30.6 C
Keratea
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Αττική: Εκκενώθηκε το κέντρο κράτησης μεταναστών της Αμυγδαλέζας

Πρόσφατα Άρθρα

Στην προληπτική του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης στην Αμυγδαλέζα και στη μεταφορά των ατόμων σε δομές της Αττικής, προχώρησαν οι αρχές, λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών.

Σύμφωνα τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., Απόστολο Σκρέκα, συνολικά 750 απομακρύνθηκαν από το κέντρο της Αμυγδαλέζας.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε, κατόπιν συνεννόησης με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην άμεση ενεργοποίηση -από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των πύρινων μετώπων στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα- του σχεδίου “ΑΓΝΟΔΙΚΗ”.

Επιπροσθέτως, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, οι δομές φιλοξενίας της Νοτίου Ελλάδας, αλλά και τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Ανατολικού Αιγαίου, βρίσκονται σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας, έχοντας προετοιμαστεί καταλλήλως για δυνητικά σενάρια προληπτικής απομάκρυνσης του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, η χθεσινοβραδινή της δομής φιλοξενίας της Μαλακάσας αποτέλεσε την πρώτη περίπτωση αναγκαίας εφαρμογής των παραμέτρων του σχεδίου. Η επιχείρηση μετακίνησης του συνόλου των διαμενόντων από τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας σε αυτήν της Ριτσώνας ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην ασφαλή μεταφορά των διαμενόντων, καθώς και στην τοποθέτηση των ευπαθών ομάδων σε ειδικές θέσεις φιλοξενίας συνέδραμε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τα ασυνόδευτα ανήλικα από τη δομή Μαλακάσας. Χθες, κατέλυσαν σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή (safe zone) της δομής της Ριτσώνας, ενώ αναμένεται σήμερα να μεταφερθούν, με μέριμνα της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε άλλες προσωρινές δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων. Επιπλέον, έχουν ήδη ενημερωθεί όλες οι δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων που λειτουργούν στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί από την Πολιτική Προστασία ως “κατηγορίας κινδύνου 5” για τα προληπτικά που θα πρέπει να τηρούν και τα βήματα που θα ακολουθήσουν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη εκκένωσης.

Παράλληλα, ο , σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, συνέβαλαν στην ενίσχυση με επιπλέον ιατρικό προσωπικό της δομής της Ριτσώνας για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών. Επιπλέον, η Στερεάς Ελλάδας μερίμνησε για τη μεταφορά επαρκών ποσοτήτων πόσιμου νερού στη δομή. Ο διαμοιρασμός φιαλών νερού, καθώς και των συσσιτίων, μασκών προστασίας μίας χρήσης και ειδών υγιεινής που παρέχονται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στους εκτάκτως φιλοξενουμένους πραγματοποιείται, με τη του προσωπικού του ΔΟΜ. Τέλος, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει μεταφέρει στη δομή της Ριτσώνας χημικές τουαλέτες, αλλά και επαρκείς υπνόσακους (sleeping bags).

Οι έκτακτες συνθήκες αντιμετωπίζονται μέσω της συντεταγμένης προσπάθειας των Υπηρεσιών Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά και της αγαστής συνεργασίας με συναρμόδια Υπουργεία, φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Πηγή: Φωτιές Αττική: Εκκενώθηκε το κέντρο κράτησης μεταναστών της Αμυγδαλέζας

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ