Φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Πρόσφατα Άρθρα

Κινητοποίηση ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία πραγματοποίησαν το απόγευμα, στο κέντρο της Αθήνας, συλλογικότητες, φοιτητικές οργανώσεις και πολίτες μετά τα πρόσφατα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το «πράσινο φως» του στην ίδρυση μόνιμου σώματος αστυνομίας στα πανεπιστήμια. 

Η πορεία ολοκληρώθηκε γύρω στις 19:00 στα Προπύλαια, από όπου και ξεκίνησε, με τη συμμετοχή και της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών. Όπως διεμήνυσαν οι φοιτητές, ο νόμος για εγκατάσταση μόνιμου σώματος αστυνομίας μέσα στις σχολές θα μείνει στα χαρτιά, όπως επίσης ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν.

Σημειώνεται ότι για τη στελέχωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας έχουν προσληφθεί 400 ειδικοί φρουροί, 303 άνδρες και 97 γυναίκες. Η πρόβλεψη είναι τα 100 μέλη να τοποθετηθούν στο ΑΠΘ, 100 σε άλλα πανεπιστήμια της Βόρειας Ελλάδας, και οι υπόλοιποι 200 σε πανεπιστήμια της Αθήνας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πανεπιστημιακή αστυνομία θα ξεκινήσει στις 17 Μαΐου , μία μέρα πριν τις φοιτητικές εκλογές.

Στο μήνυμά τους για τη συγκέντρωση, οι φοιτητικοί σύλλογοι ανέφεραν τα εξής:

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης με την αξιοποίηση προβοκατόρικων ομάδων, που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τους αγώνες μας, με στόχο την ένταση της καταστολής, της συκοφαντίας και της επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον της νέας γενιάς.

»Αυτό το σχέδιο ξεδιπλώνεται με την απαράδεκτη εισβολή πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την ώρα που διεξάγονταν μαθήματα και χιλιάδες φοιτητές βρίσκονταν στον χώρο του Πανεπιστημίου, έφτασαν στο σημείο να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης μέσα σε εσωτερικούς χώρους και του Πανεπιστημίου, να συλλαμβάνουν και να χτυπούν φοιτητές.

»Είναι φανερό ότι έτσι φαντάζεται η κυβέρνηση το “σύγχρονο, ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο”, ανοιχτό στην καταστολή και την υποβάθμιση, κλειστό στη μόρφωση, στη φοιτητική μέριμνα, στις ανάγκες των φοιτητών. Όσο κλιμακώνεται η αντιεκπαιδευτική πολιτική, με την υποχρηματοδότηση των σπουδών μας, την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ, την απαξίωση πτυχίων, τόσο θα οξύνεται και ο κρατικός αυταρχισμός για να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης.

»Αυτές οι απαράδεκτες εικόνες συμπληρώνονται με την απόφαση του για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις διαρροές για επιτάχυνση της εισόδου της στις σχολές, ακόμα και πριν τις φοιτητικές εκλογές.

»Θα μας βρουν απέναντί τους! Οι φοιτητές, δυναμώνοντας τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, θα «κουρελιάσουμε» τα σχέδια έντασης της καταστολής και διάλυσης των σπουδών μας.

»Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στις σχολές μας. Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ και από κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα.

»Για πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας, πτυχίο με αξία και δουλειά με δικαιώματα!

▪ Καμία σκέψη για είσοδο της αστυνομίας στις σχολές μας! Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ!

▪ Ο νέος νόμος-πλαίσιο να μην κατατεθεί! Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι.

▪ Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας».

Πηγή: Φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ