Τραγωδία στον Βόλο: Νεκρό 1,5 έτους παιδί από σηψαιμία

Αξίζει να διαβάσετε

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο , μετά τον αιφνίδιο θάνατο ενός μικρού παιδιού μόλις 1,5 έτους.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που προσπάθησαν να το κρατήσουν στη ζωή ο θάνατός του επήλθε από σηψαιμία που του προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια. Μπήκε στην ανάνηψη με ανακοπή καρδιάς.

«Το παιδί είχε πέντε ημέρες πυρετό όπως ενημερωθήκαμε. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και ό,τι συνέβη είναι αξεπέραστο. Δεν είχε σφυγμό και η κλινική του εικόνα μας έδειξε βαριά σηψαιμία», δήλωσαν στα gegonota οι γιατροί.

«Οι εξετάσεις θα μας δείξουν το μικρόβιο και ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα», πρόσθεσαν οι ίδιοι.

Όπως εξήγησαν, το μικρόβιο έκανε εντοπισμένη λοίμωξη η οποία επεκτάθηκε και προσέβαλε ζωτικά όργανα. Το παιδί είχε πυρετό υψηλό όπως και το δίδυμο αδελφάκι του πέντε ημέρες, αλλά κανένα παιδί από τα δύο δεν είχε ιατρικό ιστορικό.

Το παιδί που ξεψύχησε στην ανάνηψη, μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο συνοδευόμενο και από την παιδίατρο που το παρακολουθούσε, η οποία νωρίτερα όταν το εξέτασε στο ιατρείο της όπου το μετέφερε η μητέρα του έκανε ΚΑΡΠΑ. Οι γιατροί αποφάσισαν αμέσως να διασωληνωθεί. Κατέβαλαν προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά το παιδί δεν ανάκρουσε σφυγμό και τελικά κατέληξε.

Ανθρώπινο ράκος η μητέρα, δεν μπορούσε να πιστέψει την απώλεια του ενός εκ των δυο παιδιών της και κλήθηκε ψυχολόγος για υποστήριξη, ενώ ο πατέρας έδωσε κατάθεση στην αστυνομία.

Πηγή: Τραγωδία στον Βόλο: Νεκρό 1,5 έτους παιδί από σηψαιμία

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα