται πως τα θύματα αντιλαμβάνονται την απάτη όταν πηγαίνουν στην τράπεζα και μαθαίνουν πως ούτε αναδρομικά υπάρχουν και πως τα χρήματά τους έκαναν «φτερά».

- Advertisement -

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόλις οι νέες περιπτώσεις εξαπάτησης έγιναν γνωστές στο Α.Τ. Κισάμου, με κατάλληλες κινήσεις και εμπεριστατωμένη έρευνα, διαπιστώθηκε πως και πάλι ο εγκέφαλος της απάτης ήταν ο ίδιος Έλληνας κατάδικος ο οποίος κρατείται στις φυλακές Τρικάλων, ενώ και πάλι είχε ως συνεργό έναν συγκρατούμενό του και «εξωτερικούς συνεργάτες».

Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη από το Α.Τ. Κισάμου, αλλά το αξιοπερίεργο είναι ότι πρόσφατα στην διάρκεια ενημερωτικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε ΚΑΠΗ, για τους τρόπους εξαπάτησης, έγινε παρουσίαση της συγκεκριμένης εξιχνίασης απάτης και με ηχητικά ντοκουμέντα. Και όμως και πάλι βρέθηκαν πολίτες οι οποίοι έπεσαν θύματα εξαπάτησης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, παρά και τα συνεχή δημοσιεύματα, αλλά και τις προσπάθειες των αστυνομικών αρχών.

Πηγή: Χανιά: Κατάδικος έκανε τον διευθυντή τράπεζας και εξαπατούσε ηλικιωμένους

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα